Nära döden

Idag har vi haft redovisning i vår första kurs. Och alla som känner mej vet hur jobbigt jag tycker att det är. Jag vill helst vara först ut, och bara få det överstökat.
Var jag först idag?
Nej. Min grupp var på eftermiddagspasset, och efter ilskna tankar får jag reda på att vi är tredje gruppen från slutet. Toppen! Not. Och innan vi skulle gå fram skulle det självklart vara rast. Oj vad lycklig jag var. Jag tyckte mej nästan se mitt liv spelas upp framför mina ögon och jag var säker på att jag skulle börja gråta (jag vet, jättelöjlig är jag). Men det gjorde jag som tur inte och här är jag nu; hemma i soffan och ska snart ta mej ett bad. Ska försöka dra med mej Dennis, jag har råkat smitta honom så nu är det han som snörvlar...
Sen blir det utgång med flickorna ikväll, skoj! Eller ja, jag är med på förfesten, följer nog inte med på krogen. Måste hem och sova, för imorgon åker jag hem till mitt Gislaved! Och så ska jag till mamma också, så mysigt ska det bli. Kameran måste med!
                                                                                    

Alla älskar städning!



Titta vad jag och Dennis köpte idag!
                                                                                    

Ledigt pluggande

Idag är jag ledig från skolan, men trots detta är det arbete som måste göras. Min grupp har mejlkontakt under dagen och ska opponera mot gruppen som har sin redovisning före oss. Så ska alla grupper göra med varandra, och detta betyder att en grupp ska göra det mot oss också. Det är nervöst tycker jag, jag gillar inte tanken på att vårt arbete kan bli helt sågat. Nej, så ska man inte tänka. Det kommer nog gå bra.

Idag ska jag och Dennis åka och storhandla. Det behövs verkligen, maten börjar liksom ta slut. Och fantasin till VAD man ska laga. Det ska bli så otroligt skönt att komma hem i helgen och känna att någon annan gör maten. Det är inte det att jag inte gärna hjälper till, men det blir en helt annan sak än att göra allt själv.

Jag sitter också och funderar på om jag ska orka dra mej till Åhléns och köpa en ny väska. Min nuvrande håller på att gå sönder efter alla buss/tågresor med allt för tunga Harry Potter-böcker i...
                                                                                    

Get ready, I'm coming home

Tänkte vänta med att säga det och överraska, men skitsamma:
Jag kommer hem <3
                                                                                    

Kärlek



Kärlek till dej.
Och kärlek till alla som jag saknar.
<3
                                                                                    

We did it!

Nu är grupparbetet ÄNTLIGEN klart! Efter en dag med snörvlande, trögflytande skrivande, lunch, stömavbrott och trött flummighet är grupparbetet färdigskrivet. Det känns bra. Dock har vi redovisningen kvar på onsdag, och det är väl det roligaste... inte.
Nu ska jag gå och slänga skräp.

Hejhej!
                                                                                    

Myskväll

Det blev en bra dag. Hittade en hårfön på mediamarkt som både är bra för mej och snäll mot ekonomin. Och ett vitrinskåp blev det på IKEA. Vi köpte också ny badrumsmatta som är bättre med kattsanden som finns överallt i hela badrummet. Och, tyvärr, plastblommor till köket (som ändå såg väldigt bra ut för att vara plast) som vi ska ha tills Akilles har lärt sej att INTE tugga på blommorna.
Nu ikväll har min förkyldning försökt besegra mej ännu mer, så Dennis fick i mej två alvedon och bäddade ner mej i soffan med min gosiga pläd, och sen fick jag glass och han tog hand om mej.
Lite mysigt är det faktiskt att bli ompysslad.
                                                                                    

Media Markt nästa!

Igårkväll var vi som sagt på bio, Flickan som lekte med elden. Sjukt bra var den, jag tycker faktiskt nästan att den var bättre än Män som hatar kvinnor. Ingrid hade rätt, det händer mer i filmen, och den var så sjukt spännande!
Det blir nästa planerade film jag ska köpa.

