Gott nytt år

Jag måste nu önska alla Gott nytt år, och det vill jag göra med Joshua Radins låt Brand new day.



Det gamla året har varit så sjukt händelserikt!

Jag åkte på kryssning
Jag färgade håret blondt igen och klippte det kort
Jag tog körkort
Jag hade konstutställning med klassen
Jag tog studenten
Jag gick på bal
Jag fyllde 19 år
Jag flyttade till Eskilstuna
Jag skaffade kise
Jag var på spa
Jag började på Mälardalens högskola
Jag tatuerade mej
Jag opererade mej

Alltså, det gamla året har varit underbart, även om det finns människor jag har saknat. Jag hoppas att 2010 innebär nya möjligheter och att det kommer att bli det bästa året i mitt liv.

                                                                                    

Resultat







Jag vet, suddiga bilder. Men armen är liksom
inte still så länge... Och handleden ser så klen ut (märk sista bilden)!
                                                                                    

Gips borta!

Hej och hå, nu är jag nästan normal igen. Jag var i Linköping idag på återbesök hos kära dr. Nylander, och snäll som han var så klippte han bort mitt gips. Han kollade hur väl jag kunde böja på armbågen, och jag vågade nästan inte tro honom när han sa att det såg jättebra ut och att han inte behövde gipsa om. Hallå, inte gipsa om! Två veckor räckte, och för mej kändes det som en evighet. Armen är lite blå på några ställen för att gipset klämde, det känns lite stelt och konstigt och min tumme sover lite lätt, men allt är bättre än gips.

Däremot fick jag veta resultaten på tentan igår. Ett stort, fett U. Underkänd alltså, och jag kan fortfarande inte förstå hur och varför. Som jag kämpade. Jag ska i alla fall försöka få ut den imorgon (utan kvitto) och se vad jag behöver plugga på. Och så nästa tenta med. Plugg plugg plugg. Men med hjälp av käraste Ingrid så kommer det säkert att gå bra. Så glad och tacksam för att hon finns ♥
                                                                                    

Det mest klockrena

Den bästa kommentaren hos mamma nu i julhelgen var Oskar skyldig till, när vi kollade på Bingolotto dagen före julafton:
"Om jag vinner 900 miljoner kronor, då ska jag köpa en vagn till min trampetraktor."

Och den bästa kommentaren hos pappa var det Kristina som sa:
"Ja, just det. Ibland är man störd och skadad."

                                                                                    

Jul, jul, strålande jul

Det var några dagar sen jag sist skrev i bloggen. Det var fullt upp på julafton, och igår åkte jag och Erika hem hit och firade jul här med. Det var jättemysigt, trots att jag inte följde med till Gisleparken på kvällen.
Har i alla fall haft en väldigt bra jul, och det hoppas jag att alla andra också har haft!

Imorgon går bussen hem. Det har varit så kul och trevligt och mysigt att vara hemma, men jag måste erkänna att det faktiskt ska bli skönt att komma hem till sitt eget igen. Jag saknar Dennis, Akilles, Dennis familj, Ingridu och alla andra underbara.

Sen ska jag tillbaka till Linköping på tisdag och träffa min kirurg igen. Dom ska ta bort gipset, och kan jag böja bra på armen så behöver jag inte ha gips längre, men kan jag inte böja armen bra så får jag gips fyra veckor till.
Gissa vad jag hoppas på?
                                                                                    

Inte så spännande

Imorse när jag vaknade hade jag ont i halsen. Sen fick jag ont i huvudet, och strax efter det började jag frysa hur mycket som helst. Så, nu sitter jag här med med en filt om mej och datorn i knät och känner mej allmänt hängig. Jag hoppas bara att det går över till julafton, förra julen var jag också jätteförkyld. Det var inte coolt.

Och just det, en bra sak! Jag lyckades duscha själv idag, minsann! Det tar ju lång tid, är krångligt och klumpigt, men det går framåt. Det är coolt.

