Det som är bra

Nu är den här helgen slut.
I fredags kväll kom Dennis kusin Micke hit för att sova efter en liten klassträff. Det fanns inget tåg till Kungsör så sent på kvällen, så det blev hotell Sommarrogatan för Mickes del, och det blev en mycket rolig kväll.
Igår bjöd Dennis mej på mat på kvällen, restaurang Athena blev det, och grekisk mat stod på menyn för våra val. Sen blev det bio på efter maten (tack till blodcentralen för biljetterna); Trollkarlens lärling, superbra film! Efter det gick vi hem och tog varsitt glas Red Gold smultronvin. Det var väl okej, men lite för sött för min smak.
Idag har vi tagit det lugnt, tvättat med en icke fungerande tumlare vilket hade som följd att lägenheten återigen är full med tvätt på skåp, handtag och stolar. Rikard kom på besök med, och Dennis och han satt med sina datorer ett tag, och sen kom Dennis pappa och Sanna över på fika. Det är sånt där som förgyller en halvtrist söndag för min del!
Sammanfattning: en väldigt lyckad helg.
                                                                                    

Allmän dag

Även om det inte är särskilt varmt ute, så har det idag varit fint väder med blå himmel och sol. Jag har ägnat dagen åt smått tv-tittande, en sväng till Ingrid och allmänt plock i lägenheten med toalettstädning inräknat. Så, nu får det bli helg!
Ska snart ut på kvällspromenad med min älskade, ska försöka muta honom till att gå en lite längre sväng, kanske längs med ån. Det brukar vara så fint på kvällen. Det borde man göra oftare.
                                                                                    

Tiden som går

Coldplay i högtalarna, en katt på stereon, en pojkvän i vardagsrummet och en (nästan) fullmåne utanför fönstret. Så ser min kväll ut för tillfället. Jag drog med mej Dennis på en kvällspromenad innan. Det har ju regnat till och från sen igår natt, och nu ikväll blev himlen helt plötsligt ljusblå, och då tyckte jag att vi kunde passa på att gå ut en sväng. Och att det bara är 13 grader ute stoppar inte oss, jag drog bara på mej en mysig stickad tröja och sen var jag good to go!
Det känns ganska konstigt att det redan är mörkt ute. Det var inte många veckor sen det var ljust när man än gick och la sej - och ljust när man än vaknade. Det kanske är "förbjudet" att säga, men jag längtar lite till hösten. Jo, jag kommer sakna sommarsolen och värmen, men det är så mysigt att tända massa ljus och krypa upp i soffan med en filt.
                                                                                    

Vanliga spåret here I come

Nu tycker jag att det är dags att ta tag i bloggen igen. För nu är jag hemma i Eskilstuna igen och dagarna kommer snart att rulla på i vanliga spår, och då kan det ju vara en idé att bloggen också får vara med på ett hörn.
Helgen som har varit var helt enkelt underbar. Erika följde med upp hit i fredags, och i lördags var det kräftskiva på Muningatan med utgång efter det. Igår glodde jag på Lost hela dagen och idag har jag varit hos Ingrid, och det var som vanligt hur trevligt som helst. Jag ska minsann ta mej dit imorgon med, det är mycket som måste hinnas med att prata om när man inte har träffats på två veckor. I alla fall om man annars brukar träffas varje dag!
                                                                                    

Tips

I Norrköping hittade jag en affär som genast blev min favorit. Den heter Lush, och den finns på lite olika ställen runt om i Sverige (det fanns en i Västerås, men den har stängt igen, tyvärr...). Jag kan ju säga att det var mycket som fick följa med mej hem därifrån. Dessutom provade jag och Dennis badbomben Vanilla fontain därifrån redan på hotellet. Den rekommenderas verkligen om man gillar vanilj!

Dom har också (till min förtjusning) en webshop, den hittas här.

                                                                                    

Hej igen

Här var det dött, ja!
Sedan sist har jag hunnit med två nätters hotell-vistelse i Norrköping med Dennis (en födelsedagspresent från mej + mammas och pappas familj), med bästa hotellrummet ever, GOD hotellfrukost, mysig shopping och Kolmården. Sen åkte jag och Dennis hem till kära far här i Värnamo, och sen har vi tillbringat helgen i största lugn, och idag åkte Dennis hem igen. Nu ska jag jobba en vecka, och sen var det färdigt för den här sommaren!
                                                                                    

Regn och rusk

Ikväll har vi bjudit Dennis föräldrar och Sanna på middag här hemma - mycket trevligt! Annars har dagen bestått av sockerkaksbaking, apportering med Akilles (ja, han tror att han är en hund) och filmtittande. Himlen har varit grå och det har även kommit en och annan regnskur. Perfekt väder för att sitta inne och uggla!

