Myshelg

Åh, vad mysig min helg har varit!
Igår kom Carolin, Fredrik och Christoffer hit. Vi gick på stan en sväng, åt på Pepperoni (och jag åt Cheese heaven, vilket är den bästa hamburgaren för den som älskar ost) på kvällen, spelade Mario bros, umgicks, gjorde semlor och hade en allmänt perfekt kväll med mycket skratt.
                                                                                    

Fredagsnöje

Jag är otroligt nöjd med min dag idag. Jag började på mitt nya jobb! Jag kommer att jobba inom socialpsykiatrin i Skiftinge här i Eskilstuna, och idag var jag på introduktion. Det kändes verkligen jättebra; dom jag jobbade med var trevliga, mina arbetsuppgifter var roliga och det jag läste var intressant. Jag kommer att jobba som timvikarie, och (förhoppningsvis) också som sommarvikarie sen när annan personal har semester. Underbart!

För övrigt har jag och Dennis en myskväll ikväll, och har nyss underhållit oss själva med att bada badkar och blåst såpbubblor i en timme. Det är vuxet, vill jag lova! Kanske inte, men roligt.
                                                                                    

På språng

Idag känns det som att jag har haft fullt upp nästan hela dagen. Först till Västerås på morgonen för föreläsning, som by the way var hur intressant som helst! Okej att jag var ovanligt trött, men det som föreläsningen handlade om träffade mitt i prick. Sen åkte jag i alla fall hem till Eskilstuna igen, för att direkt knata iväg till sjukgymnasten. Vi pratade bland annat om att få med mej på sjukgymnastikens bassängprogram, vilket innebär att jag kommer att få simma och göra övningar med hjälp av en sjukgymnast.
Efter sjukgymnastiken gick jag iväg till aoptik för att beställa glasögon. Ja, igår förklarade optikern för mej att jag är både lite närsynt och inte har någon samsyn mellan mina ögon. Så, vad gör man inte för sina ögon när man sitter med näsan i en bok hela dagarna?

Dessutom har jag läst ny kurslitteratur sen jag kom hem (chockerande? eller inte), och jag har varit på väg att somna flera gånger. Det får bli en tidig kväll ikväll, känns det som.
Alltså, en innehållsrik och intressant dag. Dock väldigt slitande på krafterna.
                                                                                    

Lugna gatan

Nu är det måndag igen, och snart ska jag bege mej mot stan för synundersökning. När jag skulle ta mitt körkort fick jag veta att jag var lite närsynt, så det kan vara en god idé att hålla koll på det där.

I lördags kom pappa och Kristina hit och hälsade på, och det var verkligen hur roligt och mysigt som helst! Tillsammans med dom och Dennis föräldrar åt vi en god middag och hade en jättetrevlig kväll, som jag väldigt gärna gör om snart igen. Det var dock tråkigt när pappa och Kristina åkte igår, det känns alltid så tyst och tomt. Det är tur att jag har Dennis som kunde muntra upp mej med fönstershopping på IKEA's hemsida, och sen åkte vi hem till Muningatan och blev bjudna på jättegod lasagne.

Nu ska jag återgå till min Sex and the city-box!
                                                                                    

Bra och dåligt

Dagen idag har varit skiftande mellan bra och dåligt. Jag och Ingrid tog oss ner på stan i förmiddags för att leda tankarna bort från tentan, och jag köpte en jättefin ring på Glitter (bra). Jätteglad för den var jag, och när jag hade haft den på mej i ungefär en halvtimme gick den sönder (dåligt). Tentan gick sådär, kanske blir godkänd, kanske inte (bra/dåligt?). Efter tentan gick jag i alla fall och bytte min ring. Den fanns inte i samma färg i min storlek, så jag fick ta en annan färg, som också var jättefin. När jag kom hem möttes jag av en tystlåten Dennis som fick ur sej att Posten hade ringt och sagt att mitt paket (Sex and the city-boxen som jag har beställt som belöning för mitt pluggande) hade blivit stulet av en liten unge. Sen sa Dennis att dom hade sagt att jag ändå skulle få betala för paketet (DÅLIGT). När jag blev ledsen och sa hur dåligt allt var just då fick han en väldig fart att plocka fram min box och säga att han bara skojjade, och att han bara ville att jag skulle bli extra glad när jag såg att den visst hade kommit (BRA). Så jag torkade tårarna och blev happy happy, det blev ju en bra dag ändå!

Snacka om att jag blir känslig när stress och nervositet släpper.
                                                                                    

Haha, bara för att det är första dagen i v...

Haha, bara för att det är första dagen i veckan jag faktiskt kan sova lite längre, så vaknar jag självklart kl. 06.30 och kan inte somna om. Jag vägrar dock att lämna sängen, så jag tänker ligga kvar här en stund till och tjura. I eftermiddag är det tenta!

                                                                                    

Ack och ve

Om det verkar som att jag har gått i ide, så kan jag ju berätta att det är tenta på fredag. Plugget går framåt, men bloggen måste tyvärr bli lite lidande.
På tal om lidande, idag var det min tur att nästan få axeln ur led. Jag satt med vänster armbåge lutad på ryggstödet i soffan, och Troja hoppade ner och landade rakt på min axel. Jag trodde allvarligt att den hade gått ur led på riktigt. Troja verkade i alla fall ångra sej, så fort jag hade slutat gråta kom hon upp i mitt knä och såg så skamsen ut.
Lilla kisen.
                                                                                    

Inte bara syster

Och förresten, en annan rolig sak jag har att berätta är att jag ska bli moster!
Grattis till min syster Carolin och hennes Fredrik ♥
                                                                                    

Ny färg

Eftersom jag fortfarande får nya gratis linser genom att göra recensioner på mina gamla linser, så har jag nu provat en grön nyans. Och jag är jättenöjd med resultatet!