Här sitter jag nu och väntar, för idag ska jag ta en tur med Rikard till Västerås och gå på Media Markt och en sväng på IKEA. En rejäl frukost har jag gjort till oss med; havregrynsgröt. Till och med katten tyckte om, så han fick på ett eget litet fat. Inte för att han hade tid att äta upp det, han tyckte väl att det var roligare att springa runt, runt, runt som en liten tok istället.
Förkyldningen känns inte riktigt okej idag heller, men jag tror att det kommer bli en bra dag.
                                                                                    

Beach hair


Saltvattenspray som jag hittade på H&M idag
39.90 kr
Det fick följa med mej hem, ändå ganska snällt mot plånboken.
                                                                                    

Papas Tapas

Igår åt vi på den godaste restaurangen EVER! Papas Tapas heter den, jag har aldrig ätit där innan, men det ska det bli ändring på nu! Dock var maten ganska dyr, men det var det lätt värt. Jag åt kycklingfilé med klyftpotatis och rostad vitlökssås. Mm mm MM! Det var det godaste jag har ätit på länge.

Idag har jag och Ingrid varit i Tuna Park. För en gångs skull var jag snäll mot min plånbok, men en fika på Waynes blev det i alla fall, morotskaka och chai latte. Och halstabletter, har gått och blivit förkyld. Inte så coolt.

Sen ska jag, Dennis och Alex på bio ikväll, Flickan som lekte med elden. Alla säger att det är så bra, och första filmen var hur bra som helst (även om boken var lite bättre, men så är det ju alltid). Det blir mys, absolut.
                                                                                    

Golden grape



Jag som blev så glad när Dennis tog hem en sån
här från jobbet. Så god!
Sen fick jag veta att det är utgången och inte sälj längre...
                                                                                    

Fit for fight

Nu har jag ringt csn och förstått hur dom tänker. Sen har jag ringt till telia och suttit i massa kö för att förstå hur dom tänker och sen har jag ätit frukost för att förstå hur jag ska kunna tänka idag.
Sitter och väntar på Mikaela, som ska komma hit snart så att vi kan jobba med grupparbetet. Det blir nog bra tror jag, men det är aldrig roligt att börja. Eller ja, vi har ju börjat, men det är aldrig kul att sätta sej och plugga.

Ikväll ska jag på after work med Dennis jobb. Egentligen är det väl bara till för jobbet, men tydligen var dom inte så många som skulle med, så därför frågade dom om Dennis ville ta mej med.
Det kommer bli så skoj!
                                                                                    

Tillbaka till köttbullen!

Känn makten i själen!

Du blir förvirrad för att du inte blir det du blir.

Tillbaka till köttbullen!

Dessa slagord har vi idag hört under föreläsningen. Måste erkänna att det är ganska svårt att alltid hänga med, men ofta har man något att skratta åt.

Nu har jag i alla fall blivit klippt, Sanna är här och ska köra oss till veterinären sen. Sen ska vi till Muningatan och få köttfärssås. Gott!
                                                                                    

Det här med Blackboard

Det finns en smart uppfinning här på Mdh, och den kallas Blackboard. Den ska vara jättesmidig, man kan lägga upp arbeten, diskutera med andra och kolla schema och liknande. Problemet är att det inte alls är lätt. Kanske är det bara jag som är trög, men jag fattar ingenting.
Nu måste jag i alla fall göra mej i ordning, har obligatoriskt seminarie där vi ska diskutera just seminarieuppgiften. Sen föreläsning på det, och vaccination till kise ikväll.
Detta blir en lång dag.
                                                                                    

Elina goes banana

Kände sug efter att gå till Body Shop idag och kolla på en handkräm som stödjer en kampanj mot trafficking. Jag köpte dock inte den, men det blev shampoo och balsam med doft av banan istället. Body Shop firar ju 30 år nu, och då finns det produkter från det gamla sortimentet att köpa just nu, dessutom med 30% rabatt! Så, eftersom jag har sett bananshampot i klubbtidningen innan och nu fick se att det fanns som balsam med, så köpte jag båda två. Blev dessutom bara helt kär när jag luktade på det, så nu är jag lycklig! Sen kan man snart gå in och rösta på Body Shops hemsida (http://www.thebodyshop.com/vote) om vilken av dom gamla produkterna som ska komma tillbaka till sortimentet. Go for banana!

Det låg en ny lapp innanför dörren idag när jag kom hem, men idag stod det att dom har varit här och att problemet är fixat. Tack, Graflunds!

