Ekvationer på en måndag

Jag satt igår och funderade på att ta bort tillgängligheten för jobb idag för att kunna vara hemma och vila min tå. Men, lat som jag var så orkade jag inte ta bort tillgängligheten (för jag tänkte att jag förmodligen inte skulle få nåt pass ändå). Och idag när jag stod och borstade tänderna fick jag ett sms: bokad kl. 15-21. Men det ska nog gå bra ändå, jag får helt enkelt ta bussen! Jag menar, det blir ju mer pengar till mej, så jag ska inte klaga.

Till något tråkigare. Jag vaknade i morse av att nånting gick i golvet. Det lät som om det var tandborstarna i badrummet, så jag orkade inte stressa upp. När jag väl gick ut från sovrummet såg jag massa gröna glasskärvor överallt i vardagsrummet. Min fina gröna ljuslykta jag fick av mamma i julklapp. Alltså: x + y=trasig ljuslykta. x=Akilles. y=Troja.
Elina=ledsen.
                                                                                    

Att tycka synd om sej själv

Oj, vad helgen har gått fort!
 
Åkte till minneslunden och tände ett ljus för Bedstemor som skulle fyllt 86 år igår. Känns fint att kunna göra det även om avståndet till henne och Bedstefar är långt.
Sen lyckades jag självklart göra mej själv illa. Jag sprang in i en köksstol med min tå, och det gjorde så ont att jag bara ställde mej och skrattade, för jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Det verkar som att jag har lyckats bryta den. Fin och färgglad är den nu, och ont gör det.
Igår kväll var jag i alla fall bjuden hem till några av mina vänner, och det var en jättetrevlig kväll med mycket skratt och utgång till Le Grand. Det blev dock en taxi hem, på grund av min stackars tå...

Nu sitter jag här med Akilles bredvid mej, som har snott min pläd. Har även hunnit med en powernap på soffan, och Ben & Jerry's finns i frysen. Det får man köpa när man inte får på sej annat än foppatofflor.
Ja, lite synd om mej är det allt idag.

                                                                                    

Intensivt

Japp, intensivt är det rätta ordet. Skolan ligger som en ständig huvudvärk längst bak i huvudet och stressen över vardagen i övrigt ligger som ett tjockt lager papper runt omkring. Böcker från förr ska bli sålda, böcker för nu ska läsas och böcker för framtiden ska hämtas ut. Tillgänglighet för jobb ska finnas, jobbpass ska bokas och jobb inför sommaren behöver förberedelser. Dessutom vill jag att lägenheten ska vara fin. Därför finns det massor jag vill införskaffa som ska sätta guldkant på det vi redan har, men tid och pengar räcker inte riktigt till allt jag vill ha.
That's life.
Men jag vet att det finns ljuspunkter även när det blir tungt. Jag vet att C-uppsatsen kommer att bli kanon när jag och Ingrid slår våra kloka huvuden ihop. Jag vet att dagarna blir ljusare och längre. Och jag vet att jag har världens bästa Dennis, som har visat mej att allt är värt att kämpa för.
                                                                                    

Nu är det klippt

Skrattar åt min dåliga rubrik, men nåt som inte är dåligt är att jag igår klippte av mej en bra bit av håret!
Emilia var det som var snäll och uppfyllde min önskan, och jag fick dessutom inslag av brunt i mitt blonda. Så, efter blond slingning, klippning och brun färgning såg jag (och kände jag mej) som en ny människa.
Och jag är supernöjd!

                                                                                    

Sista

Nu kör vi, sista terminen har börjat!
Kursen vi läser nu känns ungefär lika avslappnad och lugn som en Jack russel-valp i full lek, och jag borde få mina böcker vilken dag som helst nu. Dock har jag redan en bok sen innan som står på litteraturlistan, vilket innebär den stora lyckan att jag faktiskt kan börja läsa redan nu. Vad jag jag är över det... inte. Att vi dessutom har föreläsning varje dag denna veckan bidrar ju inte direkt med mer energi, men det ska väl gå det här med!
                                                                                    

Fin dag

Idag har jag tatuerat mej (för Bedstemor)
Idag har jag bubblat massor med Ingrid
Idag har jag fått Kings & Queens Sugar Body butter av Ingrid
Idag har Ingrid och Marcus varit här och adopterat mina fiskar
Idag har varit en bra dag
                                                                                    

Vart sitter felet?

