2015-05-23

It's no more mystery
It is finally clear to me
You're the home my heart searched for so long
And it is you I have loved all along
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotograf bild 1-5: Dominik Selzer
Fotograf bild 6-12: Eric Gustafsson
 
                                                                                    

Tillbaka till vardagen

Jag har nu varit sjukskriven från jobbet i en månad. Imorgon börjar jag jobba igen, dock bara halvtid till att börja med. Det känns bra att få någon slags rutin på dagarna igen, även om alla känslor inte riktigt har lagt sig. Men, jag ser det positivt och tänker göra det absolut bästa av det. Alla erfarenheter är ju lärorika, eller hur?
 
I helgen åkte jag och Anton hem till pappa och Kristina. Det var så mysigt, och det var väldigt länge sedan vi var där tillsammans. I måndags fick vi rycka ut och åka dit igen för att gå ut med Josh, som exploderade av lycka när vi kom dit, och efter det gjorde han en lysande imitation av en studsboll under resten av tiden vi var där. Underbara hund, man kan ju försöka känna sig nedstämd när man är i hans sällskap! ♥ 
                                                                                    

Elina Gryffindor

Om jag hade åkt till Hogwarts idag hade jag definitivt blivit placerad i Gryffindor! När jag skulle dra upp rullgardinen i sovrummet i morse så låg det en (för mina ögon i alla fall) gigantisk spindel i fönsterkarmen. Vad gör jag? Jag funderade på att undvika sovrummet resten av dagen tills Anton kom hem, men jag insåg paniken i situationen som skulle uppstå om spindeln senare var borta.
Då i nöd och lust inte kunde ta ut sin rätt eftersom Anton är i Helsingborg tills kl. 17, stod jag och hoppade på stället en stund innan jag plockade fram telefonen. Den älskade Fredrik svarade till sist! På väg till GeKås, men ändå en klockren sidekick som handledde mig och agerade moraliskt stöd över telefonen. Så, med Fredrik i örat tog jag fram dammsugaren (till Isoldes stora förtvivlan). Med stor tvekan närmade jag mig fönstret och sluuurp så var spindeln borta! För att vara på den säkra sidan gjorde jag som Fredrik sa och dammsög upp en bit toalettpapper efteråt.
Tack fina Fredrik för att du orkade lugna ner mig och hjälpa mig i denna ytterst livsfarliga situation! ♥
                                                                                    

Höstväder och paketleverans

Nu är hösten här! De senaste dagarna har det varit fin, ljusblå himmel och solsken utomhus, men på eftermiddagarna har det mulnat på. I förrgår var det ett sådant åskoväder så jag och Anton satt helt förstummade i soffan. Men jag har inget emot hösten och regnet - då får man ju tända en massa ljus och bara mysa.
 
Jag har fått hem mitt paket från Lush också! När jag öppnade paketet hittade jag tre prover på produkter och en personlig hälsning från Melina som hade packat min beställning. Hur vet jag då vad hon heter? Jo, för det satt en lapp om det på insidan med. Hur gulligt som helst, eller hur?
 
                                                                                    

Hemkommen

Igår kom vi hem från helgen i Skåne. Det har varit mysigt, och ändå har vi inte gjort så mycket - vilket passar mig perfekt. Igår kväll drog Anton fram dammsugaren, för att jag skulle slippa det idag. Love him! ♥
Nu ska jag snart bege mig med Harald till bilprovningen, ett projekt i sig. Märkligt hur snabbt energin tar slut.
                                                                                    

En hjälpande hand

 
Nu hoppas jag verkligen att jag har hittat någonting bra!
Lush brukar ha mycket fina och bra produkter, och nu har jag äntligen hittat nåt som inte bara luktar gott, utan som faktiskt kan hjälpa mig. Jag har i många år haft problem med seborroiskt eksem i hårbotten, och det senaste året har det inte riktigt gett med sig. Det kliar och mjällar och känns allmänt äckligt. Som om det inte räcker har jag tappat jättemycket hår, och det enda som ska hjälpa är Betnovat och Fungoral schampo. Problemet denna gången är att det inte heller hjälper, skippar jag behandling en dag så återkommer skiten i min hårbotten. Nu finns ju då underbara Lush, och deras schampokaka "Soak and Float" och balsam "Veganese" ska tydligen vara bra för alla möjliga åkommor i hår och hårbotten. Recensionerna av dem verkar mycket lovande, och det var flera i kommentarfältet som beskrev att de har seborroiskt eksem och har blivit hjälpt av dessa två underbaringar!
Hoppas hoppas hoppas!
                                                                                    

On the road again

Idag ska jag med mamma och tvillingarna till Eslöv och hälsa på mormor. Det var länge sedan jag var där sist, och det ska bli skönt att komma iväg över helgen. Isolde får dock stanna hemma, men det har hon inte ont av! 
                                                                                    

En skrutt

 
 
Här har vi hälften av mitt sällskap i eftermiddag! Världens bästa Josh, som är väldigt söt trots att han är en bebis i hjärnan och en studsboll i kroppen 
                                                                                    

Att ta sig tid

Idag ska jag åka hem till pappa och Kristina i Rolstorp. Det kan behövas, var evigheter sedan jag var där sist. Jag kommer att ta tåget dit, vilket jag tycker är otroligt mysigt, och Harald kan nog må bra av att få vila lite. Han tillbringar ju trots allt ganska mycket tid på vägarna redan, eftersom jag har 7 mil till jobbet. Anton tillbringar natten hos Daniel i Malmö i natt, så han har fullt upp på sitt håll. Jag kan knappt vänta tills han är färdig med skolan! Då slipper han den långa pendlingen och vi hinner ses mer än vad vi gör idag. 
                                                                                    

2014 - det bortglömda året

Nu är jag tillbaka på riktigt. Jag fick inspiration när jag läste min fina vän Nathalies blogg, och jag kände verkligen att min skrivlust kom tillbaka. Sagt och gjort - min trogna partner Photoshop och jag samarbetade några timmar och plötsligt hade bloggen ett nytt utseende!
 
Okej, eftersom hela 2014 och 2015 fram tills nu har varit en sovande tid i bloggen har det en hänt en del. En hel del faktiskt, och jag önskar att jag hade skrivit under tiden för att dela med mig av allt! Här kommer en kort sammanfattning:
 
2014
- Den 14 februari överaskade Anton mig med att gå ner på knä och ställa den avgörande frågan:
Vill du bli min för alltid?
Svar JA!
- Den 4 juli flyttade vi äntligen till världens finaste 3:a i Halmstad.
 
2015
- Då bilen Börge hade strulat länge började vi se oss om efter något nytt. I januari hittade vi Harald, en Kia Ceed som har varit en mycket bra och pålitlig kompanjon sedan dess.
- Den 28 april överaskades jag i Ullared av mina underbara vänner - det var dags för möhippa! Dagen innehöll diverse uppdrag inne på GeKås, inspelning av Friends-musikvideo, god mat och mycket skratt!
- Den 23 maj stod jag och Anton mitt emot varandra i Heliga Kors kyrka i Ronneby och sa ja till varandra, bästa dagen i mitt liv ♥
- Den 26 maj åkte vi på bröllopsresa till Bulgarien.
 
Bilder från allt det här kommer jag givetvis att dela med mig av här på bloggen. Det har självklart hänt en massa fler saker, men detta var nog höjdpunkterna i mitt liv sedan sist!