Pepparkaksbaket i bilder


Första plåten i ugnen.


Fina adventsljuset var självklart tänt.


Resultatet. Jag kan lova att dom blev goda!
                                                                                    

Pepparkaksbak och första advent

Idag är det första advent. Vi började dagen med att äta risgrynsgröt till frukost, och därefter ställde jag mej och strök juldukarna (som vi tog fram igår) och en skjorta till Dennis. Sen var det dags att baka pepparkakor, och självklart skulle Akilles vara med på ett hörn. Efter ett tag tröttnade Dennis lite på att baka, så han försvann in till sin dator och jag bakade färdigt. Men kul var det, och det luktar fortfarande pepparkakor i hela lägenheten!

Sen åkte vi hem till Muningatan för adventsfika, och Dennis mamma och Sanna hade bakat jättegoda lussekatter, mums! Vi tog med oss Akilles dit också, det är bra att han får vänja sej så att dom kan ta hand om honom när jag och Dennis inte är hemma. Deras katt Tiger och vår lille skit kommer bättre och bättre överrens, och det är bra. Tiger-kisse är finast i världen ♥
Han och Akilles, såklart.

Och nu sitter jag här, nybadad och allt, och vi har tänt massa ljus ikväll igen. Bra för själen, tror jag. Akilles ligger bredvid mej och verkar inte må så dåligt, han heller. Han är väl bara glad att han lyckades åla sej ur allas händer på Muningatan när vi skulle försöka klippa hans klor...
                                                                                    

Lite juleljus

Mysbilder på julsaker


Min fina, fina snögubbe


En liten tomteflicka och ett pepparkaksluktande doftljus


Ljusspel med pepparkaksgubbar


Julstjärna som är köpt i Ullared


Ljusstakar i sovrummet


Min älskade julmus,
det blir ingen jul utan min julmus, så det så!



Köksbordet


Och självklart fina kise-luciatåget som jag fick av mamma förra julen!
                                                                                    

Tidig julstädning

Ja, så är det. Med julmusik på högsta volym, regnigt väder ute och en katt som springer i vägen här inne har vi gjort en storstädning idag. Dammat, plockat undan, dammsugit och torkat golven har vi gjort! Dennis familj kom på besök med, så fick vi hjälp med att sätta upp adventsljusstakar och vår fina julstjärna, så nu lyser det så fint och mysigt i lägenheten. Egentligen skulle vi "bara" julpynta idag, men när vi ändå började kunde vi lika gärna fortsätta. Jag åker ju trots allt till Gislaved (med operation på vägen) den 15:e, och sen kan vi ju inte städa. Så, nu sitter jag fast här i soffan och väntar på att golven ska torka så att vi äntligen kan plocka fram alla fina julsaker. Och lyssna på julmusik igen, så klart... Ska ta kort på lägenheten sen och visa vilken julstämning vi har fått.

Sen blir det Robinson ikväll, och till det blir det hamburgare, mums!
                                                                                    

Fy bubblan!

Jag måste först och främst inleda inlägget med: Jag har världens bästa pojkvän. När jag nu har haft tenta hela eftermiddagen och sen kommer hem och är lagom seg, så öppnar man dörren och det är tända ljus överallt, fontänen rinner, det är diskat och mysfaktorn är på max. Är det nån som vet hur man muntrar upp nån så är det Dennis. Min finaste ♥

Sen vill jag fortsätta med att säga att jag lever, jag har överlevt dessa dagar bestående av böcker, begrepp och anteckningar, och jag kan nu äntligen finna ro till att gå tillbaka till min älskade blogg. Det känns bra att tentan är över, även om jag inte riktigt är säker på hur bra det gick. Jag vill liksom inte hoppas för mycket, och jag ska inte säga att jag vet att jag klarade det. Men det känns hyfsat bra, och nu är det över. Jag tänker i alla fall inte fundera på det nu, för nu är det helg, och jag förtjänar att ta det lugnt och inte tänka mer på skolan.

