Min hjärna är Titanic

Äntligen har jag lyckats ta mej till datorn igen.
Igår var det grillning hos Jocke som gällde, mycket trevligt. Jag var dock inte där så länge, eftersom jobbet dagen efter kallade på mej, och jag kände att jag var skyldig mej själv lite sömn.

Idag var jag dessutom på läkarbesök och fick se bilder från MR-undersökningen av min hjärna som gjordes i november förra året. Förklaringen jag fick slutade så enkelt som "Den här delen av hjärnan gick under", och läkaren pekade på en ljus fläck på datorskärmen som visade mitten av hjärnan ungefär.
Det lät som om han pratade om Titanic.

Nu ska jag ut med vovven på kvällspromenad, och sen blir det Patrik 1,5 med energidryck och honungsrostade jordnötter. Gottgott!

                                                                                    

Sommarsöndag

Igår var jag på bio i Borås, Transformers - Revenge of the fallen, mycket bra film. Vi åt på McDonalds också, vilket innebar 5 kr extra och därmed ett fint glas för min del. Smart sätt nu när man flyttar och inser att allt faktiskt kostar pengar. Lite snål får man vara då.

Idag skiner fortfarande solen ute och det är söndag. Söndag innebär mer packning, och jag har bestämt mej för att ta med min cykel ut på en tur idag. Tro det eller ej, men jag har inte cyklat på 6 år. Så det är bara att hoppas på att min hjärna fortfarande har kunskap om vart min balans är, och att jag inte skadar mej för mycket.
Mina nya skor får nog också följa med.
Nu ska jag duscha och byta om, och sen blir det cykeltur i solen!
                                                                                    

Me like

 


Dom här vackra sakerna blev idag mina!
Elina är lycklig.

                                                                                    

Visdomsord

Jag ska nu citera en mycket klok man; min pappa.
"Det finns små problem, och det finns stora problem"
Nu när jag har jobbat, har jag (som vanligt vid fabriksbänken) haft tid att tänka. Och idag slog det mej hur dum jag kan vara. Mina problem är nog oftast inte ens hälften så stora som jag tror. Det är bara vad jag gör dom till, alltså; problem är inte större än vad man själv vill att dom ska vara. Jag borde verkligen fundera på det varje gång jag anser att jag har ett problem som gör  att jag tycker att jag på något sätt har det sämre än vanligt. Istället borde jag fokusera på sådant som är bra, det kan vara vad som helst, t.ex. hur solen lyste varmt i mitt ansikte, hur mjuk hundens päls kändes när han kom emot mej, hur bra det kändes att äntligen få åka hem från jobbet efter en dags slit m.m.
Självklart kan vissa dagar endast kännas jobbiga och negativa, men det är då det gäller att tänka på att det är bara en dag, och att imorgon är en ny dag och det är bara att hoppas på att den bli bättre.
                                                                                    

Sova, ja tack!

Glömde ju skriva att jag var på Klädställets sommarrea igår. Hittade faktiskt ganska mycket; två t-shirts, två tunna långärmade (jättesöta!) tröjor och ett par jeans. Kändes väldigt bra, eftersom jag bara behövde lägga ut 200 kr själv (tack mamma för presentkortet).

Idag har dagen funkat ganska bra, vi hade väldigt roligt åt två lastbilskillar som kom in i fabriken i tron om att det var Vilda Västern, med sina cowboyhattar på huvudet och med dessa eviga knyck med sina huvuden mot andra som jobbade, precis som om dom trodde att dom ägde stället och faktiskt var väldigt coola.

Imorgon ska jag dock åka till jobbet redan 04.45, och nu när jag skrev det med siffror insåg jag hur tidigt det egentligen är och att jag verkligen måste duscha nu så att jag får sova sen så att jag i alla fall har en liten chans att överleva morgondagen.

Hejhej!
                                                                                    

Mr. X

För att återgå till det jag sist skrev om kärlek.
Förrutom Dennis finns det en man till i mitt liv som jag älskar. Kanske inte på samma sätt som jag älskar Dennis, men det är ren kärlek rakt igenom. För att inget ska missförstås, eller nån form av konflikt ska uppstå, har jag bestämt mej för att kalla honom för mr. X. Det känns egentligen lite tragiskt att jag gör det, men en dag ska han få veta vem han är. 
När jag flyttar kommer jag att lämna mr. X kvar.
Saknaden kommer att göra så ont när jag inte ser honom varje dag. Jag vet att det inte är för alltid jag säger hejdå, men avståndet blir så stort, och det är något jag inte är van vid.
Mr. X betyder så fruktansvärt mycket för mej, och det kommer ingen kunna ändra på.
Alltså; jag älskar mr. X.

