Bästa hårbollen

                                                                                    

1-3 dagar

Efter tre mejl till NetOnNets kundservice och ett telefonsamtal till Posten sitter jag här och känner mej inte mycket klokare. Efter min beställning av dator förra veckan har det varit en väldig resa. I måndags när Posten skulle köra ut mitt paket fanns i alla fall bara skärmen med, och dom fick ta tillbaka paketet. Nu när jag har pratat med dom så vet jag (som jag fattade alldeles på egen hand?) att dom bara har fått ena paketet (det med skärmen alltså), och inget mer. Nu sitter jag och väntar på svar från NetOnNet, och hoppas på det bästa.
1-3 dagars leveranstid. Ja men visst! Eller är det jag som inte kan räkna, för jag tycker att det har gått längre tid sen i torsdags?
                                                                                    

Have a nice day

Åh, vilken mysig dag jag hade igår! Efter att ha sovit ut ordentligt, så gick jag runt och småfixade lite här hemma, och sen hörde jag låset i dörren redan kl. 11.30. Dennis kom hem, inte mycket post nu på sommaren... När posten kom sen fick jag ju en fin överraskning av Erika, som jag ut bilder på här i bloggen igår. Sen kom Sanna och Jocke över på fika på eftermiddagen, och vi kollade på Pyjamas och hade det trevligt. På kvällen träffade jag och Dennis Louise (som jag inte har träffat sen sist hon var här, läs inlägget "Nudlar och babbel" från 24/8-2009) och hennes pojkvän Robin, och vi gick ut och åt. Papas Tapas blev det, och det var HUR gott som helst och väldigt, väldigt roligt att träffas!
                                                                                    

Från världens bästa syster

Jag fick ett litet paket med posten idag,
och det visade sej komma från något som heter
nallebudet.se











Har jag världens bästa syster eller vad?
Jag älskar dej med Erika, du är världens bästa.
Tack finaste storasyster ♥

                                                                                    

Akvarium






Mina stoltheter; fossiler från Danmark.

                                                                                    

Lillen fiskar

Det är mycket intressant, det här med fiskar...





                                                                                    

Nu händer det grejjer

Nu äntligen har vi köpt fiskar till vårt akvarium!
Först var vi inne i djuraffären på stan i förmiddags, och där köpte vi sex stycken Guppys (tre honor och tre hanar), en "vanlig" mal och en Pansarmal. Sen åkte vi med Dennis föräldrar till Tuna Park och till djuraffären där, och då köpte vi tio Neontetror, två Glasräkor (som är algätare och fungerar ungefär som malar; skitcoola!), en Eldstjärt och två Indiska Glasmalar (inte mal. Förstår inte varför dom heter så). Jag ville haft en krabba med som bara hade en klo, men dom kunde tydligen vara ganska elaka mot andra fiskar, så då tyckte jag inte lika synd om den längre.
Så, numera består familjen av Dennis, Elina, Akilles och 23 fiskar. Vackert!
                                                                                    

Att försöka hinna med

Idag tvättar jag, och jag kan LOVA att det behövdes! Sen ska jag dammsmuga med, och plocka lite i lägenheten. Sen kan det få vara helg, för då är det så fint så fint. Ikväll kommer Rikard och Alex hit på filmkväll, och jag hoppas att mitt förslag om hemmagjord pizza går igenom. Det är inte alls lika varmt idag, så nu känns det som att lägenheten börjar bli normal i temperaturen igen!

Jag tänker försöka att hinna med att baka till ikväll med. Dennis fyllde ju förra veckan, och Alex fyllde denna veckan. Det blir nog bra, det här!
                                                                                    

Äventyr i Västerås och försvunnen dator

Hoho, idag har varit en bra dag! Ett trevligt samtal med Ingrid på morgonkvisten (en bra start på dagen), och sen har jag städat köket. Eller ja, inte färdigt, men en bra bit på väg! Och sen bokade jag om tvättiden för jag, Dennis och hans föräldrar tog en tripp till Västerås. Jag skulle köpa dator på NetonNet, men som vanligt när jag ska köpa sånt så blev det strul och dom kunde inte hitta den datorn jag skulle ha, trots att det fanns tre stycken i lager. Dom var bara spårlöst borta. Men jag fick beställa en som kommer hem hit, och jag slipper frakten. Det tyckte jag var en ganska bra deal. Sen gick jag och Merja på Billiga Nisses medans männen var manliga och gick på Media Markt. Jag hittade i alla fall två lyktor till balkongen, ett ljus och en egen liten bädd till Akilles. Han ville ha det, och så är det med det. Man får skämma bort sin kise ibland.
                                                                                    

Fishy

Jag och Dennis har skaffat ett akvarium som vi fick köpa av Sannas pojkvän Jocke, och idag har vi varit nere på stan i djuraffären och inhandlat nästan allt till akvariet - utom fiskar. Vattnet måste få rätt värden och sånt, så typ i helgen kan dom små fiskarna få anlända. Akilles tycker dock det är ganska skumt, eftersom det är något stort i vardagsrummet som inte brukar stå där; det luktar intressant och sen är det ju något i som bubblar. Det är så kul att se honom sitta på golvet och försöka prata med akvariet.