Och för att till sist förklara rubriken: Det var det värsta skällsordet Linda kunde komma på till tentan när vi satt och väntade en halvtimme innan. Jag var flummigt nervös, och då var det självklart det roligaste jag någonsin hört.
Fy bubblan för tenta!
                                                                                    

Hej tenta!

Hej.
För tillfället är jag inte så social, speciellt inte på bloggen. Har läst läst läst hela helgen och ska plugga resten av veckan är det tänkt - tenta på fredag!
Hejdå.
                                                                                    

Kanelkaffe och vaniljknyten

Nu är det fredag igen, och det har jag och Dennis firat med julkaffe med kanelsmak och vaniljknyten. Gott gott! Fast... kaffet blev lite för svagt, men det gör ingenting. Som vanligt sitter Dennis vid sin dator, och jag sitter här och försöker få igång ett spel som jag spelade när jag var yngre. Hoppas hoppas det funkar, så kul var det! Haha, jag har gått och blivit en nörd tror jag visst...
                                                                                    

Operationstid fixad

Glömde skriva igår att dom faktiskt ringde från Linköping och sa att dom hade fixat en tid. Dom kan dock inte skicka ut kallelsen förrän min adressändring har kommit in i deras dator, vilket kanske tar en vecka. Fråga mej inte varför det ska vara så krångligt att få en operation, men jag fattar så mycket som att Linköping inte sammarbetar med Eskilstuna, men att dom gör det med Gislaved... Eller nåt. Äsch, det handlar väl i slutändan om vem som ska betala och sånt. Jag ska bara vara glad för att det löser sej. Hur som helst, den 15:e december blir det av. Kommer missa tentan på psykologin, men det går säkert att fixa. Finns ju alltid tid för omtenta, så även jag kan bli godkänd på den kursen!

Sen måste jag ju skriva grattis till min älskade syster Erika, som fyller 21 idag! Puss och kram på dej min älskling, du är bäst!
                                                                                    

2012

Idag har jag hunnit med mycket! Jag har varit i skolan och jobbat med inlämningsuppgift nr. 2 med Ingrid, jag har varit på stan en sväng och köpt papper på Panduro, och - bäst av allt - varit på bio. Filmen vi såg hette 2012 och utspelar sig just år 2012. Den handlar om mayafolkets kalender (som ju finns på riktigt) som tar slut år 2012. Därmed är det slutet för vår planet. Otroligt spännande film, och massa specialeffekter hela tiden som gjorde allting hur bra som helst. Rekommenderas för dom som gillar spänning.
                                                                                    

Operation?

Idag ringde jag till Linköping igen, för att kolla upp min operation som (ifall det går som det ska) blir av i december. Och återigen blev jag tillrättavisad och fick veta (dock lite trevligare än förra gången, men ändå inte så trevligt som det skulle kunna vara) att jag inte riktigt har förstått det här med kirurgi och operationstider, och att det faktiskt är jag som är lite dum som tror att jag kan ringa och boka när jag inte har ändrat tillbaka min adress till Gislaved än. Jag förstår inte, hur ska jag kunna veta allt det här? Jag är 19 år, och senast jag blev opererad var jag 10 och då minns jag inte att det var sånt trassel. Jag kan inte för mitt liv förstå mej på sjukvården i dagens samhälle. Jag är inte utbildad till att sköta sånt och jag är verkligen inte insatt i det.
Nej, det är inte coolt.
                                                                                    

Att ha eller att vara?

