Ojoj, nu är det dåligt med uppdatering! ...

Ojoj, nu är det dåligt med uppdatering! Hemma från Frankrike är jag i alla fall, och nu sitter jag på tåget hem för några veckors jobb. Jag får helt enkelt skriva mer sen, när pappa och kristina har fått internet, nu efter flytten.

                                                                                    

Dagarna i Frankrike hittills

Nu har jag tid att sitta med bloggen igen. Vi har det bra har i Frankrike, och trots att vi bara har varit har i en vecka sa har vi hunnit med valdigt mycket.
I onsdags tog vi det bara lugnt och installerade oss har i vart hem hos Dennis slaktingar i Marly la Ville. Sen i torsdags kopte vi Paris Visite-kort (for tre dagar), sa att vi kunde aka till och i Paris sa mycket vi ville. Det blev som sagt Triumbagen och Eiffeltornet forsta dagen. I fredags akte vi till Hotel des Invalides och tittade pa armémuseet. Efter det gick vi till Notre Dame (vilket var en ganska bra bit), och till sist tog vi en svang till St. Sulpice. I lordags skulle vi aka till en antik/loppmarknad som enligt min bok jag fick av Ingrid skulle vara haftig. Men... skabbig var ratt ord. Halvanvanda shampoflaskor och slitna skor var typ det som fanns. Sa, vi akte vidare till Mont Martre istallet, och hade en jattemysig dag. I sondags tog vi en paus fran Paris och akte till Asterixparken, vilket ungefar motsvarar ett litet Liseberg.
I mandags fixade vi hyrbil och styrde mot Normandie, for att bl.a. se Omaha beach. Vi overnattade i Caen pa ett billigt hotell med stenharda sangar och utsikt mot "snuskhuset" (ett stort, fult och smutsigt sjukhus). Igar kom vi hem hit igen och idag har vi en vilodag. Imorgon planerar vi att kopta Paris Visite-kort for tva dagar och pa lordag aker vi hem till Sverige igen!
Bilder kommer senare...
                                                                                    

Bonjour!

Tangenterna sitter helt fel, och alla svenska bokstaver finns inte. Men det gar nog anda!
Idag har vi varit inne i Paris, tittat pa Triumfbagen och Eiffeltornet. Hoppas alla har det bra hemma!
                                                                                    

Så här glad kan man vara på Arlanda, och n...

dsc00259 (MMS)

Så här glad kan man vara på Arlanda, och nu fick mamma bild på mitt hår! Hejdå, Sverige!

                                                                                    

Möjligen ett litet stänk av stress

Tvättid kl. 7-10 är kanske inte det roligaste när man kunde sova. Men så går det när man kommer på att man behöver tvätta innan en resa och inte har kollat tvättider innan. Jaja, vi får ut mer av dagen!
Annars kommer min dag bestå av packning, lite snabb städning och möjligtvis lite Wii om det hinns med. Imorgon går bilen härifrån kl. 06.30 till Arlanda.
Oh, jag måste ladda mina batterier!
                                                                                    

Det gick ju bra!

Jag bestämde mej förra veckan för att ta mej i kragen och släpa mej själv till sjukhuset för drop in-röntgen, eftersom läkaren hade skickat en remiss dit för min axel. Imorse kände jag verkligen inte för att gå dit, men jag visste att det behövdes. Så, jag tog Dennis i handen (som var så snäll och följde med) och traskade dit. När vi precis var utanför sjukhuset fick jag ett sms från blodcentralen om att jag nu hade fått en tid - den 17 juni när vi är i Frankrike.
Efter röntgen (som gick relativt smidigt och fort) tänkte jag att jag lika gärna kunde svänga förbi blodcentralen och boka om min tid. När jag kom dit så frågade dom om jag inte hade tid nu, och det hade jag ju. Så jag har blivit både röntgad och lämnat blod samma dag, effektiv är jag. Och dessutom hade dom ont om blod av min blodgrupp, så det var ju jättebra! Blev serverad saft och grejjer med, så jag mådde ganska bra trots att det snurrade en del i huvudet.
Dennis anmälde sej som blodgivare med och fick ta blodprover. Och för att han fyllde i mej som den som värvade honom, så blev vi två biobiljetter rikare. Perfekt!
                                                                                    

Yeey

Jag älskar mitt hår!
Jag och Dennis har varit hos Sanna ikväll för mys med matlagning, klippning och färgning av hår. Och mitt hår blev jättefint! Tack Sanna! :D
                                                                                    

Efter sol och bad med Linnéa och Rikard si...