                                                                                    

Höst i Eskilstuna

Nu ska jag ta med min lilla matlåda och vandra till skolan och vara duktigt. Vet inte hur länge vi ska jobba idag, men det blir nog ett tag. Jag har äntligen tagit fram min mysiga tröja från förra hösten, den får följa med mej idag, eftersom det känns som en riktig höstdag.
Och jag ska komma ihåg att inte låsa det övre låset!
                                                                                    

Ny design - igen

Nu har jag varit på och grejjat med min blogg igen. Kände att jag ville ha nåt lite roligare, så... This is it!

Idag hade Graflunds varit här för att fixa toaletten när vi inte var hemma. Men tack vare vårt extralås kom dom inte in, så det låg en lapp innanför dörren som det stod att dom kommer tillbaka imorgon och att vi då inte ska låsa det övre låset. Så får vi se vad katten tycker om att få främmande sällskap imorgon. Jag har ingen föreläsning, men grupparbetet måste bli klart, så vi ska träffas kl. 10. Så, det blir matlåda från American pizza imorgon som gäller. GOTT!

Nu blir det älsklingtid (alltså massera en ond fot på Dennis) och sen Idol och mys med lite glass kanske?

Hejhej!
                                                                                    

Mer shopping


Okej, nu börjar jag gråta. Böcker för över 600 spänn, som dessutom
inte ens är bra!
Tack, Mdh.
                                                                                    

Min myströja


Liza, Cubus. 299 kr
                                                                                    

Inte en vanlig söndag

Idag har varit en bra dag. Hittade en Ingrid utanför Mdh och promenerade mot stan. Sen kom vi på att vi var lite tidigt ute, stan öppnar inte förrän kl. 12 på söndagar. Eftersom klockan bara var 11.30, så gick vi och satte oss på en bänk ett tag, och sen gick vi till Waynes och åt foccacia med kyckling och mozzarella. Efter det kände vi för att handla lite kläder, och styrde stegen mot Cubus, där jag hade sett en jättefin gosig tröja i skyltfönstret. Den köpte jag, och sen gick vi vidare i andra affärer på jakt efter vantar eller en mössa till Ingrid. Så småningom hittade vi en fin lila mössa på Åhlens. Jag var smart och kom på att Vila faktiskt finns i stan med, så dit gick vi och jag hittade samma fina sjal som jag såg på Tuna Parks Vila igår. Och jag köpte den! Så lycklig är jag. Sen gick vi hem hit, och satt och tittade på gamla bilder från 2006 på Bilddagboken och Facebook. Mycket trevligt.

Imorgon är det måndag, och ingen skola. Får sitta hemma och läsa Liedman istället (och det är ju SÅ mycket roligare).
Och just det, vår toalettsits har gått sönder. Vi får hoppas att Graflunds är snabbare än var dom var med toalettdörren, då tog det typ en vecka innan dom kom och lagade den. Jag menar, det är inte så kul att nästan ramla av toaletten varje gång man ska sätta sej...
                                                                                    

Tandtråd och CSN

Ikväll blir det myskväll för mej och Akilles. Dennis ska till några kompisar, så det blir tjejfilm och mozzarellapizza. Det blir mysigt, trots att det är fredagkväll. Sen imorgon ska vi hem till Muningatan och fira Dennis pappa och Sanna, som har fyllt år. Ännu mera mys.

Igår träffades min grupp och fortsatte med grupparbetet efter skolan. Det känns mycket bättre nu, det mesta har klarnat och jag förstår nästintill vad dom båda arbeten går ut på. Efter grupparbetet gick jag och Mikaela till Akademibokhandeln för att köpa små fina post-it lappar, men det var svindyrt, så vi struntade i det. Jag sprang in på apoteket med och köpte tandtråd, så att jag förhoppningsvis inte blir lika misshandlad hos tandläkaren nästa gång.

Idag fick jag beslut från CSN med. Jag insåg dock att jag hade fyllt i lite fel, och begärt mer lån än vad jag behöver. Eftersom det känns ganska onödogt att låna för mycket (och därmed behöva betala tillbaka mer), så ringde jag kära mor och fick lite hjälp. Så nu har jag fyllt i fler papper och ändrat så att jag nog ska få lagom mycket pengar. Hoppas jag i alla fall.

