Skolstart

Idag börjar skolan. Hurra för det...
Eller jo, roligt ska det bli, men det skulle varit skönt med nån vecka ledigt till, speciellt nu när man har en liten här hemma. Fixade tid hos veterinären nu i alla fall, på torsdag kväll fick vi komma och vaccinera.
                                                                                    

Studentpresent och upprop

Nu har vi haft Akilles i tre dagar och den lille skitungen är sötare än sötast. Kommer mer än gärna upp i knät och vill bara pussas. Finaste katten i hela världen, enligt mej. Ska ringa veterinären imorgon, så att den lilla plutten kan hålla sej frisk och så.

Igår fick jag äntligen min mystiska studentpresent som jag har väntat på så länge. Dennis tog mej på en promenad till gamla stan här i Eskilstuna där vi gick runt en stund. Till sist gick vi in i en port där det stod "Spakällan", och spa blev det. Först fick vi vara på relaxen; en timmes tid i egen bastu och bubbelbad med mysig mysik, citronvatten och färska frukter. Sen fick vi duscha och välja en behandling; antingen 40 min helkroppsmassage + 20 min ansiktsmassage eller 50 min ansiktsbehandling + 10 min ryggmassage. Båda valde första alternativet, och det var nog det bästa jag har varit med om. Värt varenda krona (var ju dock Dennis som betalade), det är något man borde unna sej oftare.
Tack, älskling.

Imorgon börjar skolan också. Min första dag som student på Mälardalens högskola, beteendevetenskapliga programmet. Upprop i sporthallen kl. 10-11, sen ska vi samlas klassvis i området "Väpnaren" på skolan kl. 11-17. Jag bara hoppas på att det ska gå bra. Hoppas hoppas hoppas.
                                                                                    

En bok om mej

Hur många gånger varje dag använder man ordet "jag"?
Det är alltid en massa om vad jag vill, hur jag känner, vad jag uppfattar, hur jag kanske misstolkade, att jag hade rätt, vad jag tycker, vad jag inte tycker och att jag nån gång ska få säga vad jag vill.
Men är det kanske det livet handlar om? Det är jag som lever mitt liv, alltså handlar det om mej. Eller?
Jag brukar försöka se det hela som en bok. En bok handlar aldrig om en enda person (det skulle ju bli alldeles fruktansvärt tråkigt och enformigt), det finns alltid andra person, även om dom bara är med i ett kapitel eller två.
Jag ser inte mej själv som egoistisk, men jag måste tänka på att min bok inte bara handlar om mej, utan även om andra. Trots att jag innehar huvudrollen, förtjänar alla andra roller att vara lika välskrivna som min.
Bara en tanke.
                                                                                    

Nudlar med babbel

Idag har varit en rolig dag, för idag har jag haft sällskap. En gammal klasskompis till mej är hos sin mormor här i Eskilstuna, så vi tillbringade dagen tillsammans med nudlar, vandring på stan, babbel och degning i soffan.
Mys!

Tack för en trevlig dag, Louise =)
                                                                                    

Lost på riktigt

Det blev inget bloggande igår heller, för jag följde med Dennis, Rikard och Gustav till Strängnäs istället. Gustav har nämligen en liten båt i hamnen där, så vi packade våra väskor fulla, och åkte ut till en ö som pojkarna har döpt till Stora Svinpälsen. Där reste vi upp ett tält, gjorde upp en eld, grillade korv, fiskade lite, pratade skit och badade mitt i natten. Vi hade tur med vädret hela kvällen, och det började inte regna förrän vi gick och la oss. Sen regnade det självklart hela natten, och smart som jag var hade jag ställt mina skor väldigt lägligt i regnet, så det var bara att hälla ur vattnet på morgonen, ta Dennis tubsockar på sej och bita ihop.
När vi kom hem tog vi oss ett långt varmt bad, vilket jag tyckte vi var värda.

Nu har Dennis gått iväg igen, han skulle på kryssning med jobbet. Så, det blir en ensamkväll för mej. Men jag ska nog inte lida för mycket, köpte Män som hatar kvinnor på dvd idag.

Hejhej!
                                                                                    

Lost

Ytterligare en dag har gått förbi här i Eskilstuna. Stor del av dagen har jag ägnat åt Wii Fit som vi köpte igår. Allt från yoga till långdistanslöpning, få sitt BMI utmäknat och möjlighet till att sätta egna viktminskningsmål. Hur kul som helst!
Sen hittade jag Lost i filmhyllan igår, så resten av dagen har resulterat i koncentrerat tittande på det. Jag har i och för sej redan tittat på dom tre första säsongerna innan, men jag tyckte att det kunde vara bra tidsfördriv..

Hejhej!
                                                                                    

Tillbaka på riktigt

Idag bestämde jag mej för att vakna upp ur min blogg-koma, och verkligen göra något åt saken. Förresten har jag inte varit särskilt aktiv någon annanstans heller, så sen blir det nog facebook som får sej en uppdatering. Jag antar att dom veckorna runt flytten utan internet gjorde mej lat. När man sen väl börjar skriva och så, så rullar det bara på.

Nu är jag i alla fall tillbaka i Eskilstuna, alltså hemma. Det känns fortfarande lite mysko att kalla detta hem, men jag antar att när man flyttar hemifrån har man för alltid två hem.
Idag har jag bara tagit hand om mej själv. Hårinpackning, ansiktsmask och bubbelbad blev därför det första jag gjorde. Nu vet jag dock inte riktigt vad jag ska göra.
Det tar nog ett tag innan man man vänjer sej.
                                                                                    

I'm so back

Nu har vi äntligen internet! Efter en tid utan internet känns det verkligen bra, eftersom man inte tänker på hur mycket man tar saker för givet.
Inflyttningen har i alla fall gått bra, och det mesta har blivit klart nu efter drygt 2.5 veckor. Jag har dock inte vant mej vid lägenhetslivet riktigt än, jag blir alltid lika förvånad när grannarna slår igen ytterdörren, eller dammsuger en våning ovanför. Har man riktigt tur kan man inne på toaletten höra när grannen sjunger "en elefant balanserade" för full hals och med 100% inlevelse. Uppiggande kan jag lova.

Annars har tiden sedan flytt försvunnit med en väldig fart, trots att vi inte hade nån ström dom första dagarna (vi glömde att beställa nytt elabonnemang). Sen åkte vi till IKEA och handlade massa nya möbler och jag fick en jättemysig pläd som jag hittade.

Idag var jag i Stockholm över dagen. När jag som bäst gick i Gamla stan lyckades se Evelina i havet av människor och jag vände om och kutade mot henne. Vi hade en trevlig pratstund och långt efter kunde jag inte riktigt fatta hur liten världen är. Mötet fick mej även att inse hur mycket jag saknar alla där hemma. Men på söndag åker jag hem igen för att jobba min sista vecka, så då hoppas jag att jag får träffa lite folk!