Ensam hemma

Tisdag kväll och jag är ensam hemma. Eller ja, ensam är jag väl inte, jag har ju Akilles. Dennis är på utbildning i Stockholm tills på torsdag, så jag har lägenheten för mej själv tills dess. Ben & Jerrys finns i frysen och Desperate Housewives ligger på hårddisken till tv:n. Det blir nog två mysiga kvällar för min del! Jag klagar inte, det är inte ofta det är jag som är själv hemma. Därför tar jag tillfället i akt och kan titta på hur mycket tjejfilmer jag vill, nu behöver jag ju inte ta hänsyn till nån (katten sover ju ändå, och jag tror inte att han bryr sej det minsta i vilket fall som).

Akilles trampar förnöjt runt i sängen och spinner; han tycker om att jag äntligen har bytt mitt vanliga täcke mot mitt gosiga duntäcke. Nu får det bli hur kallt det vill, jag lär inte frysa!
                                                                                    

Resultat



Så här blev det med mina bruna linser!
Jag måste dock erkänna att jag höll på att ge upp igår
när jag skulle få ut dom...
                                                                                    

Julstämning

Igår var det första advent, och dagen ägnades åt att dammsuga och torka golv. Efter det kom min älskade jullåda fram (som jag har tjatat om sen typ maj); ljusstakar åkte upp, julstjärnan hängdes upp i fönstret, tomtarna blev utplacerade och dukar byttes ut. Nu är det så mysigt och fint här hemma!

Idag kom också ett paket på posten, med en liten julklapp jag har beställt till mej själv. Bruna linser! Och jag trodde inte att jag skulle få nåt problem med att sätta in dom. Men jag kan lova att det var ganska klurigt. Nu är det bara att hålla en tumme sen när jag ska få ut dom med. Jag får väl rapportera sen hur det gick med den saken!
                                                                                    

Att se framåt

Sovit dåligt har jag gjort inatt, men ändå var jag uppe tidigt imorse och började med julstädning! Kl. 11 kom Dennis föräldrar och hämtade oss, så åkte vi till Ica Maxi och storhandlade. Välbehövligt, då vi hade typ två bitar lax i frysen, och that's it. Sen åkte vi till Rusta med och köpte julgran, vilket gjorde min dag lite ljusare!

Nu ikväll är Dennis i Stockholm på konsert, och jag har myskväll här hemma. Akilles har sovit mycket i mitt knä, och min chokladask har gjort mej sällskap i soffan. Ungefär för två timmar sen fick jag dock ett ryck och fortsatte med städningen; putsade speglarna i hallen och städade i köket, viket innebar att torka allt kakel, alla bänkytor och skura bort ravioli från taket (något som min man hade åstadkommit förra helgen när jag inte var hemma).
Så här sitter jag nu och funderar på att flytta mej ut till soffan igen.
                                                                                    

Jag kan inte sova. Kanske inget intressant...

Jag kan inte sova. Kanske inget intressant med det, men så är det.

                                                                                    

Det som har varit

Idag firar jag och Dennis fyra år. Tiden har gått så otroligt fort, och det känns ganska konstigt att vi imorgon påbörjar vårt femte år tillsammans. Det är lång tid. Jag blev i alla fall överraskad med en Alladin-ask när Dennis kom hem. Han hade köpt en Paradis-ask till sej själv, men eftersom han vet att jag tycker mest om mörk choklad, så köpte han Alladin åt mej! ♥
Lagat mycket god mat gjorde vi ikväll också, och till efterrätt blev det crème brûlée, mums! Mysigare kväll får man leta efter.

Annars har jag varit i Västerås med Ingrid idag och julshoppat! Verkligen hur mysigt som helst, och enligt traditionen så åt vi på Jensens som vanligt. Tack för en underbar dag, vännen ♥

                                                                                    

Den underbara tekniken

Det är så otroligt roligt att tvätta, speciellt när man annars sitter och läser skollitteratur på datorn så att ögonen blir alldeles fyrkantiga. Ännu bättre blir det när man har en torktumlare som vi på Sommarrogatan har. Den har tre olika lägen; första gången fungerar den, andra gånger ser det ut som att den fungerar, men tvätten blir inte torr, och tredje gången går den inte att starta.
Det börjar bli en vana att det hänger tvätt på tork överallt i hela lägenheten.
                                                                                    

Överraskning

Den här helgen har varit helt underbar!
Erika (som fyllde år i fredags) och Christoffer (som fyller på onsdag) skulle ha födelsedagsfirande i Rolstorp i lördags. Jag hade sagt att jag inte skulle komma, men bestämde mej sen för att i alla fall åka ner och överraska dom. Det blev ett gott skratt när jag såg mina syskons min när dom upptäckte att jag var där - helt oslagbart! Och att få höra att man var den bästa presenten var inte heller helt fel.
                                                                                    

Nöjd

Vad gör man inte på sin lediga tid?
Jag tänkte att eftersom jag hade lämnat in tentan imorse (och tröttnat på att kolla på tv), så kunde jag ju passa på att städa toaletten i min ensamhet. Men det blev så att först diskade jag lite, sen plockade jag undan i kök och vardagsrum, sen var det plötsligt lite plock i sovrummet, sen kom jag på att jag inte hade dammat på ett tag och gjorde därför det. Till sist, ca. 1.5 timme efter jag började, städade jag toaletten. Det enda som är kvar är att dammsuga, men det får Dennis göra när han kommer hem!

Så, när jag inte har plugg, utan KAN ta det lugnt hela dagen, så kutar jag runt och städar istället. Men så här efteråt är jag ganska nöjd. Mycket nöjd, till och med.
                                                                                    

Ny start och jullängtan

En stor, mycket intressant nyhet: jag ska nu ladda min iPod! Eller ja, så stort var det kanske inte...
Min älskade iPod har hängt med ett tag nu, närmare bestämt snart 4 år. Och jag älskar den fortfarande lika mycket.