                                                                                    

Söndag

Nu sitter jag här och kollar på skidskytte (!) i brist på annat att göra. Snart får jag besök av Clibbe, det ska bli så kul! Ivanhoe ligger på golvet bredvid mej och ser som vanligt ut som Cujo, men det gör inget, för han är ganska ofarlig.
Även om mitt pluggande inte har varit på topp denna veckan har jag en känsla av att det kommer lösa sej, det är jag ändå ganska övertygad om. Och nästa vecka får jag förhoppningsvis mejl från skolan med resultat från förra tentan. Hoppas hoppas hoppas.

                                                                                    

Jag glömde!

Jag måste tillägga en grej som hände under min operation.
När jag vaknade på uppvaket kände jag att mina naglar på vänster hand var klippta (vilket jag tyckte var konstigt, eftersom det stod i mina papper att naglar skulle vara kortklippta vid operation av hand, inte arm). Sen kände jag att jag hade ont på mitt lillfinger, men jag somnade. När jag senare var tillräckligt vaken för att kolla på min hand, så såg jag att dom hade KLIPPT I MITT FINGER. Dom hade alltså klippt lite i mitt vänstra lillfinger när dom skulle klippa naglarna på mej. Dom kan genomföra komplicerade operationer, men dom kan inte klippa naglarna på folk.
Det tycker jag är lite lustigt.
                                                                                    

Ole Dole Doff

Uppdateringen blir lite dålig nu när jag inte har med min egen dator till Gislaved. Vill ha så lite som möjligt att bära på när jag sen ska åka hem, så min dator fick bli hemma.

I torsdags träffade jag och Dennis Ida och Ema när vi var ute med vovven. Det var så mysigt, och vi har inte träffats på så länge och jag älskar dom så mycket och jag har saknat!

Igår var vi och hälsade på Christoffer och Linn i deras nya (sen i somras, men vi har inte varit där) lägenhet, den var jättefin och kisen Tristan hade blivit så stor. Sen åkte vi och åt pizza på kvällen. Man får säga vad man vill, men Ole Dole Doff har världens godaste tonfiskpizza! Mums!
                                                                                    

Mission completed

Japp, nu är jag hemma från operationen.
Kl. 04.45 ringde klockan igår morse, och upp skulle vi och duscha och jag skulle få i mej min drickyoghurt. Packa ner det sista och sedan ta sej till tåget (och jag plogade hela vägen dit i snön med min väska) som skulle gå kl. 06.09. Väl framme i Linköping hämtade pappa oss och körde oss till sjukhuset. Jag kan säga såhär; har man bara ätit en futtig yoghurt kl. 5 på morgonen är det inte kul att se nån vräka i sej ägg - och baconmacka och pannkakor när man inte själv får äta.
Kl. 10 var det inskrivningssamtal på sjukhuset med världens sötaste sköterska som hette Fanny, och sen kom en annan trevlig sköterska som hette Fredrik. Efter det gick vi över till Ronald McDonaldshuset där anhöriga till patienter får sova. Eftersom vi inte behövde vara tillbaka på sjukhuset förrän efter en timme tog vi det lugnt, men när vi kom tillbaka 45 minuter senare kom en sköterska som hette Hanna och sa att dom hade letat efter oss, och att operationstiden hade flyttats. Så det var bara att byta om (och känna sej snýggast på hela sjukhuset) och åka ner.
När jag skulle sövas hade jag en narkosläkare som hette Mona, hon var gottländsk och sa att hon ville ha en likadan tatuering som jag. Hon sövde mej så fint och jag tyckte inte att det kändes som att jag ens hade somnat förrän jag vaknade på uppvaket. Jag mådde inte illa alls, och dom gav mej mofin i små doser lite då och då för att slippa illamående.
Uppe på rummet igen (som jag tyvärr delade med tre andra) kändes det mest som att jag bara ville åka hem - jag mådde ju så bra. Men efter en tur i sjukhuset i rullstol, mat, en morfintablett, en nattmacka och tre andra smärtstillande tabletter kunde jag inte hålla tillbaka illamåendet. Jag blev så besviken när jag inte fick behålla min macka i magen, den som hade varit så god. Jag fick dock medicin i min kanyl mot illamående och redan kl. 20 (när besökstiden var slut) la jag mej för att sova.
Det var nu det värsta började. Jag slumrade nog till nån timme, och vaknade sen av att telefonen ringde. En av mina rumskamrater hade kopplat in en telefon, och hon hade bestämt sej för att använda den flitigt. Hon pratade på, och när hon väl la på så trodde jag att det räckte. Men nej då, hon skulle ringa två samtal till, och sedan få ytterligare ett samtal (trots att alla på rummet vid den tidpunkten hade släckt). Dessutom tror jag att hon pratade med sin pojkvän tre av fyra samtal, för hon avslutade varje samtal med "Pusspuss, älskar dej. Ja, hejdå. Natti natti. Älskar dej, pusspuss. Ja, hejdå, puss. Älskar dej, godnatt." (varje procedur tog typ en halv minut) samtidigt som jag tänkte "Sluta, snälla sluta, ge dej, sluta, håll tyst, har du ingen respekt?, HÅLL KÄFTEN".
Toppen på detta var att tanten som sov bredvid mej snarkade värre än pappa och Kurt tillsammans. Trodde ett par gånger att hon hade andnöd...

