da Vinci

Äntligen börjar snön försvinna! Okej att Eskilstuna nu har blivit mycket grått och slaskigt, men det är ett steg mot våren i alla fall. Japp, jag är positiv!
Igår var Dennis iväg på "hemlig aktivitet" med jobbet på dagen. Dom fick vara på Parken Zoo och mata lejon och tigrar. Så sjukt spännande! Lite avundsjuk blev jag allt. Sen var dom iväg och åt middag på kvällen, så då hade jag och Akilles myskväll med kyckling, potatisklyftor och Sagan om Ringen.

Idag har vi varit på stan, och jag kunde inte låta bli att gå in på bokrean, och jag hittade självklart en bok som jag blev lite kär i; Leonardo da Vinci - En mästares liv och verk, så den fick faktiskt bli min. Vet inte hur länge sen det var jag köpte en bok till mej själv (som inte handlar om beteendevetenskap, psykologi, sociologi eller pedagogik). Sen var vi på Gina Tricot, och jag unnade mej för en gång skull lite kläder också. Och det känns bra.
                                                                                    

Duktiga jag

Idag känner jag att jag har gjort ganska mycket nytta i hushållet. Jag har dammsugit efter katten (som gräver upp all jord från vår stackars blomma), diskat, tvättat, gått ut med soporna, bytt sängkläder, dammsugit efter katten igen, vikt tvätt och slutligen läst lite i min bok. Jag hade ju dock tänkt mej att jag skulle hinna läsa mer idag än vad jag gjorde, men jag tänker inte stressa upp mej. Inte tredje dagen in på kursen. Det är ganska onödigt.
                                                                                    

Psykologi igen

Ojoj, ytterligare en dag med blå himmel! Ska snart börja gå till skolan och ha kursens andra föreläsning. Det känns faktiskt helt okej, för jag har läst det som skulle vara läst till igår, och det är bra, för det betyder att jag kan fortsätta med dagens läsning redan idag. Jag är faktiskt ganska stolt över mej själv. Dessutom hämtade jag ut min omtenta i sociologi igår, och jag var bara ett poäng ifrån VG, vilket jag också är mycket nöjd med.

Igår hade vi introduktionsföreläsning, och det tog mej ca. 10 minuter att inse att jag älskade föreläsaren. Så därför tror jag att den här kursen kommer att bli kul. Och på det berättade föreläsaren att den andra läraren vi ska ha kommer från USA och brukar ha jätteroliga föreläsningar, så det kommer nog bli väldigt bra.

Jag fick också höra bästa kommentaren ever igår mot slutet av föreläsningen.

Läraren: Ja, jag förstår att ni vill lyckas bra på tentan och få VG och allt sånt där, men ni kan också försöka se den här kursen som en chans att lära känna er själva. Det är mycket bra.
Ingrid (viskande): Slipper man tentan då...?
                                                                                    

Personality

Idag har det åter igen varit en strålande dag. Men idag har jag varit inne nästan hela dagen (förutom en snabb sväng till affären för att köpa bacon), kollat på Desperate Housewives och läst lite i min nya kursbok: Personality: Classic theories and modern research. Det känns alltid bra med en ny kurs, man får liksom börja om.
Ska nog försöka dra till mej Akilles snart och läsa nån sida till. Alltid lättare att läsa med lite sällskap!
                                                                                    

Beautiful world



Beautiful world - Coldplay
                                                                                    

Världens godaste

Jag tror att jag ska vara glad att jag åkte hem i onsdags. Nu när det är så här mycket snö blir det massa förseningar med SJ. Och inställda tåg med, för den delen. Inte coolt.
Idag är det i alla fall jättefint väder, strålande solsken och blå himmel (och det snöar inte längre!). Och fågelkvitter! Jag och Dennis ska gå ner på stan sen, det är alldeles för fint väder för att sitta inne.

Igårkväll var vi hemma på Muningatan och fick världens godaste lax till middag. Och sen blåbärspaj med vaniljsås till efterrätt, gottgott! Och självklart blev det en runda Singstar också, och det var så roligt.