                                                                                    

Funderingar på resande fot

Jag har nu under en tid funderat på ord och deras betydelse, och hur ofta jag uttrycker mej felaktigt utan att tänka på vad ordet i fråga egentligen innebär. Ord som hata, älska, sårad och besviken är bara exempel på ord jag använder väldigt ofta.
Om jag tänker efter, riktigt riktigt noga, hur många gånger har jag verkligen blivit sårad på riktigt? Inte många. Det handlar bara om att jag tar åt mej för mycket.
När blev jag verkligt besviken senast? Jag vet inte. Jag bryr mej för mycket om saker som inte alltid är så hemska som jag tror.
Hur många gånger har jag haft orsak till att känna riktigt hat? Jag tror inte att jag har gjort det någon gång. Hat är ett extremt ord, och jag tror inte att jag egentligen har en aning om vad det innebär.
Och sen har vi älska. Älska ska man vara försiktig med att säga, för det om något kan annars resultera i besvikelse och att man blir sårad.
Jag har länge undrat vad det innebär att älska. Det enda jag jag kan komma fram till (som låter vettigt) är att riktig kärlek är den kärlek som det inte finns någon utväg från.

Tänk om jag kunde flytta mej tillbaka till antikens Grekland och filosofera.
                                                                                    

Kort sagt

Jag kan bara sammanfatta den här dagen med ett ord: underbar.

Bästa födelsedagen ever.
                                                                                    

Psyket och fula ovanor

Det blir en tidig kväll för mej ikväll - som alltid annars. Jag kan inte för mitt liv förstå vad det är som gör att man blir  så mycket mer trött av att sitta still och jobba än att kuta runt i skolan hela dagarna.
Det är nog psykiskt.

Jag ska i alla fall gå och lägga mej nu, kanske läsa nån sida först, och sen sova. Om jag nu orkar läsa.
Jag har tydligen börjat med min fula ovana igen - jag tänder sänglampan i sömnen. Jag fattar aldrig varför det är så ljust i rummet förrän jag ser att lampan är tänd, och klockan är bara typ 03.18. Jaja, det är nåt som kommer och går, och konstigt nog händer det bara när jag sover ensam.

God natt!
                                                                                    

Kan man smaka på en regnbåge?

En regnbåge så klar
Med färger så fina
Jag nu vill uttrycka en av frågorna mina;
Kan man smaka på den?
Smaker som godis, smaker av livet
Sådant som inte alltid är givet
Första färgen är blå
Den påminner mej om när vi var små
Andra färgen är grön
Som tar mej tillbaka till en äng så skön
Gul är färgen nummer tre
Som bara solens strålar kan ge
Sista färgen är röd
Som representerar regnbågens yttersta stöd
Mitt emellan andra färger finns, jag vet
Men detta var det enda jag kom på hur jag än slet

Haha, okej seriöst. Jag hade dålig fantasi, och fick av en viss person tipset om att skriva om godis. Dålig prestation, men jag orkade inte göra det ordentligt :D
Ska ta en bilfärd till Linköpings sjukhus imorgon och samtala med en kirurg. Jag håller en tumme (två ger otur har jag hört) för att han inte ska dissa mej.



                                                                                    

Alltid

Studentfirandet blev bra. Födelsedagsfirandet blev bra.
Till min födelsedag fick jag fina saker:

Vattenkokare - så att jag kan värmas av te när värmen hemifrån inte når mej
Bordsunderlägg - för att jag annars måste torka av bordet, och jag kanske inte alltid orkar det
Massagedyna - för att min rygg ska hållas i gott skick
Kokbok - för att jag plötsligt ska laga min mat själv
Presentkort på Klädstället - så att jag kan handla kläder här i Gislaved innan det bara blir HM som gäller.

37 dagar kvar.
Jag vill absolut inte låta negativ på nåt sätt för att jag flyttar, det kommer bli så underbart roligt och spännande.
Men saknaden kommer att finnas.
Alltid.
                                                                                    

Student nr. 2

Dags för studentfest för andra gången. Dom som inte kunde komma förra helgen, kommer imorgon hit till mamma. Och självklart så har jag glömt min kära plattång i Gislaved, så jag får se ut som en tvättäkta get imorgon. Men det spelar ingen roll, det kommer säkert bli jättebra ändå!

Nu måste jag erkänna att jag är jättehungrig, och snart kommer det att lukta tacos i hela huset och det är väldigt bra. Vädret är uruselt, men nu är det i alla fall helg och jag behöver inte sitta på samma ställe i 8 timmar och glo ut genom ett regnigt fönster.

