Kapitlet om urval

Nu går det minsann segt med pluggandet. Jag som satt och sa till Dennis: "Det går ganska bra att läsa den här boken, jag fattar faktiskt nästan allt jag läser", och sen kom jag till kapitlet om urval. Det var hur mycket som helst att få in, och jag koncentrerade mej till 100% och ändå fattade jag inte så mycket. Eller jo, när jag läste fattade jag. Sen försvann det igen. Jag antar att jag kommer få läsa det kapitlet igen... sen. Inte nu.
Dennis pappa är här en sväng och dom sitter nu och försöker få igång internet - på tv:n. Hmm, jag tror det är bäst att jag inte lägger mej i.
Sen blir det mat på Muningatan ikväll, gott!
                                                                                    

Filmkväll

Nu sitter jag här, med nytt skrivbord och en stol; alltså har jag numera en egen plats i vardagsrummet. Självklart hittade vi mycket mer som vi köpte på IKEA, bl.a. nya blommor, som Akilles som vanligt tror är leksaker till honom. Vi kommer få använda sprayflaskan med vatten flitigt nu dom närmaste dagarna så att han fattar.
Sen köpte jag minsann en film med; Flickan som lekte med elden. Jag hade egentligen inte tänkt köpa nåt mer än mina planerade inköp på IKEA, men filmen kostade 99 kr på Elgiganten Mega Store, så jag kunde inte låta bli. Bara Luftslottet som sprängdes kvar att köpa, sen har jag alla filmerna i Millenium-triologin, yeey!

Nu kommer Alex snart, och så blir det filmkväll med blue ray-film!
                                                                                    

Nästa: Västerås

Klockan är bara 08.52, och jag är redan uppe. Har ätit frukost bestående av müsli, banan och kanel, och dessutom diskat efter mej och Dennis. Snart ska jag studsa in i duschen, och sen ska vi åka till Västerås. Yeey! Det blir Media Markt och IKEA, och förhoppningsvis ska jag köpa ett litet skrivbord och en stol, så att även jag kan ha min egna lilla datorhörna. Just nu sitter jag i soffan, och framtida uppsatser lär inte bli direkt roliga att skriva om jag sitter som jag gör nu. Nej, duschen kallar!
                                                                                    

Att hinna med

Det är fredag, och jag har precis avslutat mitt pluggande för idag. Jag ligger i fas, har läst allt som ska vara läst denna veckan, och det innebär att jag i helgen kan läsa det som ska läsas till nästa föreläsning - och det känns bra. På nåt sätt känns det nästan roligt att läsa. Eller ja, ingen tycker väl att det är kul att plugga, men det blir så mycket lättare när man hinner läsa det som ska läsas i tid. Förra kursen kom ju operationen emellan, och det gjorde att jag hade hur mycket som helst på slutet innan tentan och det var inte roligt. Jag menar, istället för att vakna och tänka "Okej, nu vet jag att jag måste läsa från nu tills jag ska sova." kan jag vakna och tänka "Idag behöver jag bara läsa en del, för jag hinner med ändå". Vilken skillnad.

Dennis har varit hemma en sväng och är nu och hjälper sin syster att flytta. Sen när han kommer hem ska vi gå och handla lite småsaker och sen ska vi göra pizza ikväll. Gottgott!
                                                                                    

Varför denna eftersändning?

Idag har det varit föreläsning nu på förmiddagen för min del. Jag tycker väl att det är lite småsegt, men det finns ändå stunder som man kännar att "Ja, men detta köper jag, jag förstår", och då går det lättare.
Ute snöar det, eller nej det snöar inte, det SNÖAR. Helt sjukt är det. Och jag vet att man inte ska klaga, för det är fint med snö, men snart kan den väl försvinna så att våren får en chans att synas lite med? Dessutom är det inte bra för min del med massa snö, eftersom det finns lömska hål i gatan som jag kan ramla ner i...