                                                                                    

Please don't take a picture, it's been a bad day

Tack och lov för att det finns helg!
Det har sedan igår varit fullkomlig snökaos, dock har det slutat nu. Där fick vi, alla vi som var naiva nog att tro att våren äntligen var här.

Jag måste säga att jag har haft bättre dagar än den här. Morgonen började med att jag hörde från min placering i duschen att nånting gick sönder ute i hallen. Troja hade haft sönder en av mina fina ljusstakar i lila glas som jag köpte i höstas (i Ullared, så det var ingen förmögenhet, men jag tyckte verkligen om dom). Jag fortsatte i alla fall med mitt, och skulle efter frukosten skriva ut alla mina anteckningar som jag hade renskrivit på datorn inför tentan nästa fredag. Bläcket i skrivaren tog slut efter tre föreläsningars anteckningar, och resten av mina papper blev halvt förstörda av lite småtryck här och där innan skrivaren gav upp helt. Jag skyndade mej sen för att gå till skolan och ha grupparbete. Väl ute på gården hann jag tänka "Jag glömde bestick till min matlåda" samtidigt som jag i samma sekund halkade, ramlade, landade på rygg. Tappade andan och slog i så hårt att det gjorde ont i huvudet efteråt. Bra start på dagen? Kanske inte.

Men men, allt löser sej på sitt sätt (nästan). Ljusstaken går inte att göra nåt åt, men Ingrid kom på den smarta idén att jag kunde skriva ut mina resterande anteckningar med en annan färg än svart. Bestick-problemet löstes genom att jag fick äta min pizzabit med en plastsked som jag fick av Linn. Och jag har nu bara lite ont i min stackars rygg efter min klantighet. Det går över med tiden!
                                                                                    

Med detaljer

Just nu skrattar jag, för det är nog det bästa. Kanske inte alltid det lättaste, men det bästa.

Slutet blir så vackert i en oklippt version
                                                                                    

Nu sitter jag på tåget hem från Linköping,...

Nu sitter jag på tåget hem från Linköping, förhoppningsvis är det sista gången. Ute skiner solen, och det är ganska skönt att sitta på tåget, eftersom det inte är mycket folk. Det ligger en påse med Maltesers i min väska, som jag funderar på om jag ska öppna nu eller vänta tills jag kommer hem... Det känns lockande!

                                                                                    

För min del

Det har blivit en vana att ha Troja i mitt knä när jag sitter vid datorn om kvällarna. Det brukar höras ett litet mjukt pip från köket, och sen kommer den lilla inspringades och hoppar upp i mitt knä. Ibland vill hon hjälpa mej med att skriva, och ibland nöjer hon sej med att pussa mej i ansiktet en gång och sedan lägga sej ner och vila, precis som hon gör nu. Hon är verkligen en otroligt mysig katt, och jag är så glad att vi fick henne ♥

Idag har Dennis föräldrar, Sanna och Jocke varit här på fika. Ikväll ska vi bara ta det lugnt, och Dennis har gått med på att äntligen se Sällskapsresan med mej. Det är mysigt att krypa upp i soffan och bara göra ingenting - det känns som en alldeles lagom lördagskväll för min del.
                                                                                    

Love love love



Livet är inte alltid lätt,
och ibland är vägen inte riktigt så enkel och rak som jag skulle kunna önska.
Men nu har jag något som påminner mej om det som är viktigt,
och detta gjorde jag för min skull, och bara min.
                                                                                    

Stackars

Idag är det synd om Dennis. Han kom hem från jobbet knappt en timme efter att han hade gått dit, och det visade sig att hans vänstra axel den här gången hade gått ur led, men tack och lov hoppat tillbaka igen. Högra axeln är ju opererad sen november 2009, och jag hoppas verkligen att hans vänstra inte blir värre nu. Dock verkar det inte som att axeln gick helt ur led, men bra nära, och det har tydligen hänt en gång tidigare med samma axel.
Hur som helst har min lilla man varit hemma idag, men så länge det finns glass i frysen och spel på datorn så mår han som en prins, och imorgon ska han förhoppningsvis jobba igen!
                                                                                    

Passivt

Det går bra med träningen för min arm nu, trots att det fortfarande krävs väldigt lite för att det ska kännas som om jag har en arm gjord av spagetti.
Igår började jag sträcka armen passivt - alltså med hjälp utöver det den själv klarar av. Och det går riktigt bra! När jag ligger på sidan så får vi tillsammans nästan ner armen till låret. Det här kommer att bli kanon!
                                                                                    

Grått

Världen känns idag ganska grå, och lägenheten är så mörk att lamporna har behövt vara tända hela dagen så att man inte snubblar över en katt eller går in i en vägg. Jag utmanade dock det tråkiga vädret tillsammans med Ingrid och gick en timmes lång promenad, vilket faktiskt var ganska härligt (när det inte blåste för mycket) och väldigt trevligt! Det som är positivt med sånt här väder är väl att snön sakta men säkert har börjat försvinna. Nu kan man till och med se gräsmattor lite här och där!