Idag har det gått bättre i alla fall, ronden var på morgonen, och min läkare var med då och förklarade vad han hade gjort. Tydligen har han gått in vid handleden och förlängt en sena tre cm som styr sträckningen vid armbågen. Jag trodde han skulle gå in vid armbågen som han hade sagt innan, men han hade ändrat sej i sista sekund och fixat vid andra änden av senan.
Hursomhelst, jag blev i alla fall utskriven sen och kunde åka hem. Pappa var så snäll och körde hem oss och nu är vi hemma i Gislaved.

Det var mitt äventyr i Linköping, det.
                                                                                    

Pink flamingo

Nu är jag nyduschad med Descutan (bakteriedödande tvål) inför imorgon. Ska duscha med sånt imorgon med, dock är jag väldigt tveksam på om mitt hår verkligen blir rent av det. Och ingen deo får jag använda imorgon, så jag kommer lukta roadkill när jag kommer fram till Linköping. Men, som pappa säger; det får jag bjuda på.
Har också köpt en drickyoghurt idag som jag kan äta imorgon bitti. Jag menar, kl. 5 på morgonen lär jag inte vara hungrig, men en drickyoghurt är lättare att få i sej i alla fall. En ny smak var det med, Pink flamingo hette den, med smak av grapefrukt. Passar mej utmärkt!
Hoppas att alla håller en tumme (två ska visst ge otur) för mej imorgon.
                                                                                    

Nya tag

Idag tar vi nya tag, och det blir mer plugg plugg plugg. Men det går framåt, och det känns helt okej. Läsa en timme, göra annat en liten stund, och sen läsa en timme igen. Då går det lättare i alla fall.
Om jag ska erkänna så känns det som att hela mitt består av skola och plugg just nu, men det vänder väl, hoppas jag.
Oj, vilket tråkigt inlägg det blev.
                                                                                    

En julkänsla

Jag har varit inaktiv på bloggen ett par dagar, jag vet egentligen inte varför, det har bara inte blivit av.
Dagen består av att läsa och kanske titta på nån film mellan varven.

Nu närmar sej operationen med, konstigt nog är jag inte nervös. Inte idag i alla fall, det går upp och ner. Innan i veckan hade jag till och med svårt att sova för det, men just nu känns det ingenting. Det är jag glad för!
Efter operationen åker jag direkt hem till Gislaved. Jag längtar efter jul, det har jag nog gjort sen februari i år...
                                                                                    

Till Clibbe

Minns du vår filosofikväll?
Vi skulle plugga filosofi och vara duktiga, men det slutade med god mat, vin och sjukt god choklad.

Kommer du ihåg när du färgade mitt hår? Det tog typ hundra år, för att vi promt skulle ha tre olika nyanser och slingor, men snyggt blev det.

Sen var det avslutningen i 2:an också. Vi bakade nalle-pizza och skulle gå hem till dej,
men jag fick skoskav och fick gå barfota.

Jag minns vår tjockiskväll. Pizza, godis, energidricka och äckligt chokladkaffe, vi mådde illa båda två, men fortsatte trycka i oss energidricka innan vi skulle sova.

Och våra raggarrundor. Jag körde, du tutade. 20 varv i rondellen, och sen till Kvantum för att köpa red bull.