Nu kom en hårboll och ville säga några ord till mej. Mysigaste kisen i världen ♥
                                                                                    

Mustikkapiirakka

Idag är det lördag och det snöar som aldrig förr. Tydligen ska det fortsätta snöa tills på tisdag, vilket gör min man väldigt olycklig. Jag förstår honom, jag skulle inte heller tycka det var så roligt att cykla omkring hela dagen när världen ser ut som om det skulle kunna bo pingviner och isbjörnar bakom varje knut.

Igår var vi på födelsedagsfest hos Rikard som fyllde år nu på alla hjärtans dag. Det var trevligt med allt folk, en del man känner lite halvt, och några nya ansikten. Dock tycker man väl att man skulle kunna få sova lite längre idag då, men det höll tyvärr inte en hårboll vid namn Akilles med om.

Senare idag kommer Dennis moster och mormor hit på fika, och Dennis mormor skulle ha med sej mustikkapiirakka, vilket typ en blandning av vetebulle och blåbär. Hur gott som helst är det i alla fall! Jag googlade på det, och hittade bild.




                                                                                    

En botoulinumtoxinjektion

Eller för att enklare uttrycka det: botox.
Jag tror att varje gång jag har sagt att jag ska få botox, har reaktionen alltid varit densamma. Folk undrar varför jag, som bara är 19 år, ska få botox. För botox är ju lika med skönhetsingrepp. Eller?
Jag har fått botox ganska många gånger. Och det är inte för att jag har rynkor som jag vill bli av med eller att jag vill ha större läppar, jag vill bara ha en arm som fungerar någorlunda bra. För botox för mej innebär att mina muskler får lättare att slappna av, och på så sätt är det lättare att arbeta med min vänsterarm.

Så, nu i måndags var det dags igen, den nu skulle jag få botox i biceps. Och den här gången hade jag med mej kameran, i syfte att kunna visa att botox faktiskt kan göra nytta.




Först åker jag till Jönköping.
Den här gången var det älskade syster som var med. ♥
(man får fula sej när man åker bil)




Sen börjar besöket med att
man får en massa smärtstillande att knapra på.




Efter det kommer läkaren och ritar kryss där han ska spruta in botox.
Sen kommer en sköterska och kletar på Emla (bedövande salva).

Sen får man vänta på att allt ska verka...




Sen är det dags för själva botox.
För att veta att dom sprutar på rätt ställe kopplar dom sladdar från
en strömdosa till min arm. Den ger små strömstötar, och när hela muskeln börjar
hoppa ofrivilligt, så vet dom att det är rätt ställe.
Dessutom är det alltid en sköterska som håller fast min arm. Den brukar
ju leva sitt eget liv i vanliga fall, tänk då när man använder strömstötar
och en vass nål...




Strömdosan. Det är en strömstyrka på 15 mA som dom skickar in i muskeln,
vilket är en ganska obehaglig känsla.




Sen kommer hemska nålen fram.




Läkaren ändrar riktning på nålen flera gånger, för att inte all
botox ska hamna på samma ställe.




Och så långt in som möjligt ska nålen (självklart).


Så går det till. Eftersom det är i muskeln man sprutar, så det är väl ganska självklart att det gör ont. Därför har jag svårt att förstå dom som gör det frivilligt, för att "se bättre ut", när man egentligen duger precis som man är.

Det var sagan om botoulinumtoxinjektion, det.
                                                                                    

Tentan avklarad - igen

Nu är jag hemma i Eskilstuna igen! Tentan i forskningsmetod är avklarad nu på förmiddagen och nästa kurs börjar inte förrän på måndag - underbart! Inte för att jag vet hur bra det gick på tentan (det vet man aldrig) men helt åt skogen gick det inte i alla fall. Hoppas jag inte. Det är bara att vänta fyra veckor tills resultatet kommer, mer finns det inte att göra.