Idag har jag varit med Ingrid i Västerås och sålt lite böcker och gått på stan. Väldigt väldigt lovely, dock var det ingen av oss som shoppade, vilket gick lite emot våra förväntningar.
På väg hem sitter två killar bredvid oss på bussen.

Kille 1: Kan du slänga min flaska?
Kille 2: Nej.
Kille 1: Vill du snälla slänga min flaska?
Kille 2: Nä.
Kille 1: Men are you handikappad eller?

Detta fick mej att fundera. Vem är det egentligen som är handikappad, jag som har svårt att röra min ena arm och mitt ena ben (eller för all del killen som inte vill slänga sin kompis skräp), eller en kille som likställer en ovilja att slänga skräp med en funktionsnedsättning?
Hm.
                                                                                    

Hamilton - i nationens intresse



Igår var jag och Dennis på bio och såg
Hamilton - i nationens intresse.
Jag tyckte den var riktigt bra, gillar man spänning och svenska
filmer så är den här awsome!
                                                                                    

Ledighet

Hemtentan är inlämnad, och jag är ledig en hel vecka!
Min första lediga dag så här långt har spenderats framför tv:n med invigning av den första boxen av Morden i Midsomer som jag fick i julklapp av syskonen. Är inne på andra avsnittet, riktigt bra! Jag är dock förundrad över att nu när jag är ledig och har tid att somna på soffan hela tiden, är jag inte ett dugg trött. Konstigt det där. Fast nu i skrivande stund slogs jag av en tanke; det är för att jag inte har min pläd på mej. Får sätta mej med den och se om det förändrar saken!
                                                                                    

Surmularnas afton

Okej, att gå under jorden är väl inte rätt ord - i så fall hade det varit en ganska kort vistelse.
Dagen bara bestått av att slöa; läsa, titta på tv och bara ha det bra. En sväng till Ica Maxi blev det också, lite handling och stå i lååååång kö för att panta burkar.

Här ikväll har jag och Akilles varit osams. Han hade besökt kattlådan, och hade fina resten kvar i sina pälsbyxor. Sen behagade han att sätta sej på min duk som jag har fått efter Bedstemor, och det är en fin broderad duk som inte tål tvätt. Så, i med duken i ljummet vatten + diskmedel, och sen var jag sur på Akilles för han obetänksamhet. Han var lika sur tillbaka, och dessutom är han långsint. Till sist när min ilska hade gått över fick jag muta honom med en fredsgåva i form av en liten ståltråd (som han älskar att apportera med), och sen var han inte längre lika sur på mej...

En helt vanlig lördag, helt enkelt!
                                                                                    

Ta mej på orden - nu går jag under jorden

Höhö vilken rolig rubrik jag slängde ihop...
Men allvar är det, nu är det dags att skriva hemtenta. Jag ska börja idag, och sen kör jag (förhoppningsvis) gärnet. Energidrickan är öppnad och pläden är på - hey ho let's go!
                                                                                    

Ny favorit

Jag har idag varit inne i min nya favoritbutik här i Eskilstuna - Lyckebo inredning. Jag älskar affären! Där inne går allt i shabby chic, och hade jag haft alla pengar i världen hade jag absolut köp hela affären på en gång! Så, är man i Eskilstuna så är det absolut värt ett besök dit.

                                                                                    

Skolstart och mobilfix

Japp, jag sitter i soffan idag med - i sällskap av min älskade pläd. Fast idag har jag faktiskt varit mer aktiv, föreläsning har jag varit på, och sen var jag hemma hos Ingridu och bubblade. När jag hade kommit hem (och fått gå in genom källaren, för att porten vägrade att öppna sej) åt jag lunch och satt 30 minuter i telefon med HTC's kundservice. Men nu fungerar min telefon som den ska igen, och mamma kan ringa mej utan att mitt sim-kort låser sej och tappar nätverk. Dagens teknik...

Ute är det rejält kallt också, -11 grader i morse! Jag har rätt att använda min pläd!
                                                                                    

Törnrosa?

