Mycket

Nu har jag varit på gymmet för första gången på två veckor. Tog det väldigt lugnt med i stor sett bara styrketräning. Vill ju att min fot ska hålla ihop nu, så då får jag börja försiktigt.
Idag ser planeringen ut som så att jag först ska äta frukost, och sen skriva på min hemtenta. Och tvätta ska jag också göra. Och gå och köpa en bok kl. 13. Jag ska hinna med en hel del, helt enkelt. Vilken tur att jag gick upp tidigt!
                                                                                    

Så sant

"Det är bättre att vara en lidande Sokrates
än ett belåtet svin"

-John Stuart Mill
                                                                                    

Tittut!



Så här söt kan man vara när matte sitter och pluggar.
Det är så man stör någon på ett bra sätt.
                                                                                    

Ny dag

Det är strålande väder ute och jag ska snart till skolan för ett sista seminarium innan hemtentan ska in. Jag har även lyckats få på mej ett par jeans jag köpte när var 16 år. Helt förvånad blev jag, men dom sitter bra!

Igår gjorde jag en banankaka. Eller ja, jag skulle göra en banankaka. Men jag vet inte riktigt om det blev det, jag glömde ha i bakpulver... Har inte smakat än, men den ser i alla fall ganska okej ut. Den smakar nog likadant! Lite besviken blev jag dock, jag brukar ju göra jättebra banankakor... Jaja.

Oh, jag ska ha Converse på mej idag! Och inte vilka som helst, mina allra första som jag köpte 2007 om jag inte minns fel. Slitna är dom, men det är ju torrt ute. Tänk vad glad man kan bli när man hittar ett par skor i Gislaved som man trodde var slängda för länge sen.
                                                                                    

Ja, varför inte?

Idag känner jag mej ganska bra, har lyckats skriva en bit på min hemtenta och fick VG på tentan i personlighets - och socialpsykologi. Känns brabrabra!

Igår fick jag mitt vristskydd av mamma, och det används nu flitigt. Eller ja, max 4 timmar om dagen tills imorgon, sen ska den vara på minst 8 timmar om dagen. Vill bli bra i min fossning tills Medåkersloppet. Hoppas.
                                                                                    

Motivation

Jag vet inte riktigt vart det där med motivation tog vägen.
Men med eller utan motivation måste jag ändå skriva klart hemtentan. Det skulle bara varit roligare om jag hade känt för det.
                                                                                    

Att vakna

Det borde vara förbjudet att vakna tidigt på helgen. Jag trodde klockan var mycket när jag vaknade. Kollade, och nej, den stod på 06.32. Sen vaknade Dennis och jag sa att vi måste somna om. Sen vaknade jag kl. 07.15 av att han sträckte sej över mej för att kolla klockan. Då hade han läst lite och varit vaken när jag sussade. Men ändå, så tidigt ska man inte vakna. Jaja, mer utav dagen till oss!
                                                                                    

Okej?

Nu har jag varit på vårdcentralen och kollat upp min fossing.
Besöket kostade 150 kr och jag fick reda på att jag har ett handikapp. Ha ha ha ha. Ha. jag förstår mej inte riktigt på sjukvården ibland. När jag tydligt förklarar att ja, jag har ett handikapp; ja, det är sen födseln; nej, jag har inte ont av det och ÄNDÅ ska han envisas om det. Jag gick i alla fall därifrån med ett papper om sjukgymnastik tryck i handen (för att träna upp mina muskler i vänster vad eftersom dom var SÅ mycket sämre än höger. Som om jag inte visste det?) och så ska jag röntga mej på måndag. Jag fick också recept på Celebra, som tydligen ska vara bra mot inflammation. Så det var väl bra! Men... ibland undrar man vad människor tänker med.
                                                                                    

Kryper ur skinnet

Det är en strålande dag ute. Temperaturen är just nu 14 grader, solen skiner och himlen är blå. Och här sitter jag, inomhus, och skriver på hemtentan. Och ont i foten har jag fortfarande, så att gå ut och gå är bara att glömma. Och jag som verkligen känner för att gå ut idag! Jag vill jag vill jag vill.
Men, jag får väl ägna mej åt Microsoft Word istället, för det är ju nästan lika mysigt som att vara ute i vårvädret.
                                                                                    

Back on Track

Åh, vilken underbar lördag det blev! Det var inte bara pappa och Kristina som kom - dom hade med sej Ivanhoe också! Min sötaste plutt, en av dom finaste hundarna i hela världen. Akilles svans blev större än nånsin när han först såg det svarta odjuret, men sen gick det bra, och dom pussades vid flera tillfällen, dock hann inte kameran komma fram i tid. Maten på kvällen blev också hur bra som helst; lax och pressad potatis, och till efterrätt fruktsallad med kakao/chili-krydda. Sen gick jag och Dennis för att träffa Ingrid en liten stund, för jag tyckte att hon var tvungen att få träffa Ivanhoe nu när han var här. Jag tror inte att det går att hitta en mer hundgalen människa än henne, leendet gick från öra till öra när hon såg honom!