Läste klart Jaget och maskerna igår, och det kändes så bra!
Idag har jag börjat med nästa bok i ordningen; Att ha eller att vara?. Jag gör omtyck, men det tungt att läsa när man vet att det finns ytterligare en bok att läsa när jag är klar med denna, plus att jag måste läsa det allra sista kapitlet i Charons bok med (vilket jag har skjutit upp tillräckligt länge nu). Jag håller fortfarande fast vid att jag tycker om det mesta jag läser, men det är ju inte drömmen att ha tenta på 5 böcker, precis...
                                                                                    

Förlorare



Jo, jag vet att jag är ganska tjatig med musik nu,
men jag kom på att jag hade glömt bort den finaste låten i världen.
Peggy Lejonhjärta
                                                                                    

Hemma

Nu är vi hemma i Eskilstuna igen. Jag sa till pappa igår att jag inte ville åka hem idag, men jag måste erkänna att det faktiskt är ganska skönt att vara hemma igen. Akilles blev så glad när vi kom hem, men efter ungefär 15 min ringde Rikard och frågade om vi ville komma och kolla på hans nya lägenhet som han ska flytta in i på lördag. Eftersom det bara är på gården intill så var det klart att vi ville kolla, så vi lämnade stackars kisen själv igen, och jag fick dåligt samvete. Men nu är vi här igen och Akilles fick en ny leksak (köpt i Ullared) som plåster på såren. Om ca. 30 min kommer familjen Vidin på besök och ska ta en liten fika, och fram tills dess blir det läsning för min del.
Oj vad jag har saknat lillen!
                                                                                    

Cujo

Julmarknaden igår var hur mysig som helst! Och det var så kul att träffa Amanda och alla, och det blir verkligen en speciell känsla av att gå där. Blåbärsglögg, svartvinbärs nektar - och cider, vitvinbärscider och äpplemust fick vi med oss hem.
På kvällen var jag och Dennis hemma själva med Ivanhoe. Det är synd om den hunden, något måste ha blivit alldeles fel i psyket på honom. Han som alltid var så lugn innan, har nu blivit jätteorolig, kan inte ligga still och går runt och skrapar i golvet. Konstigt nog är det bara på kvällen och natten är sån, på dagarna är han precis som vanligt. Så, igårkväll höll han på sådär, och jag gick ut för att leka med honom i trädgården en stund, men det hjälpte inte. Sen när jag och Dennis gick upp på övervåningen för att lägga oss, tyckte jag att jag hörde tassar på golvet utanför. Mysko, tänkte jag, för Ivanhoe är aldrig uppe på övervåningen, det har han inte varit sen han var valp och var uppe och åt upp hamstermat. Och jo, jag vet att Ivanhoe aldrig skulle göra något elakt, men har man läst Cujo så vet man vad jag menar. Så Dennis gick och öppnade dörren, och in kommer vovven med viftande svans och är hur glad som helst - förmodligen för att han skulle slippa vara ensam. Stackars.

 

Idag har jag och Dennis varit i Ullared och slagit oss fram. Vi köpte inte jättemycket, och ändå undrar jag hur vi ska lyckas få med oss allt hem till Eskilstuna imorgon...

                                                                                    

Julmarknad och hemsk tv

Ute är det riktigt novemberväder, dimmigt och ganska kallt. Då känns det inte jättekul att ge sej ut sen, men tanken på att Segerstads julmarknad och finaste Amanda väntar om några timmar känns mer än okej! Det kommer bli så otroligt mysigt, och jag och Amanda har inte träffats på hur länge som helst. Så nu sitter jag och Dennis och väntar på att klockan ska bli 13.30, då kommer mamma och hämtar oss och så åker vi tillsammans.

Nu sitter jag och Dennis och slötittar på tv. På tv4 har dom nu visat ett program om delfinjakt, eller rättare sagt; delfinslakt. Jag förstår inte hur dom kan göra något sånt. Det är ju så att man blir ledsen på riktigt. Mer om det finns att läsa här.