Efter sol och bad med Linnéa och Rikard sitter vi nu i bilen på väg mot Slagsta för en slagstaglass, mums!

                                                                                    

Så roligt

Åhå, nu börjar det närma sej onsdag och vår lilla resa till Frankrike!
Jag har redan tjuvkollat lite i min Topp 10 i Paris-bok och det finns massor jag vill göra!
Det kommer bli så roligt.

Ikväll ska jag och Dennis till Sanna för matlagning, klippning och färgning av hår, det blir mysigt!
                                                                                    

Present från Ingridu


Titta vad fint! Tack, min Ingridu!
                                                                                    

Perfekt avslut

Okej, mitt inlägg från igår visar väl tydligt att jag tycker att det känns bra med ledighet.
Tentan har jag ingen aning om hur den gick, men nu ligger den inte längre i mina händer, så det är bara att vänta och se.
Igår när jag gick hem till Ingrid innan tentan för "spacing" (som är det samma som att ha kul och inte plugga mer precis innan tentan, nåt som faddrarna har lärt oss), så kastar hon ett öga på sitt tv-bord där det står två inslagna paket och säger "Någon fyller ju år om två veckor och någon åker ju till Frankrike nästa vecka, så jag får väl fira denna någon nu!". Oj, vad överraskad jag blev! Och så glad blev jag, hon hade kört på franskt tema, med ljus i frankrikes färger, en flaska franskt vin (mums!), en Topp 10 i Paris-bok och världens finaste kort som verkligen var spot on! Tack mina underbara, fina vän!
Sen fortsatte vår spacing med Linn vid Strömsholmen där vi satt på en filt i gräset och bara hade det bra i solen.

På kvällen gick jag, Ingrid och hennes två kompisar Andréa och Maja till Nybron för ett glas vin och sen gick vi och såg Sex and the city 2, vilket verkligen var en superbra film! Hur rolig som helst. Hela min kväll var helt perfekt, så ska en avslutning vara.
                                                                                    

Äntligen!

Sommarlov Sommarlov Sommarlov Sommarlov!
                                                                                    

Ett år

Efter idag har jag gått två terminer på högskolan. Ett år kan man också säga. Helt galet vad tiden går fort.
Idag är det dessutom sista dagen, men det finns inga avslutningskänslor här inte, för först kommer ju tentan som är i eftermiddag. Konstigt egentligen att sommarlovet känns så långt borta, när det egentligen bara är några timmar kvar.
                                                                                    

Bara tenta kvar

Upp kl. 06.00 imorse och en runda till gymmet kl. 06.30, sen var det dags för skola!
Efter dagens föreläsning undrade jag vart jag skulle få all kunskap som krävs till tentan ifrån, eftersom det Eduardo gick igenom kändes typ som grekiska/kinesiska för mej (trots anteckningar!), men sen när jag gick hem till Ingrid för att plugga infann sej motivationen när vi insåg att vi ändå kan en del, vilket betyder att man inte är en fullständig idiot i alla fall. Vi får helt enkelt hoppas på det bästa!

Eduardo: Ja, jag beräknar att varje svar på tentan tar er 15 min att skriva.
Ingrid: Men det kan väl inte han bestämma, jävla apa!


                                                                                    

Terminens sista föreläsning

Japp, idag är det den sista föreläsningen för den här terminen. Och att vi har världens mest hemska tenta på fredag kan jag försöka glömma för stunden, för det kommer i alla fall inte vara fler föreläsningar nu, inte förren i september. Eller när det nu var vi började igen...
Jag tror att alla i min klass är i behov av ett sommarlov.