Min Cosmo har äntligen kommit nu i alla fall, det blir strul när det är eftersändningar hit och dit. Inte så coolt. Men men, bättre sent än aldrig!
Ikväll ska jag och Dennis åka med hans föräldrar och storhandla. Ica Maxi it is! Det behövs nu, frysen börjar kännas lite tom. Sen blir det nog en runda till ÖoB också, vi måste köpa en egen transportbur till Akilles. Just nu har vi bara lånat en av Dennis föräldrar, och det kan ju vara bra att ha en egen, ifall dom skulle behöva sin.
Nu blir det att titta litelite på film, och sen: Samhällsvetenskapliga metoder.
                                                                                    

Tisdagskväll med Knorrhane

Oj vad trött jag är! Och ändå har jag inte gjort något speciellt ansträngande idag, har bara småplockat lite här hemma, pluggat lite och kollat på America's next top model, underbart! Sen har Dennis moster varit här i eftermiddag med tekakor och fika, och det var så mysigt. Just nu sitter Dennis vid datorn, men snart ska vi laga mat och kolla på film. En vanlig tisdagskväll, alltså. Mej tycka om.
                                                                                    

Blandade känslor

Idag har jag varit i Linköping på återbesök hos läkaren. Tåget var framme kl. 13.50, och jag hade inte tid på sjukhuset förrän kl, 15.30. Underbart.
Jag hade ju som sagt tid på mej, så jag bestämde mej för att spara pengar och vara nyttig, så jag hoppade över bussen och gick till sjukhuset istället. När jag började närma mej stan (min säkerhetslina för att hitta till sjukhuset) stod det en skylt att någon gata var avstängd, och folk började vika av åt höger där det stod "Följ orange skyltning" och en orange pil pekade åt höger. Så jag följde efter dom andra i tron om att dom också skulle till stan, men plötsligt var alla borta, och fanns det fler pilar? Nej. Så, jag höll på att gå vilse. Men till sist hittade jag ut till den välkända gatan (som inte alls var avstängd) och jag tog mej till sjukhuset.
Där blev det blandade känslor. Läkaren sa att det inte har skett någon dramatisk förändring i min arm efter operationen. Den senan han förlängde har tydligen aldrig haft nån större funktion  i böjningen av armbågen, och att det är biceps som spänner. Han förklarade lite smått äckligt att han under operationen hade dragit i senan som han skulle förlänga, och att den i normala fall ska vara elastisk. Min sena var helt stum. "Fästet är dött", sa han. Oj vad roligt för mej att höra. Vi bestämde i alla fall att jag ska få en ny tid för botox (den här gången i biceps) inom en månad, och självklart måste det vara i Jönköping, så jag får inte byta adress än. Sen ska jag ha telefontid med läkaren om 6 månader för att utvärdera hur bra effekt botox har givit, och sen ska han fundera om han vågar förlänga botox en gång till (som han gjorde för 10 år sen).
Sen väntade jag 2 timmar på tåget, som sen fick fel och blev 25 min försenat hem. Yeey.
                                                                                    

Perfekt

Nu är det redan söndag igen. Gårdagen bestod av tågresa till Norrköping för att gå på 2-årskalas hos Dennis lilla kusin. Jag har aldrig varit inne i själva Norrköping, jag sitter ju alltid bara och väntar på stationen. Staden var i alla fall hur mysig som helst, och det fanns mycket att se.
Väl hemma på kvällen gjorde jag och Dennis varma mackor och kollade på film. Väldigt enkelt, men ändå SÅ perfekt.