                                                                                    

Ojdå

Jag kom på att jag helt har glömt bort att skriva om att jag och min man åker till kära Gislaved idag! Hur kunde jag glömma att säga något så vackert? Det blir Segerstads julmarknad och Ullared hela helgen, och det kommer bli så otroligt mysigt! Även kära syster hinner jag träffa (vilket jag knappt gjorde sist, 10 minuter räknas nästan inte...). Så, nu är det föreläsning från kl. 9-12.30, sen blir det hem och äta lite lunch och sen kl. 14 går tåget till Norrköping, och därefter är det buss ända till Gislaved. Känns inte alls så jobbigt med lång resa idag, för idag behöver jag inte åka själv.
Nu blir det frukost!
                                                                                    

Jag kan, precis som alla andra

Jag tänker bara berätta för dom som inte vet: att säga till någon som har ett handikapp "Du kan inte göra allt som alla andra kan", är ingen bra idé. Jag gör allt på mitt eget sätt, och oftast klarar jag det. Och är det någon som säger nåt annat, kan den personen räkna med att jag tänker hålla på tills jag lyckas. Så är det bara. Och det vill jag bli accepterad för. Jag menar inget illa mot nån, jag bara säger.
Tack till mamma som var tröst i telefonen ♥

För övrigt fick jag ett roligt samtal idag från Mary Kay. Jag hade nästan glömt att jag hade fyllt i en lapp på Cervera där dom lottade ut "demostrationer" från Mary Kay, och jag vann! Så, den 25 november kommer det två kvinnor från Mary Kay och demostrerar produkter för mej här hemma, och jag kommer få prova behandlingar för händer, ansikte och läppar. Så roligt kommer det bli!
                                                                                    

Så här är det

Fick nu ett mindre panikanfall när jag insåg hur mycket det känns som att jag har läst, och hur mycket jag har kvar att läsa. Känns faktiskt inte okej nånstans. Så, nu ska jag läsa mer.
Det brukar kännas bättre när man har erkänt det såhär, och sen tar nya tag.
                                                                                    

I'd rather be with you




Ytterligare en låt av underbara Joshua Radin.
Love love love
                                                                                    

En mysigt ledig dag

Åh, vad jag känner mej duktig idag! Kl. 7 var jag uppe och hämtade två alvedon och en ipren till Dennis, och sen somnade vi om till kl. 8.30. Sen tittade vi på ett avsnitt av Family Guy, och sen var det dags för frukost. Efter det gick Dennis till sin kära dator och spelade ett nytt spel (ingen sjukdom i världen kan få honom att hålla sej borta från datorn, min sötnos) och jag diskade. Sen har jag läst lite, kollat min internetbank, och sen har vi kollat på ett avsnitt av Dexter, och nu spelar Dennis igen och jag sitter här. Tänkte gå och läsa lite till snart, och lite senare ska vi ta oss ner på stan en sväng, och det blir Subway-macka till middag idag, mums!
                                                                                    

Jag har gjort det igen

Okej, jag tror att Ingrid har rätt när hon använder uttrycket om att jag inte alltid har alla chips i påsen.
Jag skulle vara gullig och göra pannacotta till mej och Dennis, och jag gjorde allt som receptet säger att man ska göra. Efter det skulle det stå svalt i 40 minuter, och detta illustreras med en snöflinga. Vad gör jag då? Jo, jag tar för givet att det ska in i frysen, och jag tänker att "det gör nog inget om det får stå en stund extra", så det står i frysen i ca. 3 timmar.
Och jag blev förvånad när pannacottan var helt frusen när vi skulle äta den. Så, vi fick tina den lite i mikron.
Men gott blev det!
                                                                                    

Ta hand om

Dennis operation gick mycket bra igår. Kl. 14 var han hemma på Muningatan igen, sen sov han en stund, käkade lite glass och sov ett antal timmar till, och sen åt han massa chili con carne som jag och hans mamma hade gjort. Sen åkte vi hem hit till en hyperaktiv kise. Ett glas isvatten, en smärtstillande tablett och sen var det sängen som väntade.
Idag gick jag till affären för att köpa mjölk och smör, och jag kom tillbaka med just mjölk och smör, men också glass, mer glass, kolasås, godis, juice, läsk och grejjer till pannacotta. Jag tyckte att Dennis förtjänar att bli lite bortskämd denna veckan.
Nu har vi för en stund sen ätit frukost (mannagrynsgröt var beställt från min man), och sen har jag diskat och fixat lite i lägenheten. Nu blir det Troja (och glass?) om en stund!
                                                                                    