Hemtentan i pedagogik är klar och utskriven, ska gå och lämna in den imorgon. På måndag börjar den nya kursen, och det ser jag fram emot som bara den! Kursen heter ju Hälsa och tyngdpunkten ligger på psykologi, så det kommer (förhoppningsvis) passa mej utmärkt.

Nästa helg är det första advent, då får man julpynta. Yeeey! ♥
                                                                                    

Speeddating

Idag hade vi en mycket ovanlig form av seminarium i skolan - speeddating! Vi var testklass nr. två som fick prova det, och jag tror att dom flesta faktiskt uppskattade det.
Efter skolan gick jag och Ingrid och fikade. Det var hur trevligt som helst, och det uppskattas verkligen när man får ta en paus från tankarna på tentor och föreläsningar.

Imorgon blir en lugn dag med tentaskrivande här hemma. Något positivt i alla fall, nu när det är så kallt ute. Då ser man alla fina träd och frostiga gräsmattor, men man slipper känna kylan!
                                                                                    

Smörgåstårta och mindmap

Igår var det Fars dag, och då jag inte kunde fira min egen pappa "in real life", var jag med och firade Dennis pappa istället. Vi var hemma hos Sanna och överraskade med smörgåstårta och skraplotter, som roligt nog slutade i lite vinst i alla fall!

Idag skulle jag skrivit hemtenta, men jag kände ingen inspiration, så jag skrev in sidhuvud och sidnummer, stängde ner dokumentet och ritade min mindmap till kursen i stället. Det var mycket roligare - och flummigare!
Nu blir det snart mat och Walking dead.
                                                                                    

Mellan två stolar

Jag vill också ha det så.
Men jag är lite trött på att försöka, när jag ändå inte når ända fram. Ibland tror jag att det är möjligt, och ibland tappar jag allt hopp.
Precis som nu.
                                                                                    

Att vara vaken i hundra år

Ikväll är Dennis överförtjust, för ett nytt dataspel hade kommit ut idag, som han hade med sej hem efter jobbet. Så det enda som hörs i lägenheten nu är vapenljud och soldatröster från vardagsrummet (från Dennis dator alltså, det är inget riktigt krig därute för tillfället. Katten sover ju...) och Kent ur mina högtalare. Det är snö och kallt ute, och jag är trött. Som det känns nu skulle jag inte ha svårt att agera Törnrosa och sussa i några årtionden. Men imorgon är det skola, så min fantasi om att vara en sovande prinsessa får vänta!

Nu ska jag stänga av min musik och se om det går att muta bort min man från sitt spel en stund.
                                                                                    

Snöstorm

Från kl. 9.30 i morse har det snöat ute. Och då menar jag verkligen SNÖAT. Men det är ändå ganska mysigt, i alla fall när man kan sitta inne hela dagen. Jag var dock ute en kort runda tillsammans med Ingrid för att gå till skolan och hämta ut tentor. När jag skulle gå och möta henne tänkte jag ta trapporna, för det är ju ändå bra för konditionen. När jag öppnade dörren till trapphuset ligger herr uteliggare (som fastigheten har haft problem med nu ett tag) och sover på vår våning. Han brukar tydligen ligga längre upp i trapphuset, vilket innebär att jag aldrig har stött på honom tidigare. Jag blev i alla fall livrädd och tog hissen ner, och sen ringde jag Graflunds som i sin tur ringde Sörmlands bevakningstjänst. När jag precis hade kommit hem sen (jag åkte hiss!) så kom två killar från bevakningstjänsten och sa till den sovande att avlägsna sej. Måste erkänna att jag ändå hade lite dåligt samvete, han har ju trots allt inte gjort nåt ont, och vem vill vara ute i det här vädret? Fast å andra sidan vill jag ju inte att han ska sova i min trappuppgång, det är obehagligt.
                                                                                    

Bra film, dålig film

Helgen har varit hur bra som helst! Fredagen bestod av smörgåstårta och bio med Rikard och Linnea. Vi åt nästan upp en hel smörgåstårta som var tänkt till 15-18 personer (dock var den i såna fall ganska snål, men vi blev ju mätta!), och bion vi såg var Saw 3D, och den var faktiskt bra. Över min förväntan, i alla fall. I lördags åkte hela familjen Vidin och jag till Norrköping där lillkusin Jorma fyllde 8 år. Igår var det en lugn dag som avslutades med filmkväll med Alex. Vi såg The human centipide, och jag kan lova att den var helt värdelös. Lätt den sämsta film jag nånsin har sett. Min rekommendation: se den inte.

Idag har jag gjort en minitripp till Västerås för att sälja böcker. Så, nu är jag lite rikare, yeey!
                                                                                    

Det finns nåt positivt i allt

Ikväll är det riktigt, riktigt mörkt ute. Nu när man har ställt om klockan också, så har det ju inte blivit ljusare precis. Dessutom är det sådär grått och regnigt, vilket gör det ytterligare ett snäpp mörkare. Fast det finns ju fördelar med det med; tända ljus, filtar och massa mys!

Nu börjar jag vänta på kallelse till operation med. Än så länge vet jag bara att kallelsen ska komma nån gång i november, och sen är det bara att byta adress och så börjar jag om som förra året. I mitten av december ska det i alla bli av, hoppas på att det blir så nu med. Sen att jag får ha gips i 6 veckor (över jul IGEN) får jag stå ut med. Det kommer att vara värt det i slutändan, det är jag övertygad om.