Nu ska jag sätta mej och försöka läsa lite i Liedman.
Hurra.
                                                                                    

Noll koll

Nu sitter jag här, och tidigt är det. Börjar kl. 09.15, så jag borde ju ta och äta lite frukost snart så att jag inte avlider på föreläsningen. Fast, på schemat står det inte föreläsning, det står Seminarium vilket jag tror betyder att vi ska jobba i våra grupper med antingen seminarieuppgiften, gruppuppgiften eller båda två. Sen finns det en frivillig uppgift utöver det här, och om jag ska vara ärlig så fattar jag faktiskt ingenting. Det kanske bara är jag som är trög, men så är fallet. Får hoppas att jag får bättre koll idag när vi jobba tillsammans.
Nu ska jag göra matlåda!
                                                                                    

Bitchtandläkare

Igår kväll fick jag ett sms. "Hej Sörenssen Elina. Vi tänkte påminna dig om din tid hos oss den 15/9 kl. 07.15. Mvh Folktandvården City"
Redan där gick det fel, dom kunde ju inte ens stava rätt till mitt namn.
Idag på morgonen släpade jag mej i alla fall dit (jobbigt, eftersom jag egentligen inte började förrän kl. 09.15). Sen lyckades jag självklart gå fel, och hamnade hos tandregleringen. Så lyckat. När jag väl kom rätt och satt i stolen började tandläkaren fråga ut mej om min visdomstand som jag drog ut tidigare i vår, om det var "min 7:a" som dom hade tagit bort. Fråga inte mej, jag har ingen utbildning. Kanske du skulle kolla mej i munnen istället? Sen började hon babbla om att mitt tandkött var inflammerat, och att hon skulle "mäta" djupet på mina tandköttsfickor, och att det kunde kännas lite som om hon stack mej. Sen tog hon fram en NÅL och stack in i tandköttet, och hon blev FÖRVÅNAD för att jag ryckte till. Detta gjorde hon mellan varje tand i hela munnen.
Och sen var det tandstenen. Hemma i Gislaved tar dom bort sånt på normalt sätt, alltså med en läskig vass pinne. Här hade hon en läskig vass pinne på en maskin, och typ BORRADE bort min tandsten. Att hon sen inte kunde suga upp det vatten ordentligt som hon promt skulle spruta i käften på mej var ju lagom roligt. Och att hon skyllde på mej när hon råkade spruta vattnet i ansiktet på mej var ju också festligt.
Party party. Inte.
                                                                                    

Sittning och besök från Småland

Igår var det Stora sittningen på Dekår med skolan. Det var roligt att klä upp sej med klänning (eftersom jag aldrig nånsin bär klänning annars) och vara fin i håret och allt kändes så bra. Sittningen bestod av trerättersmeny och ganska billig dricka, alltså bra. Det enda som kändes lite jobbigt var att pappa och Kristina kom och hälsade på, och att veta att dom satt hemma i lägenheten med pappas goda mat, och en katt som mystiskt nog har lärt sej att apportera fick mej att känna lite hemlängtan. Strax innan kl. 22 drog vi vidare från Dekår och gick istället till Raw, där det var nån form av happy hour innan kl. 23, så dricka var billigare och inträdet var gratis. Gick dock hem ganska tidigt för att umgås med dom här hemma, har trots allt inte träffat dom sen v. 33 när jag var hemma och jobbade.
Men tjejerna lovade mej att nästa gång blir en gång när mina föräldrar inte är på besök!

Hejhej!
                                                                                    

Idol 2009

Har precis kollat på Idol 2009 på tv. Satt och skrattade som mest när jag kom att tänka på att "vad är det egentligen som är så roligt?". Det är så många som kommer dit och tror att dom faktiskt har en chans, och så är dom helt tondöva. Och detta sitter vi hemma i soffan och skrattar åt. Även jag gör det, så jag tänker inte skylla ifrån mej. Men egentligen är det dålig stil och man borde kanske bojkotta hela programmet bara för att. Och ändå sitter man där igen, precis som förra året. Tåls att tänka på.