Jag har inte alla chips i påsen

Jag: Dennis, Dennis! Den är ju baklänges! Vad är det här?!
Dennis: Vadå?
Jag: Min tatuering! Den är baklänges!
Dennis: Men älskling... Du tittar ju i spegeln. Du ser den spegelvänd...

Jag måste vara trögast ever.

                                                                                    

Pappas dag

Ja, idag är det fars dag. Grattis till alla pappor!

Jag och Dennis åt frukost bestående av gårdagens pizzarester. Onyttigt, jag vet, men hellre det än att slänga det? Det var gott i alla fall!
Igår kollade vi på dom två sista Johan Falk-filmerna (Operation Näktergalen och De fredslösa). Mycket bra.

Imorgon är dags för opertation för Dennis del, och tur är väl det, för då slipper man oroa sej mer för att axeln ska gå ur led bara så där när man ligger och sover. Det är inte coolt. I alla fall, jag kommer få ta hand om honom nästa vecka och det kommer faktiskt bli mysigt. Hoppas nästan på att han kommer vara lite ynklig så jag för en gångs skull får tycka synd om honom utan att hans "manlighet förstörs".
                                                                                    

Vanima Ainu





Gjordes idag. Supernöjd blev jag!
                                                                                    

Rubrik

Jag har tappat min blogginspiration. Någon som har sett den ligga och skräpa nånstans?

Imorse blev jag ganska så deprimerad och ganska så ledsen.
Varför?
Jag kunde inte ta på mej mitt fina fina armband jag har köpt av Linda. Jag vet att jag inte kan ha det på vänster handled, för då skulle ingen se det. Och jag ville så gärna ha det på mej och då vill jag ha den på höger handled men jag kunde inte hur mycket jag än försökte. Jag vill inte vara gnällig (för jag vill inte vara en gnällig person), men det är vid såna tillfällen som det inte är så lätt.
Inte lätt alls. För det känns som att jag aldrig kommer kunna klara mej riktigt själv.
Ja, jag vet att ett armband egentligen är ett väldigt litet problem, men ibland blir små problem ganska stora.
                                                                                    

Inte coolt!

Hittade nyss en artikel på Aftonbladet om en 11-årig flicka i Bulgarien som nyligen har blivit mamma. Jag förstår inte, och jag kommer aldrig förstå. Visst, i Sverige har vi det inte så, men jag kan inte låta bli att tycka att det är så hemskt! I artikeln står det att flickan säger "Nyss lekte jag med mina leksaker, men nu är min baby min leksak". Ehm, nej? Bara där ser man att det är nåt som inte stämmer.
Man kan tycka olika om hur tidigt man bör skaffa barn, men jag tror att alla håller med mej om att 11 år är för tidigt.
Artikeln finns att läsa här.
                                                                                    

I ett iskallt IKEA-land

Igår var det tänkt att dagen skulle ägnas åt kurslitteratur (Sociologi av Anthony Giddens, love it) och tvätt. Men kl. 11 ringde Dennis föräldrar och frågade om vi ville följa med till Västerås, så det blev IKEA, Media Markt, Elgiganten och Burger king istället. På IKEA hittade vi nya sängbord, en ny lampa och lite nya glas. Och doftljus, självklart. Sen var det ett äventyr att sätta ihop sängborden när vi väl kom hem, vi orkade bara med ett, så det andra får vi göra idag. Jag tror det tog typ 2 timmar, vi hade svårt att tyda ritningarna...

Nu ska jag i alla fall snart gå ner i tvättstugan och fixa tvätten, sen går jag i skolan kl. 13.30-17.00. Underbart... inte.