Idag har Dennis varit och spelat airsoft och jag har tvättat, bytt sängkläder och diskat. Känns bra att ha det gjort.
Nu ska vi snart hem till Muningatan och äta lasange. Gott!
                                                                                    

En liten omtenta

Nu sitter jag här i soffan, med mysbyxorna på och börjar äntligen få upp värmen. Jag kan ju inte säga att jag tyckte det var direkt roligt att gå upp i morse när klockan ringde. Nej, jag låg kvar under täcket och hoppades på att omtentan skulle flytta på sej några timmar. Det hjälpte inte ens när Dennis kom och pussade på mej och frågade om jag inte skulle gå upp. Men på något magiskt sätt lyckades jag släpa mej upp och få i mej lite frukost, sätta upp håret (man orkar aldrig sminka sej en dag som denna), gå igenom anteckningarna en sista gång och sen ta mej till skolan.
Och omtentan gick faktiskt bra. Ja, jag tror faktiskt att den gjorde det. Jag ska inte säga att jag är 100% säker på att jag blir godkänd, men första halvan av tentan kändes bra, och delar av andra halvan med. Time will tell.
Jag skrev i alla fall i nästan tre timmar, och efter det väntade jag på Ingrid (som hade föreläsning), och sen gick vi och mötte hennes mamma och sen gick vi till Pastahuset och åt lunch. Gottgott!
Nu ska jag ta det lugnt en stund, sen tänkte jag diska lite. Ikväll kommer Rikard hit, så ska han, Dennis och jag laga mat och ta oss igenom Saw IV. Jag förstår inte varför jag tittar på sådana hemska filmer.
                                                                                    

Hej omtenta!

Imorgon har jag omtenta på sociologin, och det ser faktitiskt ganska ljust ut! Det känns så i alla fall (peppar peppar, ta i trä), och jag hoppas hoppas hoppas på det bästa, så att jag kan lägga det bakom mej sen. Nu börjar jag även förstå vad en diskursanalys är, och det känns ganska så väldigt bra. Så, nu ska jag återgå till mitt anteckningsblock.
Sen kan min Knorrhane förhöra mej ikväll, om han vill. Fast det vill han säkert, han hjälper mej alltid ♥
                                                                                    

Blue ray

Gissa vem som blev glad idag när han kom hem från jobbet?
Jo, Dennis.
Varför?
Jo, för tv:n och hemmabiosystemet hade kommit. Dennis föräldrar har varit här ikväll, och Dennis och hans pappa satte ihop teknikprylar och jag och Dennis mamma tittade på och drack kaffe. Och Akilles var instängd i sovrummet, för han trodde att alla sladdar var leksaker till honom.
Så, nu har jag och Dennis provtittat på film och allt verkar vara som det ska. Tänkte sova ganska tidigt ikväll, för dagen imorgon går åt att plugga till omtentan på fredag. Yeey!
                                                                                    

Faith



Se, det går även utan den perfekta kroppen.
                                                                                    

Forskningsmetod

Äntligen har jag fått tag på båda böckerna till nästa kurs! Det är inte det att dom inte finns att köpa, men vill man ha begagnat så får man kämpa för att hitta dom. Hur som helst, nästa kurs heter Forskningsmetod och den ena boken innehåller massor av formler (ja, matte!) och den andra heter Samhällsvetenskapliga metoder, och ja... jag lämnar det där. Trots detta tycker jag att det ska bli skönt med en ny kurs. Det känns som att det kommer bli annorlunda från våra förra kurser, och det är alltid bra med variation.

Idag har jag i alla fall varit i skolan med Ingrid, och det var som vanligt the best of times. Sen när jag väl var hemma kom Graflunds och fixade stoppet i avloppet i köket, och sen kom Dennis föräldrar på besök och vi fick hjälp att byta dom mystiska lamporna i hallen, så nu är det ljust och fint igen!
Sen har Dennis nu beslutat sej - han har nu beställt en LED-tv och ett blue ray hemmabiosystem. Kanske lite galet, skulle en del säga, men film är hans passion och då tycker jag att han ska få unna sej detta. Det är han värd.
                                                                                    

Vad blir det till middag?

Här sitter jag, och det är söndag kväll. Man undrar alltid var helgen tog vägen, och hur tiden kunde gå så snabbt. Att man aldrig lär sej!

Idag har i alla fall varit en sån där bra dag och man känner att man inte riktigt behöver stressa över nånting. Jag och Dennis var nere på stan en sväng, och jag köpte en ny rouge och sen köpte vi julpynt. Det gäller att passa på när det är 70% rabatt!