Hejhej!
                                                                                    

Du hittar mej vid lagerplats 2A132

Just nu laddas min iPod så att jag kan leva vidare på jobbet imorgon. Har gjort misstaget förr att inte ladda den, och det resulterar i en otroligt seg dag med bara dålig radio som sällskap. Borde kanske lägga in en ny ljudbok också, det är det mest effektiva sättet att få tiden att gå.

Imorgon ska jag åka till min kära mor och fira lite mer student (med dom som inte kunde komma förra helgen), och fira min födelsedag, som är nästa torsdag. Firar också mamma som fyller år på midsommarafton.

Hade egentligen tänkt skriva ett långt inlägg om mina sysslor på jobbet, men kom på sen att det är väl ingen som orkar läsa om hur många potatisskalare jag har packat idag? Det var i alla fall från den tanken rubriken kom sej...

Hejhej!

                                                                                    

Jag är räddningen

Vår planet är sjuk. Här kommer räddningen.
Så står det i alla rutor på Jönköpings läns bussar. Och idag agerade jag räddningspersonal i två timmar! Eftersom pappa har varit i Ryssland tills ikväll (och kom hem med massa nytt te, tack snälla pappa!) fick jag åka buss till jobbet i Värnamo. På ett sätt ganska drygt, eftersom det tar en timme dit och en timme hem, men samtidigt ganska mysigt. Kura ihop sej i sätet och lyssna på Sugarplum fairy på hög volym, och nu på vägen hem hade jag till och med tid för en liten powernap. Jag var hungrig med, så jag sprang in på Matjätten vid sjukhuset och köpte lite sura flaskor och en rulle Marabou, men sen blev jag ju så trött att jag somnade ifrån det...

För övrigt har dagen gått ganska snabbt, trots att jag har fått packa askfat hela dagen. Jag har kommit på att så länge jag har en ljudbok att lyssna på går tiden fort. Just nu är det "Änglar och Demoner" av Dan Brown som gäller, funderar på att lyssna på "Gåtornas palats" sen, av samma författare.

Hejhej!
                                                                                    

Som sockerdricka

Jag måste bara säga en sak till om balen; jag bubblar över av lycka! Känner mej som ett glas som man har fyllt med för mycket sockerdricka. Det har varit så många som har sagt att jag var så fin, och jag kände mej faktiskt fin, och för en gång skull får jag säga det utan att skämmas eller känna mej fånig eller egoistisk. Jag skulle lätt kunna tänka mej att bosätta mej i en Disneyfilm eller nåt, om jag fick se ut så där varje dag!
Så, tack till alla som har stärkt mitt självförtroende!
Imorgon när jag ska jobba kommer jag ju dock se ut som en annan karraktär i Disney; Esmeraldas get, eller nåt... Men det spelar ingen roll, för då behöver jag ju inte gå uppför gågatan med massa människor som tittar på mej! ;D
                                                                                    

Vad är en bal på slottet?

Igår var det avslutningsbal för min del. Jag har aldrig haft så kul i hela mitt liv, och det var absolut värt allt jag har kämpat för. Jag gick tillsammans med Joakim, och tillsammans med våra vänner fick vi uppleva en kväll med god mat, dricka och mycket dans.

Meny för kvällen
Förrätt: Krabbmums (smörgås med krabbröra)
Varmrätt: Kalvfilé med vitlöksmarinerad potatis och bearnaisesås och rödvinsås
Efterrätt: Chokladparfait med jordgubbar och vaniljglass

Jag skulle ju vara "snäll" mot mina fötter, och lånade därför ett par skor som kändes hyffsat bekväma. Tyvärr var dom lite för små, och framåt kvällen kan jag säga att jag hade ganska ont i tårna. När jag sedan kom hem hade jag blåmärken (!) på mina tånaglar.
Men fortfarande, det var värt det.







Tack till Linn som hjälpte mej med smink och hår
Tack till Erika som körde bilen
Tack till alla som gjorde min bal minnesvärd
                                                                                    

För jag har tagit studenten!

Igår var jag glad. Igår tog jag studenten.
Studenten är nog en sån dag som man kommer ihåg resten av livet. Jag kommer minnas det bästa.
Jag kommer minnas champagnefrukosten på Norra Långgatan (Ida, my love <3), avslutningslunchen, Susannes tal, dom brännande tårarna när Bosse sa att han hade känt vår klass mer som ett kärlekspar än en klass. Jag kommer minnas utspringet, tyngden från alla blommor och gosedjur runt min hals, champagnesmaken när vi stod på flaket och ropade och skrek till musik som "I en rosa helikopter" och "Time of my life". Sen kommer jag minnas alla som var hemma och väntade på mig och som var där för min skull, för att fira min dag. Och såklart kommer jag att minnas den underbara kvällen på hotell Åsen i Anderstorp.