Idag är nog den sömnigaste dagen på väldigt, väldigt länge. Jag kom hem sent från galan inatt (som var väldigt trevlig, med mycket mat och trevligt sällskap!), och idag har jag inte rört mej från soffan, utan bara suttit med en bra bok, tittat lite på film och gjort soffsuss. Helt otroligt, jag hoppas bara att jag kan somna ikväll...
                                                                                    

Gala

Här sitter jag i vanliga kläder och med klackar på fötterna. Det sistnämnda för att vänja fötterna inför ikväll, för (hör och häpna) jag ska på travgala ikväll! En av mina kompisar, som jobbar med travhästar, hörde av sig och sa att han hade biljetter över - så nu ska jag på travgala. Ser fram emot det!

Annars har dagen bestått av långfika på Café Tingsgården med Alice. Jättretrevligt var det som vanligt, och det var så mysigt att sitta där, verkligen ett bra fikaställe!
Nu ska jag börja göra mej i ordning inför the gala!
                                                                                    

Matlagning och suss

Jag är ganska så väldigt trött just nu. Sängen kallar nog snart, och klockan är ändå inte mycket. Inte för att vara en fredag i alla fall. Men, det beror säkert på att jag inte har sovit på soffan nåt idag, vilket jag har gjort varje dag hittills denna veckan.

Nånting som jag kan rekommendera när det gäller mat (som kan låta konstigt och faktiskt inte så gott för såna som mej), var en liten twist på hamburgare som jag och Dennis gjorde igår. Vi gjorde egna hamburgare, och för att experimentera lite blandade vi i lite whiskey i köttfärssmeten. Riktigt gott blev det! Och jag tycker egentligen inte ens om whiskey, men det här kan jag verkligen helt ärligt säga var jättegott.
                                                                                    

Annat arbete

Idag har jag inte jobbat, men däremot har jag pluggat en hel del. Det börjar kännas i min lilla hjärna nu, så det är nog dags att ta helg! Akilles har planterat sej så att han han har min arm runt sej när jag skriver, och just nu vill han åt mitt armband. Mina nya mysbyxor är på, och jag älskar dom! Dock är dom inte längre direkt marinblå, men sånt får man räkna med när man har katter.

Nu är det långhelg, och det är nog välbehövligt för många. Inget direkt inplanerat för min del, men det är det som känns så härligt.

Jag skänker en tanke till min gammelmormor, som idag har lämnat oss. Jag hoppas att hon har det bra där hon är, och att hon slipper ha ont.
                                                                                    

Trist

Världen som borde vara vit och kall är nu grå och ruggig. Det blåser, regnar och allt tycks vara som en enda stor grå massa. Jag är ständigt trött och sover länge och måste ändå sova en stund på dagen för att orka med. Det tar verkligen energi, det här vädret! Och kursen vi har nu i skolan är förresten också som en grå, tråkig massa. Jag vill skriva c-uppsats och bli färdig - nu!

Senare idag ska i alla fall jag och Ingrid utmana den yttre världen och gå på en promenad, det lär ju vara trevligt sällskap i alla fall, oavsett väderleken!
                                                                                    

Äta, jobba, sova

Igår hade jag två jobbpass på samma dag - ett kl. 07.30-13 och sen ett kl. 16.30-21. Däremellan hann jag hem och äta, pussa på katterna och ta en powernap. Idag hade jag planerat att sitta hemma med min pläd, men så blev jag bokad på jobb ikväll kl. 16-21. Det känns ändå kul, tiden rullar på! Jag ska dessutom åka lite tidigare, så att jag kan svänga förbi och hämta ut ett paket som mamma har skickat från sin affär. Paketet innehåller en jättefin, marinblå mysdress! Och som jag sa till mamma så behövs den verkligen nu, mina sista rena mysbyxor spillde jag choklad på i helgen...

                                                                                    

Början på det nya

Här sitter jag i soffan med min nya pläd och myser med en minipc i knät och en katt på benen.
Igårkväll var Dennis och jag bara hemma. Vi lagade tre rätters till oss och Jocke, som var här. Sen tittade vi på Grevinnan och betjänten, och så småningom åkte Jocke hem för att fortsätta nyårsaftonen med Merja efter att hon hade slutat jobba. Dennis och jag tittade på film, och vid tolvslaget gick vi ut till en gräsmatta som ligger 50 m härifrån - och vi hade perfekt utsikt till fyrverkerierna från stan. Dennis ville absolut använda sina smällare, men när han inte hittade dom plockade han med sig airsoftsaker istället, en "smällbomb" och en rökbomb med rosa rök. Jag upptäckte idag att både mina vantar och min jacka har rosa spår på sig... Mycket fint!