Sen skulle vi laga mat. Jag lyckades bränna vid såsen på spisen och grilla ett korkunderlägg i ugnen när jag skulle göra klyftpotatis. Fråga mej inte hur jag lyckas... Ätbart blev det i alla fall. Alltså klyftorna, inte korkunderlägget.
                                                                                    

Avatar

Igår åkte jag, Dennis och tre kompisar till Heron city i Stockholm och kollade på den nya filmen Avatar i 3D. Dom andra hade sett den innan, men ville i alla fall se den i 3D, och det förstår jag nu. Vilken känsla! Och att filmen var hur bra som helst behöver jag nästan inte nämna. Jag visste inte riktigt vart jag skulle bli av när filmen var slut, så bra var den. Jag säger som Dennis: "Ribban i filmvärlden är satt. Inte så mycket som kan slå Avatar i 3D."
                                                                                    

Overkill



Overkill - Colin Hay
Ännu en låt att tacka Scrubs för
                                                                                    

Och så ska jag behöva åka kommunaltrafik?!

Igår var bästa dagen på länge! Jag och Ingrid tog oss till Västerås för att fira att psykologitentan äntligen var över.
Dock började det inte så bra, bussen som vi skulle åka med, skulle tydligen inte åka förrän den 17:e januari, tåget vi då skulle åka med fanns inte, och bussen vi DÅ skulle åka med gick inte förrän lite senare. Sen var det en annan vänlig busschaufför som skulle till Västerås, och honom kunde vi åka med.
När vi kom fram började vi med lunch på Jensens, så sjukt gott! Sen sprang vi runt i affären och höll mest på som ett gammalt gift par. När vi sen tog oss till stationen för att åka hem, så skulle vi självklart få åka buss tillbaka med, och det var busschaufförer som ignorerade oss, och min kommentar tog då priset: "Och så ska jag behöva åka kommunaltraffik?!". Bussen hem var full med folk och tog en evighet, och det var jätteskönt att få komma hem.
Sen gjorde jag, Dennis och Rikard varma mackor och kollade på Saw III. Hemsk film det där.
                                                                                    

Kaffe och dooleys

Jag har varit dålig på att skriva dom sista dagarna. Konstigt egentligen, nu när jag kan och har tid till att blogga så gör jag inte det, för att jag har massa annat för mej. Idag har jag kollat på Scrubs en del, badat, kollat mer på Scrubs och varit och hämtat en bok till nästa kurs. Grundkurs i statistik heter boken, underbart intressant - eller? Inte så kanske.
Sen har Dennis pappa, Sanna och Dennis farfar varit här på fika ikväll. Kaffe och kaka, gott! Tyvärr hade vi inte så mycket mjölk till kaffet, men det löste Dennis genom att hälla dooleys i mitt, hans och Sannas kaffe. Det blev faktiskt gott, och Dennis förtjänade en liten "styrketår" nu när han har jobbat ute i kylan hela dagen idag och hela dagen igår. Japp, nu är min man inte sjukskriven längre! Och nu är det han som får släpa sej upp ur sängen på morgonen när jag får ligga kvar och sova. Men, det jämnar ut sej sen, nästa vecka börjar min nästa kurs. Dessutom var omtentan på sociologin tydligen inte v. 16, utan det fanns en till, som är nu den 22/1, alltså nästa torsdag.
Denna gången ska jag klara tentan - med marginal.
                                                                                    

Första dagen

Hej hopp, det är första dagen på min ledighet, det är -20 grader ute och himlen är blå. Det kommer alldeles säkert bli strålande solsken idag, och det är som om världen förstod att jag nu är ledig, och att det ska firas!

Igårkväll kom Rikard över och kollade på Saw II, och sen gjorde jag och Dennis varma mackor och hade myskväll.

Idag blir det till att bara ta det lugnt och göra minsta möjliga. Det tycker jag låter som en alldeles underbar idé.
                                                                                    

Jag är tillbaka!