Igår var jag glad. Igår tog jag studenten.
                                                                                    

För idag tar jag studenten!

Nu är klockan 6.10 och jag är den enda som är vaken. Om drygt en timme bär det av till Ida för champangefrukost, och sen är studentdagen i full gång. Vädret är hotande grått och jag tror vi alla undrar vad vi har gjort för att förarga molnen, men vi får hoppas på att det inte regnar på oss i alla fall.

Nu ska jag fortsätta fixa lite (jag undrar dock varför jag inte sov en halvtimme längre?), och sen har jag planerat att ta studenten.

Hejhej!
                                                                                    

Färdig!

Nu har jag städat mitt rum och fixat klart med lite grejjer inför imorgon. Nu är det bara naglarna kvar, och resten får jag göra imorgon bitti.

Och jag vet att jag har skrivit tre inlägg idag, men det är för att jag är nervös! Och när jag är nervös får jag skriva tre inlägg, FÖR ATT JAG TAR STUDENTEN IMORGON. Och för att jag är bra.

Hejhej!
                                                                                    

Flaket, here we come!

Snart är det dags att åka till Anderstorp och pynta vårt lilla flak som vi ska ha imorgon. Så, nu är det bara att vänta, och om en halvtimme åker vi! Under min väntan har jag tömt mitt skåp och tagit bort alla mina bilder och mitt hänglås. Bilderna har suttit där sen 3 år tillbaka, men hänglåset har bara varit med sen 1.5 år tillbaka, för att det första gick sönder. Jag kommer alltid att minnas hur vaktmästaren kom med sin gigantiska sax och klippte mitt trasiga lås - när resten av skolan stirrade!
Det jag vill komma fram till är alltså att det finns mycket minnen från mina tre år här.

Hejhej!

                                                                                    

Student i sikte

Idag är sista dagen. Idag blir vi alla dömda. Imorgon är det student.
Nej, så farligt är det inte. Men den nervositet jag inte kände innan, har nu slagit mej med full kraft.
Detta är sista dagen vi är i skolan, det är sista gången jag väntar på att formlektionen ska börja, det är sista gången jag hatar alla betongväggar för att dom förstör min mottagning på mobilen och det är sista gången jag kommer att komma hem från den här skolan och känna allt och ingenting.

Jag vet inte.

Hejhej!
                                                                                    

Adjö till Gadamer

Nu ska jag snart ha min allra sista filosofilektion. Efter det får jag helt enkelt klara mej själv och filosofera på egen hand. Det är synd, eftersom filosofi verkligen har varit det ämnet som jag har tyckt bäst om, trots att det har varit sjukt svårt.

Sedan måste jag gå hem och återvända till den trista sanningen; dags att städa rummet. Jag vet att jag måste, för studenten är på fredag, och det betyder att det kommer folk. Mycket  folk. Och mitt rum ser ut som tredje världskriget, och därför orkar jag inte. Så, jag skulle hellre vilja stanna kvar här idag och fortsätta filosofera.

Hejhej!
                                                                                    

Ny design

Detta inlägget vill jag tillägna Ebba (http://nonacalibri.blogg.se), som har gjort den här designen till min blogg.
Jag blev jättenöjd med det, och det känns plötsligt mycket roligare och personligare att ha en blogg.
Tack Ebba! :D

Hejhej!
                                                                                    

Väderförändring, ja tack!

Idag är en alldeles sysslolös dag.
Foto - fick reda på betyg
Arbetsmiljö - lämna böcker bara?
Form - ha trevligt med klassen
Fördjupning - ett stort ?

Hur som helst finns det inte mycket att göra här denna dag. Så, nu sitter jag och äter godis ur en prasslande påse som jag har köpt i automaten i Oasen. Känns mysko att inte ha nån Oasen att gå till om en vecka.
Nu är det bara att hoppas hoppas hoppas på att vädret ändras radikalt till fredag så att det inte regnar på oss studenter!

Hejhej!
                                                                                    

Denna lata dag

Sedan kl. 11 idag har kära ESBD06 belönat sej själva med sol och bad i sjön Bolmen. Detta har resulterat i allmän dåsighet och lätt bränd hud, men alla är lika glada för det!
Det känns faktiskt som att vi förtjänar denna vila efter 3 år på Gärdesskolan.

Nu blir det iskall cola och lite godis som tillbehör till Top Model!

Hejhej!