I måndags var jag i Jönköping tillsammans med älskade syster och fick botox. Tänkte lägga in bilder ikväll om det, så får den som vill läsa om att botox inte bara betyder skönhetsoperationer.
                                                                                    

Hemma

Nu är jag hemma. Kom fram kl. 19 och då gjorde Kristina och jag Dr. Oetker-pizza och tog lite glass och kaffe till efterrätt. Pappa är på mässa i Tyskland, så vi är själva med en knäpp vovve som ser spöken överallt.

Resan hem tillsammans med mamma gick i alla fall bra, trots konstigt väder och en dimma som skulle duga åt Stephen King. Nu är jag dessutom ganska trött, så det blir nog tidig suss ikväll.

                                                                                    

Ett tåg och en bil

Idag ska jag åka hem till kära Gislaved! Tåget till Örebro går om knappt en timme, och sen åker jag med mamma därifrån. Skönt att för en gång skull få åka bil hem, och slippa sega bussar och väntetider överallt.
Sen att jag måste plugga nästan varje ledig stund i Gislaved är en annan sak, tentan är ju på torsdag, så det är inte så mycket att göra åt den saken.

Nu ska jag packa det sista och byta om!
                                                                                    

Lättfriterat

Nu har mamma åkt vidare till Örebro och jag sitter här i väntan på att få åka till Dennis mormor och äta lunch.
Gårdagen var jättemysig! När Dennis hade kommit hem från jobbet satt vi alla tre vid köksbordet en stund och pratade, och sen gick vi till Ming där mamma bjöd oss på kinamat. Mamma och Dennis åt fyra små rätter, och jag provade nåt nytt; lättfriterad kyckling med vitlök och peppar. Ny favorit för min del, så gott var det!
Imorgon åker jag till Örebro och blir upphämtad av mamma på stationen där, och sen följer jag med hem. På måndag är det dags för botox, och det måste jag ju såklart (!) få i Jönköping. Efter det kan jag äntligen byta tillbaka min adress och bli äkta eskilbo igen.

Nu ska jag plugga.
                                                                                    

En mamma

Idag är det fredag och idag är min kära mamma här. Hon åker vidare till Örebro imorgon, men idag är hon min! Vi har nyss ätit tekakor och druckit kaffe. Eller ja, nyss och nyss, det var typ två timmar sen, och sen har vi bara suttit och pratat en massa. Så mysigt!
Nu kommer nog Dennis hem snart också, då blir det ännu mysigare.

Och Akilles ligger på en köksstol och sussar vid elementet. Bara en parentes, liksom.
                                                                                    

Fåglar och snö

Nu är jag äntligen klar med seminarieuppgifterna som ska lämnas in imorgon. Känns jättebra att ha det gjort, även om jag som vanligt inte riktigt vet om jag har fattat rätt. Menmen, vi får inte betyg på det ändå och jag har gjort så gott jag har kunnat, och det värsta som kan hända är ju att det inte är rätt och att läraren säger det till mej. Jag är nöjd med min insats i alla fall, och det är det som räknas.

Ute är det fortfarande mycket snö och ibland om dagarna så bestämmer sig himlen för att ge ifrån sej lite mer snö. Och visst, vintern är jättevacker, men nu har fåglarna börjat sjunga och då tycker jag att våren snart kan få komma.
                                                                                    

Vintermys

Jag kom på igår kväll att det var några dagar sedan jag skrev i min blogg. Ojdå.
Jag har haft en del att göra, och då hinner man inte alltid sätta sej och skriva, och när jag har haft tid så har jag inte orkat.
I lördags var i alla fall jag och Dennis på spa. Det var Dennis julklapp till mej, och det var verkligen nånting som vi behövde. Vintermys hette spapaketet, och det innehöll en timmes relax (bubbelpool, bastu och färska frukter med citronvatten), en helkroppsmassage som koncentrerades på rygg och nacke och en ansiktsbehandling. Underbart.
Sen hade vi filmdag i söndags med Johan och Alex, och sen kom Rikard på kvällen och då kollade vi på Saw V, förstår fortfarande inte hur jag klarar av att kolla på dom filmerna.
Vi har också hunnit vara på IKEA en sväng till för att köpa dvd-hyllor och lite sånt, så nu är vår tv-möbel nästan färdig. Yeey!