Sen hade jag ganska fel om min fot. Igår efter två promenader på dagen så var min fot rätt svullen igen, så det får bli lugnt tempo för mej denna veckan. Jag har pratat med mamma också, och hon har lovat att försöka fixa ett vristskydd från Back on Track, så att min lilla fossing ska må bättre. Tack, snällaste mamma!
                                                                                    

Åt rätt håll

Idag kommer pappa och Kristina hit! Det blir mysigt. Och ikväll kommer Dennis föräldrar och Sanna hit med, ännu mer mysigt. Man lär sej verkligen att uppskatta såna saker när det inte händer så ofta. Okej, det är ALLTID mysigt att äta middag med nära och kära, men det blir extra bra såhär.

Och förövrigt så mår min fot mycket bättre nu. Inte helt bra, men klart åt rätt håll i alla fall.
                                                                                    

Det är klart jag är med!

Jag hittade en fin liten tävling i Lily's blogg som jag tyckte att jag kunde delta i. Det man kan vinna är ett presentkort värt 500 kr hos Dekorativt. Jag tror dock inte att chansen är så stor att vinna, men chansen finns ju inte om man inte provar!
                                                                                    

Ja tack till helg

Alltså, jag tror inte att min fot tycker om mej så mycket just nu. Jag kunde inte hålla mej ifrån gymmet imorse, trots att min fot fortfarande gjorde ont. Och vad resulterade det i? Jo, nu har jag mer ont. Det är nog en bra idé att ta det lugnt några dagar nu. Det var ju ändå inplanerad vila från gymmet imorgon, och sen har jag hela helgen på mej. Hoppas bara att det går över sen, vill inte tappa "rytmen". Det är sant som Ingrid säger; när man väl har börjat gå på gym ordentligt så går det lätt. Sen är det svårt att börja igen, om man lägger av en vecka eller två.

Det fina vädret höll i sej idag med... tills nån gång på eftermiddagen. Och nu regnar det lite. Men ett ganska mysigt regn, det luktade sommar när jag och Dennis gick och slängde vår blomma, som Akilles glatt har misshandlat och tagit död på. Jaja, blomman får väl representera vintern.
                                                                                    

Sommarkväll i april

Det fina vädret är fortfarande med oss, och jag älskar det! Nu har solen dock nästan gått ner, men när man tittar ut så ser det ut som en sommarkväll, underbart.

Dagen har ägnats åt gym, tvätt och plugg. Och nu på kvällen kom Dennis föräldrar + farfar över på fika (först en tur till ONOFF så Dennis kunde köpa nya högtalare till datorn) och det var så mysigt!

Imorgon blir det vilodag från gymmet. Kanske lika bra det, min fossing tyckte inte riktigt om mej imorse när jag ställde mej på löpbandet. Jaja, det går nog över!

Och jag var ingen
du var aprilhimlen
Och jag tänker alltid på dig i april
                                                                                    

Viktigt meddelande

Jag vill bara meddela till (den som är intresserad) att jag klarade omtentan i Forskningsmetod och jag kan inte riktigt beskriva lättnaden!
                                                                                    

Typ en vanlig dag

En ny dag och en ny vecka, och underbart väder är det dagen till ära. Det gillar vi!

Stockholmsturen i lördags blev mycket lyckad. Trots regn (lita inte på SMHI), så blev det en tur till Armémuseet, en liten runda på stan och världens mysigaste lunch på ett ställe som hette Friday´s, hur goda hamburgare som helst! Och att det låg två mozarella sticks på hamburgaren gjorde mej absolut ingenting. Sen hittade vi en medeltidmarknad mitt upp i allt, och det resulterade i två flaskor honungsmjöd för min och Dennis del.
Sammanfattning: en underbar dag, helt enkelt.

Idag har jag för övrigt hunnit med gymmet på morgonen (och är stolt över mej själv för att tanken om en bättre kondition känns lite ljusare) och haft föreläsning på förmiddagen. Sen har jag diskat och pluggat. Typ en vanlig dag, alltså.
                                                                                    

Stockholm i mitt hjäääääärta

Nejnej, jag nöjer mej med Eskilbo. Men idag ska vi faktiskt till Stockholm; se högvakten, gå på Armémuseet och förmodligen springa runt på stan. Det var nog Rasmus idé från början, men nu ska han inte följa med ändå, så det blir jag, Dennis, Rikard och Linnéa. Det blir nog skoj, enda problemet är att det just nu regnar ute. Men det skulle inte regna i Stockholm, enligt SMHI. Hoppas kan man ju alltid göra i alla fall.

Akilles kom precis in och råkade sätta klon i min lilltå.
Alltid är det något.
                                                                                    

Hemmafru

Ojoj, igår var jag i Västerås och gjorde nånting som bara har inträffat ett fåtal gånger innan i mitt liv - jag köpte en klänning. Och den var SÅ fin, och nu vill jag bara att det ska bli sommar så att jag kan använda den! Lägger kanske upp en bild på den nån dag när jag orkar dra fram kameran.