Idag är min fredag, och imorgon är det fredag för alla. Sen är det lördag för alla, och dagen efter det är det lördag för mej igen, och när alla andra har måndag har jag söndag. Ungefär.
Man måste älska att vara student, trots att Liedman är långsamt självmord.
                                                                                    

CSI vs Wallander

Ytterligare en dag som beteendevetare. Inte för att jag känner mej som en, men det känns bra att säga det i alla fall.
Idag hade vi vår introduktionslektion i psykologi. Jag tror alltid att jag ska sitta på helspänn hela föreläsningen och verkligen ta in allt på djupet. Hittills har jag aldrig lyckats. Eller jo, dom första tjugo minuterna, sen känner man sej lite trött. Helt plötsligt kommer man på sej själv med att sitta och fundera på vad man ska göra när man kommer hem. Men men, jag har i alla fall hört att man kommer in i det efter ett tag. En sak la jag dock verkligen på minnet idag, föreläsaren pratade om två olika inriktningar inom psykologi som "CSI vs Wallander".
Lyckades äntligen (!) få tag på Liedman idag också, vår fina kursbok som alla hatar. Känns skönt att ha den nu i alla fall, men jag lär ju ångra mej imorgon när jag har börjat läsa den...

Igår var det bowlingkväll och tacobuffé med Beware, mys. Och för en gång skull vann jag över dom jag tävlade mot!

Måste också tillägga att i söndags gjorde jagnåt som jag aldrig trodde att vi skulle göra; vi duschade katten.
Varför?
Han hade ramlat ner i toaletten.
                                                                                    

Inglorious bastards

Japp, ikväll blir det bio kl. 21.15. Inglorious bastards med Brad Pitt. Trailern var bra, och den verkade rolig, så jag bestämde på impuls att idag är en biodag. Det blir mys.

Igår var jag nere på stan och letade klänning. Blir ju stora sittningen nästa lördag, och då måste jag ha nåt fint på mej. Provade en massa, och tyckte att det mesta såg ut som felplacerade nattlinnen på mej (men så är det alltid när jag provar kläder). Köpte en klänning på Gina Tricot till sist, dock är jag fortfarande väldigt osäker på om jag verkligen kan ha den på mej. Sen gick jag till banken och fixade min skatteåterbäring, och sen blev det en sväng in på H&M också, där jag köpte lite mer baskläder.
Sen bjöd jag hit lite kompisar och hade Sagan om ringen-kväll, med lite polkashots (som mest smakade tandkräm enligt mej) och bacardi melon. Me like.

Vaccineringen i torsdags gick bra. Lillskiten fick en tratt med sej hem, eftersom han inte fattar att ett sår på hans ben måste få läka ifred. Dumma lilla sötnos.
                                                                                    

Professionell tvivlare

Dagen igår var faktiskt över mina förväntningar. Nervös som bara den var jag när jag skulle till uppropet i sporthallen, men sen rullade dagen bara på. Våra faddrar tog hand om oss under dagen och vi åt lunch ihop, sen var det självklart några fåniga "lära-känna-varadra-lekar" (som alltid måste finnas med på skolstarter och sånt), och sen var det välkomstfest på kvällen. Doch var det ju synd att det regnade så vi fick stå mycket inne i en tunnel, och det hade varit väldigt roligt om vi hade haft med oss våra fina sånghäften som vi hade fått, men kul var det ändå.

Idag har jag haft min första föreläsning på nästan 3 timmar. Vi fick då lära oss att som beteendevetare ska man inte tro på allt för att "det är så", vi ska ifrågasätta och kräva hänvisningar och bevis. Alltså är jag nu en professionell tvivlare.
Sen efter föreläsningen gick jag och registrerade mej i informationsdisken så att jag får tillgång till skolan datorer, black board och egen skolmejl. Efter det gick jag till djuraffären och köpte lite lyxmat, leksak, vitaminer och kattmynta till lillskiten. Jag vet att det är pjosk, men lite får jag skämma bort min lilla kise.
Sen gick jag till Graflunds och fixade fram telefonnummer till bostadsanpassningen, som jag ändå inte kunde nå på telefon förrän imorgon.

Imorgon har jag ingen föreläsning, men det blir fotografering på skolan så att jag får mitt kort som student, så att jag kan komma in i byggnader och sånt. Och så åker jag gratis till Västerås (vad jag nu ska göra där?) om jag minns rätt. Sen blir det förmodligen karaokekväll imorgon, nice!

Hejhej!