Igår var vi på Muningatan och grillade. Annika med familj (dom vi bodde hos i Frankrike) är i Sverige på besök och det var så kul att träffa dom! Sen åt vi jordgubbar och glass med hemmagjord chokladsås, det var nog kvällens favorit för många av oss.

För övrigt är det fortfarande väldigt varmt och imorgon ska jag nog försöka mej på en liten städning av köket, torka ur skåp och sånt.
                                                                                    

Hemma

Det är inte lätt att hålla bloggen uppdaterad när man jobbar en massa och det är för varmt för att sitta med datorn i knät. Men nu är jag hemma i Eskilstuna igen, och det är härligt! En viss man hade nog saknat mej ganska mycket, och en viss pälsboll hade definitivt saknat mej - Akilles sov tätt, tätt intill mej hela natten.

Dagen har spenderats tillsammans med Ingrid, först med massa prat och sen en sväng på stan, där en tröja från H&M (tack mamma som gav mej ett presentkort i födelsedagspresent) och fyra pocketböcker fick bli mina.
På tal om födelsedagspresent så fick jag min present av Dennis igår, säsong 4-6 av Scrubs! Och sen hade den sötnosen köpt en urgullig nalle med, som jag fick som en bonus. Tack älskling!

Nu har jag nog då alltså blivit färdigfirad. Förutom ovan nämnda saker har jag fått en plattång av familjen Vidin, pengar, säsong 6 av Vänner, en stavmixer och ett Timewise-kit (Mary Kay) från pappas sida, och sen en parfym (Lacoste - Love of Pink), pengar, trisslotter och supersöta köksmått från mammas sida. Och självklart mina fina Frankrike-saker av Ingrid, men dom tror jag minsann fick ett eget inlägg, inte sant?
Summering: en underbar födelsedag att komma ihåg! ♥
                                                                                    

Saknad

När det är så varmt att man på jobbet tar sin matlåda och letar reda på ett (lite) svalare ställe på lagret att sitta, då är det varmt. Men, med Snabba Cash i öronen och en fläkt framför sej så glömmer man bort värmen och tiden går ganska fort ändå!

I helgen har Dennis varit här och i lördags var vi bjudna på 50-årskalas hos Carolin och Fredrik, eftersom detta är båda deras 25:e levnadsår. Så nu har jag träffat min man, men jag saknar alla andra i Eskilstuna, och självklart också min lilla hårboll. Honom ska jag krama länge när jag kommer hem. Och sen hade jag blivit felinformerad av Ingrid om hennes jobb, så det visar sej att vi båda är lediga nästa vecka, yeey!
                                                                                    

Ack och ve

Med en axel som krånglar, en hjärna som känns lite som en urvriden tvättsvamp och i ett rum med närmast tropisk värme sitter jag här och har det ändå ganska bra. Jag tycker att svenskar klagar alldeles för mycket. På vintern är det för kallt, snön är hemsk och vindarna biter för hårt i kinderna. När våren börjar närma sej så är vädret opålitligt och förkyldningarna är täta när man klär av sej sina varma kläder för snabbt. På sommaren är det oh så varmt, och tänk om det ändå kunde vara lite svalare! Och på hösten blir dagarna kortare och kortare och vi går mot mörkare tider, vilket inte heller passar...
Men om vintern finns det också dagar som bara är så perfekta, och snön kan göra om ett landskap så att det liknar ett julkort. På våren börjar fåglarna kvittra och dagarna blir ljusare. När det är sommar kan man sträcka ut sej i gräset och titta på moln, eller helt enkelt bara göra ingenting, medan doften av nyklippt gräs fyller näsborrarna. Och på hösten blir omgivningen förvandlad från grönska till ett färgsprakande täcke av löv.
Så, är det verkligen så dåligt?

Tänk på det.
                                                                                    

Tillfälligt tillbaka

Nu är det mellanrum mellan mina inlägg. Eftersom pappa och Kristina är nyinflyttade här i Rolstorp, så fungerar inte internet riktigt som man kanske skulle önska. Men just nu fungerar det, så - uppdatering!
Jobb på dagarna, varma sommarkvällar på min fritid. Ja, det är ungefär så det ser ut. Jag var ju hemma i Eskilstuna förra helgen och firade midsommar. När jag sen skulle hem hit igen på söndagen så lyckades jag missa mitt tåg med ca. 30 sekunder, och fick boka ny resa kl. 16.09. Som jag skulle ångra mej under kvällen... En kontaktledning hade rasat utanför Mjölby, vilket gjorde att all tågtrafik stod still. Kl. 01.30 var jag äntligen hemma. Gissa vem som försöker få tillbaka pengar för den resan?

Nu i helgen har jag varit hos mamma och firat mej och henne (som fyller år dagen efter mej). Det har varit så mysigt med massor av kvalitetstid - härligt!