Dagen idag började med en tur till gymmet, då känner man sej duktig, minsann.
Senare hade vi föreläsning, och det var mycket intressant. Även om jag mot slutet funderade på om klockorna hade stannat. Jag vet inte varför det blir så ibland, när man tycker att något är intressant brukar ju tiden gå fort. Eller?

Sen kom jag hem i alla fall, och då hade jag fått paket från mamma som hade skickat två tröjor som jag ville ha från hennes butik (som i och för sej säljer mestadels saker till häst och ryttare, men även lite annat smått och gott). Tack söta mamma! Hennes butik hittas här.
Nu på kvällen har jag pluggat en del, och även agerat hemmafru och bakat - kakor! Kolakakor blev det, och trots att jag aldrig har gjort det innan så blev dom jättegoda!
Och jag får ju inte glömma att Dennis föräldrar och Sanna var här på besök. Jag fick hjälp att installera min nya skrivare, och så hann vi med att titta på början av Mamma Mia, en film jag definitivt ska kolla klart på.

Nu har jag skrivit ut min första sak på min skrivare; studiehandledningen till den pågående kursen. Yeey!
                                                                                    

Vilken härlig dag

Vårvädret är back on track och det är jag med! Jag har redan varit på gymmet en runda, kommit hem, duschat och ätit frukost och nu ska det bli plugg. Jag tror det här kan bli en bra dag, och jag är bara så glad för att himlen är blå igen!
                                                                                    

13

13 - Håkan Hellström

Ännu en underbar låt.

                                                                                    

Typ... va?

Jag skulle gärna vilja att någon förklarar för mej hur det kan komma sej att det är strålande solsken, klarblåhimmel och vårvarmt väder i två dagar, och sen när man vaknar den tredje dagen, så SNÖAR det. Vad är grejjen med det?! Jag kan inte låta bli att vara lite sur nu, jag som trodde att våren hade kommit på riktigt.
Nej, jag går till gymmet istället.
                                                                                    

Vila

Påskmiddagen på Muningatan igår blev väldigt god, mysig och bara jättebra. Förrutom påskmat serverades det en farligt god tårta (som var hur söt som helst!) som Sanna hade bakat. När jag och Dennis kom hem lämnade vi bara Akilles och bestämde oss sen för att gå en mysig promenad i det fina vädret. Vi gick runt i övre Nyfors, sen vidare bortom Nyfors, och gick rundan genom stan på vägen hem. Det hela slutade med att vi 1.5 timme senare kom hem och myste framför tv:n resten av kvällen.

Idag har vi egentligen inte gjort så mycket, bakat en kladdkaka och varit ute på ytterligare en promenad i det fina vårvädret, såhär på kvällskvisten. Vi diskuterade igår om vi kanske är tråkiga som inte gör så mycket, men jag påminde då oss båda om att en del helger är helt enkelt till för att vila upp sej, och hur vilar man upp sej bättre än att bara ta det lugnt?

Just det, nu är resan till Frankrike bokad! Den 9/6 åker vi, och kommer hem den 19/6. Så, jag kommer fira min 20-årsdag i Frankrike, yeey!
                                                                                    

Glad påsk!

Igår var det långfredag, och vi åt "påsklunch" med Alex, Rikard och Linnéa. Vi skulle gått till Papas Tapas, men det öppnade inte förrän kl. 17, och eftersom klockan bara var 13 när vi sågs, så tyckte vi att det var onödigt att vänta i fyra timmar och bestämde oss därför för att kinamat på Ming också skulle vara väldigt gott. Jag åt lättfriterad kyckling med vitlök och peppar (som sist) och Dennis åt friterad kyckling med sötsur sås. Eftersom potionerna där räcker till typ 5 personer, fick vi med oss mat hem.

Idag är det påskafton. Dagen har än så länge firats med kinamat till frukost och sedan har vi gjort minsta möjliga. Dennis tog dock hand om disken (tack älskling ♥) och tog sej en titt på golvbrunnen inne i badrummet. Vi misstänker att det är nån form av stopp, det går liksom nästan att simma inne i badrummet när man har duschat. Jag bidrog också till hushållet genom att städa badrummet i övrigt.
Family Guy
har också stått på schemat, och om några timmar ska vi hem till Muningatan och äta påskmat. Vi funderar på att packa med oss Akilles, så att han får träffa Farbror Tigerkisse. Något roligt måste man få ha, även om man är innekatt.
                                                                                    

Hoppas

Idag har jag gjort min omtenta i Forskningsmetod. Jag nöjer mej med att säga att det nog kändes ganska bra. Eller lite bra. En del bra. Det är bara att hoppas, helt enkelt, men jag tycker att jag förtjänar godkänt i alla fall.
Köpte en skrivare i eftermiddags med, men måste dock ha hjälp att installera den, fattar inte så mycket av sånt där...
Nu sitter världens bästa kise och tittar på mej, jag filmade nyss ett litet slagsmål mellan Akilles och Dennis. Det var roligt.

Nu är det långhelg och bara för att jag skrev tenta idag så tänker jag unna mej en bok-fri helg!