Det finns så mycket fint att minnas.
Och framsätet är ditt för alltid ♥
                                                                                    

Julfika

Imorse blev det ett sömnigt inlägg. Jag kände verkligen inte för att gå till skolan och sitta på föreläsning, men det gick ändå hyffsat bra.
Nu har jag kommit hem, bokat om tvättiden tills imorgon (vi orkade inte tvätta idag), öppnat brev från Linköping och varit duktig och läst. Nu tänkte jag diska lite, och sen kommer Dennis föräldrar, farfar och Sanna på fika. Då ska vi bjuda på gott julgodis (cornflakes-kakor och bananfudge) och pepparkakor. Och till det blir det antingen vanligt kaffe eller juligt kanelkaffe.
Jag och Akilles är för övrigt lite osams, han tycker om att sätta klorna i mej så fort han får chansen, och det tycker självklart inte jag om. Men, han är söt, så jag kan inte vara arg på honom en längre stund. Pälsboll.
                                                                                    

Morgon igen

Dagen idag kommer att bestå av föreläsning, plugg, tvättid och lite mer plugg. Men det känns ändå som att dagen kommer att bli bra. Måste gå och kolla vad Akilles gör, det låter som om han försöker möblera om i badrumet.
                                                                                    

En orsak mindre

Idag fick jag en sån där känsla igen, att allt kändes så bra. Jag och Ingrid diskuterade att jag ska på operation nästa vecka och att jag då missar föreläsningar i skolan. Då fick jag frågan av en annan klasskompis vad jag skulle operera, och jag svarade helt naturligt och förklarade. Och nu, idag, kan jag inte förstå varför jag aldrig har kunnat göra så innan. Det är ju så enkelt, och man mår mycket bättre. Det kan jag verkligen rekommedera till alla som har ett handikapp, eller nåt annat som man har skämts för; prata om det. Människor runt om reagerar inte som man tror. Det är ingen som skrattar, och det är ingen som tycker att man är konstig. Dom får bara en orsak mindre att undra och prata bakom ryggen.
                                                                                    

Andra advent

Oj vad gott det var med mat igår! Karelsk gryta med potatis, prinskorvar, älgkött, nybakat bröd, morötter och ärtor, blåbärssaft och självklart finska piroger med äggsmör. Problemet är att jag alltid blir så besviken, för man orkar aldrig äta så mycket som man skulle vilja. Sen fika på det, gissa om jag var mätt hela dagen? För att lätta på samvetet gick vi dock hem, det kändes bra.

Inflyttningsfesten hos Rikard var jätterolig, jag och Dennis tog priset genom att komma till festen i foppatofflor. Men vadå, det var ju bara tvärs över gatan! När vi kom hem åt vi upp min efterlängtade kebabpizza och tittade lite på DaVinci koden och sen blev det suss.

Idag ska läsa lite psykologi och ikväll blir det förmodligen till att göra julgodis, det är trots allt andra advent.
                                                                                    

Mat

Ja, då var det lördag igen. Om en stund ska vi åka till Dennis mormor och äta - så sjuuukt gott! Vi har inte ätit nån frukost för att riktigt spara oss till maten. Så, just nu känns det som att jag skulle kunna äta upp all mat i hela världen, och det värsta är att det står en halv kebabpizza från Billy Boys i kylen... Fast, ska vi äta om mindre än en timme så känns det onödigt, även om det är frestande. Pizzan får bli kvällsmat istället, så får det bli.
Sen ska vi över till Rikard på inflyttningsfest ikväll. Vet dock inte om jag känner nån, men det blir nog trevligt ändå!

Igårkväll blev jättemysigt. Pizza, Beck, lång och mysigt bad och lite mer pizza som nattmacka.
Jag älskar mysiga hemmakvällar ♥
                                                                                    

Elever



Elever - Kent

Bara för att Kent är bäst

                                                                                    

En limmad tand

Här sitter jag med min mysiga pläd och är hemkommen från stan. Tandläkaren ville inte ta bort min tråd (5 år är tydligen inte tillräckligt lång tid?), utan slipade bort det gamla limmet och satte dit nytt. Jag har fortfarande limsmak i munnen, gott! Eller inte.
Dennis och jag provade också vår nya popcornkrydda nu, som vi köpte på bion igår (filmen var för övrigt hur bra som helst. Man måste älska Lisbeth Salander) - nacho cheese, och det var faktiskt gott!
Resten av dagen blir mys, lite plugg och sen Billy Boys ikväll, gott gott!
                                                                                    