Idag har jag varit duktig och skrivit klart om en av två artiklar inom forskningsmetod, som ska vara klart tills seminariet på fredag. Förstår inte varför dock, det betygsätts inte. Men, man lär sej ju något av det, så jag ska inte klaga!
                                                                                    

Sämre än en trädgårdstomte

Produktmomentkorrelationskoefficient och rangkorrelationskoefficient.
Oj, det var svårt att stava till. Det är i alla fall det jag läser om nu, och det är ganska så SJUKT svårt att förstå. Men, det är bara att öva öva öva så ska det nog gå in. Och som min kära far kommenterade; min blogg handlar ganska mycket om plugg. Men det är för att min vardag består av mycket pluggande, och då blir det automatiskt att jag skriver om det.
Men i alla fall, självklart finns det fler saker jag gör om dagarna! Igår innan skolan följde jag med Ingrid till gymmet på morgonen, och det var så härligt att starta dagen så. Kändes hur bra som helst! Jag ska snart dit igen, så fort Dennis har slutat jobba. Jag måste förbättra min kondition, det är inte coolt att den är så dålig som den är nu. Jag menar, en trädgårdstomte har bättre kondition än mej.
Men det ska jag göra nånting åt nu!
                                                                                    

I'm the woman!

JAG BLEV GODKÄND PÅ MIN PSYKOLOGITENTA OCH JAG KUNDE INTE VARA GLADARE!
Självförtroendet har skjutit i höjden!
                                                                                    

Tänk om jag blåste bort?

Vilket snöoväder det är ute! Helt sjukt, jag trodde nästan det regnade ute när jag vaknade imorse, det lät som det i alla fall. Men nej, det BLÅSTE och snöade, och underbart nog skulle jag ge mej ut för att gå till skolan. Heldag dessutom, och föreläsningarna skulle handla om matte. Jättekul. Jag tog mej i alla fall dit, och tog mej igenom dagen! Mycket tack vare Ingrid, som hjälper mej när jag inte förstår.
Nu ikväll blir det att läsa läsa läsa och laga mat med Dennis, kolla lite på nån film och kanske läsa lite till. Det blir nog bra.
                                                                                    

Grundkurs i statistik

Idag har jag varit duktig! Jag har pluggat en ganska stor del av dagen, bakat en banankaka och varit och köpt gymkort. Jag har läst klart alla kapitel i "Samhällsvetenskapliga metoder" som vi ska ha läst denna veckan, men nu har jag då kommit till "Grundkurs i statistik", och ja... Nu har väl koncentrationen gjort sitt. Inte bara att jag är trött, det är svårt att läsa om matematiska termer och formler, och det som inte är matte är sånt som jag redan har läst i den andra boken, så jag förstår faktiskt inte riktigt mening med det hela. Kanske borde jag vara lite orolig inför tentan i alla fall? Eller nervös i alla fall. Det får man vara.
Nu ska jag släpa mej tillbaka till soffan och FÖRSÖKA fortsätta i min bok.
                                                                                    

Plugg i Nyfors

Egentligen borde jag läsa. Och jag har redan läst idag, och jag ska fortsätta läsa snart, men ångesten är långt ifrån vad den var på psykologikursen. För som sagt; det är inte alltid kul att plugga och det finns saker jag hellre skulle vilja göra, men det jag gör nu slipper jag göra sen.

Idag har jag i alla fall varit i skolan på förmiddagen och jobbat med seminarieuppgiften tillsammans med Ingrid, Anna och Mikaela. Vi gjorde klart den, och då är det en sak mindre att tänka på. Jag lyckades även sälja en bok: "I skuggan av framtiden". Den kommer inte att vara saknad.
Sen kom jag hem och plockade lite i köket, skällde på katten som tuggade på vår nya blomma, pluggade lite och försökte duscha katten efter att han halvt ramlade ner i toaletten.
Nu ska jag plugga igen!