Nu ska jag meddela: Jag är tillbaka! Tentan är skriven, ångesten är borta och jag kan sitta vid datorn utan att behöva repetera psykodynamiska teorier, implicit och explicit minne och utvecklingsstadier á la Piaget.
Dock vet jag inte hur bra tentan gick. Det kändes bra (till och med väldigt bra) på vissa frågor, och en del var bara: ...ha? Men nu har jag gjort tentan i alla fall, och det bästa med det är att jag har över en vecka ledigt. Alltså, ledigt! Jag kanske kommer börja gråta av lättnad, jag älskar det.
Så, nu ska kolla på film resten av dagen hade jag tänkt, kanske ta ett varmt bad och göra gott te sen med. Bara ta det lugnt, och komma ifatt livet.
Absolut lovely.
                                                                                    

Klagomål

För att se tillbaka på gårdagens rubrik så stämmer det. Det känns verkligen inte som att jag har något liv längre, jag pluggar. Det är det enda jag gör. Eller ja nästan, men så fort jag gör nåt annat får jag dåligt samvete för att jag kunde läst istället. Nu har jag i alla fall läst klart den engelska boken, och läser nu istället Utvecklingspsykologi, och det är ju SÅ mycket mer spännande. Nej, det är det inte.
Innan tog jag i alla fall en paus och gick med Dennis till stan. Jag hittade en ny vårjacka på Vero Moda för 99 kr, det tyckte jag var ett bra pris. Sen gick vi hem och pantade burkar, och sen gick vi tillbaka till stan och Dennis bjöd mej på världens största Subway-macka med kyckling och bacon.
Dennis vet vad som behövs ♥
                                                                                    

Inget liv

Idag är det lördag och hur har jag spenderat dagen? Jo, jag har pluggat! Vilken chock - inte. Jag är så trött på det nu så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Dock har en tyngd försvunnit från mina axlar (för stunden), omtentan är tydligen inte förrän i slutet av v. 16. Så har jag förstått det i alla fall. Ska kolla i skolan på måndag när jag hämtar ut min tenta. Det är egentligen inte bra, ju längre tid det går ju större är risken att man glömmer. Men jag har kommit på en bra taktik, genom att repetera lite varje vecka så ska det nog gå. Och bästaste Ingrid har lovat att hjälpa mej, hon är verkligen en ängel.

Nu tycker jag att jag har förtjänat att kolla lite på film med min älskling. Imorgon blir det mer plugg, jag bara hoppas att denna tentan ska gå bra...
                                                                                    

Hej 2010!

Första inlägget år 2010.
Jag hade nog min mysigaste nyårsafton nånsin igår. Vi skulle haft gäster, men en blev sjuk och en kunde inte komma, så helt plötsligt skulle vi vara ensamma. Jag trodde först att det skulle bli tråkigt, och såg inte fram emot det särskilt mycket, men jag ändrade mej under dagen. Vi gick och handlade mat och grejjer till efterrätt, städade lite i lägenheten och tog det ganska lugnt. Vid tolvslaget gick vi till klosterkyrkan i stan för att kolla på fyrverkerier och träffade Dennis familj. Sen gick vi hem i kylan och tappade upp ett varmt bad när vi kom hem. Vi hade fått en silverglittrig badbomb av Dennis föräldrar i julklapp, och den passade ju hur bra som helst på nyårsafton av alla dagar. Så, nu är det glitter i hela badrummet, jag är fortfarande glittrig i ansiktet och sängen ser ut som om en discokula har sovit där. Alltså, glittret gick inte riktigt bort. Men det gör ingenting, det är ju trots allt ett nytt år!



Akilles och jag



Akilles och Dennis (jag tror dock att kisen tröttnade på att vara fotomodell)



Dennis dukade fint till nyårsmiddagen



Och tände ljus...



Lövbiff med Créme bonjour extra vitlök i och egna klyftpotatis.
Till efterrätt blev det hemmagjord glass och vitt vin.
God kombination.