Jag saknar

Hittade bild från förra året på mej och småfolket.
Jag saknar dom ♥

                                                                                    

Psykologi och tandläkare

Jag måste säga en sak: trots att adlibris var lite krångliga först med min bok, så levererar dom snabbt. Jag beställde i förrgår, och nu sitter jag här med min bok bredvid mej. Men trots att alla säger hur bra den är och hur intressant den är att läsa, tar det emot. Jag vill inte alls läsa och jag känner för att göra en massa saker - utom just att läsa. Jag vet att när jag väl tar tag i det så kommer det vara intrressant och jag kommer må bra av att veta att jag har börjat läsa.

Sen har jag ringt tandläkaren idag och beställt tid. Även dom var snabba, imorgon kl. 10 ska jag vara där. Jag var ju dum och bet i en för hårt rostat toast, så att min tråd efter tandställningen gick sönder (hoppsan...). Så imorgon följer Dennis med mej, sen ska vi gå på stan och sen är det hans tur att gå till tandläkaren, dock på vanlig koll.

Ikväll blir det bio, Stieg Larssons Luftslottet som sprängdes. Yeey! Som jag har längtat!
                                                                                    

Jag gör det på mitt sätt

Nu har jag funderat ett tag på det här med design. Jag vill att min blogg ska representera mej, och det jag står för. Därför har jag nu (igen) gjort en alldeles ny design, som är väldigt enkel, men stilren, och jag är nöjd med den. Det var inte det att jag inte tyckte om min förra, men det här med bakgrundsbild blir inte riktigt bra, eftersom alla datorer inte har samma upplösning, och då ser allt bara konstigt ut. Jag har irriterat mej på det ända sen jag bytte, men jag ville inte byta för snabbt.
Den här gången har jag funderat och ändrat på designen flera gånger innan jag kände att jag var riktigt nöjd, och detta är nåt jag kan tänka mej att ha länge, och den här gången känns det som sagt riktigt bra.
Och det viktigaste är ju vad bloggen säger: jag gör det på mitt sätt.
                                                                                    

Tidig morgon i Nyfors

Nu ska jag snart göra mej i ordning för att ta mej till skolan. Det går lite segt, eftersom det känns som att armen har blivit överkörd av en ångvält sen sprutan igår. Inte en rolig natt kan jag ju säga. Men annars så blev jag glad nu på morgonen, för Nyfors ser ut som ett vinterland. Ingen snö, men massor med frost, och det är enligt mej lika mycket vinter. Nästan i alla fall.

Jag lyckades till sist beställa boken igår, så jag hoppas hoppas hoppas att den hinner komma denna veckan!
Nu ska jag sega mej från datorn och fixa i ordning mej, och sen ska jag gå in och pussa på Dennis och sen går jag till skolan. Hoppas det blir en lika bra föreläsning som igår, även om vi inte kommer ha samma föreläsare. Hon vi hade igår såg ut som tomtemor och var jättesöt.

                                                                                    

Svinigt vaccinerad

Nu har jag och Dennis till slut vaccinerat oss. Dennis tyckte egentligen att det är strunt samma, men jag ville göra det för att inte riskera att missa min operationstid, och Dennis kunde lika gärna följa med och få det gjort. Så, när vi kom till Parken Zoo (ja, det är ironiskt att bli vaccinerad mot svininfluensan i en djurpark) så var kön enorm. Dennis ville gå hem, men gick med på att prova ställa sej i kö en stund och se hur snabbt det gick. Och det gick ganska fort. Allt som allt tog det en timme, och det tog bara typ 5 min när man väl var inne i byggnaden, sprutan tog nog inte mer än en minut att ta. Hon som gav mej min spruta blev förvirrad av en arbetskamrat och frågade mej om jag drack ägg, och sen gav hon mej ett plåster trots att det inte blödde.
Nu är det gjort i alla fall.

Sen har jag självklart problem med att hitta en bok till kursen. Det är inte nån som har ett exemplar av "Psychology: Brain, behavior and culture" som bara ligger och skräpar?