Jag har nu också insett att mina fyra lediga veckor snart är slut. Nästa vecka jobbar jag, och sen börjar snart skolan. Lite ångest, men ändå tror jag att det kommer bli skönt när livet rullar på i vanliga banor igen. Jag har ju trots allt redan klarat av en tredjedel av min utbildning.
                                                                                    

Helg

Nu sitter jag här, nyduschad och klar att möta dagen! Eller ja, borde dra på mej lite kläder kanske, och sen måste jag äta frukost med. Sen ska jag och Dennis till stan en sväng och se vad som händer. Planerar även att smita förbi Systemet, och köpa mej en flaska rosé - Lord Zinclair, mycket gott vin!
Sen ska jag träffa Ingrid lite senare idag. Det kommer bli så roligt, och denna helgen är hon dessutom hundvakt till en väldigt fin Selma, och det gör ju besöket ännu roligare!

Nu: mot disken!

                                                                                    

Oss systrar emellan

                                                                                    

Vårdcentralen är min bästa vän

Jaha, då har jag varit på besök på vårdcentralen igen.
Jag har länge haft besvär med att det kliar i min hårbotten, vilket jag inte har funderat på så mycket innan. Jag har alltid trott att jag bara har en väldigt torr hårbotten, och har provat massa olika saker det sista året; shampo för torr hårbotten, mjällshampo, mjällshampo för torr hårbotten, olivolja, shampo för torrt hår, b-vitaminshampo, ja allt. Nu dom sista två månaderna har det bara blivit värre, och jag har samtidigt börjat tappa massa hår. Så, jag tyckte det kunde vara smart att kolla upp det så att jag inte riskerar att bli flintskallig (om nu klådan och håravfallet hörde ihop).
Jag fick i alla fall veta idag att jag har nåt som kallas Seborroiskt eksem, och det har nu gått så långt att hårsäckarna har blivit skadade, så därför tappar jag mer hår än vanligt. Det mest störande är dock att det är nåt jag förmodligen får leva med hela livet. Så det känns ju typ... Hurra. Hursomhelst fick jag i alla fall recept på kortison som ska masseras in i tio dagar (på kvällen) och ett speciellt shampo att tvätta håret med (morgonen efter).
Jag hoppas bara att det håller sej på den här nivån, eller till och med blir bättre.
Bara det inte blir sämre.
                                                                                    

Ny dator!

Idag kom äntligen datorn till mej! Eller ja, den kom till Ica Nyfors, men jag hämtade den i alla fall. Med hjälp av Dennis fick jag ihop datorn och kunde lägga över nödvändiga saker från den gamla datorn till den nya, och sen kom Dennis pappa hit för att hjälpa Dennis med det sista på det nya skrivbordet, och då fick jag samtidigt hjälp med mina högtalare. Så nu är det bra ljud på min musik, vill jag lova! Sen åkte vi en sväng till Jysk med så att Dennis fick ny kontorstol till sin hörna.
En produktiv dag, alltså.
                                                                                    

Mini-mini

Nu är min motivation att skriva tillbaka lite mer - och så är även vårt internet! Igår tänkte jag skriva ett inlägg, men Dennis (som i det här fallet är söt, men inte vidare smart) kopplade ur internet igår när han monterade ner sitt skrivbord. Han var nämligen på Jysk igår och köpte ett nytt, och vi hade fullt upp med att montera ihop det, så internet glömdes bort. Carolin och Fredrik var här igår också. Dom har varit på husvagnsemester runt om i landet dom senaste veckorna, och nu var dom i Uppsala. Så, det blev en trevlig kväll med spagetti och köttfärssås och sen en tur (i deras mini-minibil som dom hade hyrt på Statoil) till Max för att äta Lyxshake till efterrätt!

Nu har jag äntligen fått reda på att min dator kommer imorgon eller senast i övermorgon. Men det har ju inte varit helt utan ansträngning - jag har fått ligga på som en iller för att få informationen. Telefonkö till NetOnNets kundservice: check!