Produktiv

På fredag är det dags för tenta och det betyder plugg av stora mått!
Kl. 08.30 imorse träffades jag och Ingrid för en promenad och sen gick vi hem hit för att plugga. Och vi fick ganska mycket gjort. Imorgon är det föreläsning på förmiddagen, och sen väntas det mer plugg på eftermiddagen.
Vid den här tiden nästa måndag har jag sommarlov.
                                                                                    

Skojigheter på Sommarrogatan


Är vi inte alla tre otroligt vackra?
                                                                                    

Mammas dag

Idag känns det verkligen som sommar! Hur varmt som helst och himmlen är blå. Jag vill säga grattis till min mamma idag, och till alla andra mammor i världen, för idag är det Mors dag! ♥
Om några timmar ska vi till Dennis moster och äta middag, och just nu håller jag på att baka en banankaka (MED bakpulver den här gången). Snart ska vi nog titta på nån film och äta världens största prinsesstårt-bit, som jag fick av Ingrid som fyllde år igår! Grattis till dig också! ♥
Åh, vad jag vill ha sommarlov nu.
                                                                                    

Rekommendation

Jag vill bara rekommendera en film jag nyss har sett; The book of Eli.
Mycket bra film.

                                                                                    

Loppis i Nyfors

Det är sånt där mystiskt väder idag, inte särskilt varmt och växlande mellan regn och solsken. Jag och Dennis har i alla fall hunnit med en runda på stan och jag blev minsann bjuden på mjukglass, gottgott! ♥
Det är loppmarknad i Nyfors idag med, med tillhörande hoppborg (som Dennis nog var lite sugen på att prova) och en husvagn som sålde popcorn och sockervadd. Inte för jag hade lust att köpa nånting på marknaden, men det är ganska kul att det ändå händer nånting här i Nyfors.
En honungsmelon fick vi med oss hem från stan i alla fall, och jag är nu övertygad om att det går att plantera kärnorna som just nu ligger på tork.
Jaja, man kan ju försöka i alla fall!
                                                                                    

Innan allting tar slut



Kent - Innan allting tar slut
                                                                                    

Nytt

Om man ändå har 20% på H&M rabatt så kan man lika gärna använda den.
Nu i veckan kom mina kläder hem och gjorde min dag lika ljusare.







                                                                                    

Det här med att mobilblogga tycker jag ä...

Det här med att mobilblogga tycker jag är intressant, så jag har funderat på att testa. Jag sitter nu och har kollat igenom min hemtenta som nu är uthämtad, och allt känns just nu väldigt, väldigt bra.

                                                                                    

Galet

Jag blev godkänd på hemtentan. Utan komplettering eller nånting.
Det känns så sjukt bra!
                                                                                    

Att leka med mat


Ibland är det kul att inte vara vuxen.
                                                                                    

Regn och rusk

Idag är det fina vädret utbytt mot 9 grader varmt och konstant regn. Inte lika kul, men med tanke på min fina solbränna kan jag nog må bra av att ha en anledning att stanna inne. Jag har istället kurat ihop mej i sängen med plugg, kise och te - inte helt fel (gick faktiskt en promenad kl. 06.30 imorse i regnet med Ingrid, så helt inomhus har jag inte varit)!
Jag missade dagens föreläsning idag, för att jag hade tid på vårdcentralen med min axel. Fick en jättebra läkare, så detta besöket kändes bättre än sist. Jag ska bli skickad vidare till ortopeden i alla fall, får se när det blir. Läkaren skulle ringa mej idag om det. Och det har han inte gjort...
Jaja, time will tell!
                                                                                    

Man får skylla sej själv


Så här kan det se ut
om man sitter och pluggar i solen och glömmer bort tiden.
Jaja.
                                                                                    

Om


Om det är nånting jag måste lära mej
så är det att mitt dåliga samvete inte borde få ta över.
Allt jag tycker och tänker kan ju inte vara fel.
                                                                                    

Fint väder och en ondskefull katt

Klockan är 19.05 och fortfarande är det 22 grader ute. Det har i och för sej varit molnigt på förmiddagen, men då var jag i skolan så det gjorde mej ingenting. Sen blev det blå och fin himmel och sol! Jag blev dock ganska ledsen sen när jag hittade misstänkta spår av jord i hallen och följde dom till balkongen där min nya, fina blomma nästan hade blivit uppgrävd. Dennis blev galen och jagade runt vår lurvtuss till katt i hela lägenheten, och jag fick försöka lappa ihop blomman igen. Det såg nog värre ut än vad det var, inga rötter var uppgrävda i alla fall, det var mest att den stackars blomman blev ganska tilltuffsad.

Trots molnigt väder imorse träffades jag och Ingrid kl. 06.15 och gick en timmes promenad, härligt! Varje dag orkar man inte gå till gymmet, och då duger Eskilstuna gott och väl istället för löpbandet.

På torsdag ska jag ha redovisning inför klassen med, och jag VILL INTE.
Men jag tänker göra det ändå.
                                                                                    

Catfight

Idag har varit en sån där ganska bra dag, för det känns som att jag har hunnit med massa saker. Det brukar inte kännas så särskilt ofta (eftersom tiden bara försvinner), så när det väl gör det är det härligt.
Jag har hunnit med att vara på gymmet på morgonen, ätit frukost och sedan suttit i shorts på balkongen och njutit av värmen. Känns bra att både kunna plugga och sola på samma gång, det gör jag gärna varje dag! Termometern visade över 30 grader mitt på dagen, i solen såklart, men ändå!
Sen har vi varit och storhandlat, vilket behövdes. När vi kom hem fick vi hjälp av Dennis pappa att sätta upp våra persienner, så NU ska vi äntligen kunna få sova i ett mörkt rum. Okej, vi har klarat oss i snart ett år utan persienner, men roligt har det ju inte varit, precis. Bättre såhär!

För att förklara min rubrik närmare, så kan jag börja med att säga att jag i lördags planterade kattgräs i en gammal glasskartong, för att Akilles ska få ha nån växt-liknade sak som han faktiskt får tugga på. Så, när jag vaknade imorse och kom ut i köket möttes jag av ett golv fullt av jord. Akilles hade alltså grävt i jorden som jag så omsorgfullt hade planterat kattgräs i. Ibland är det svårt att ha tålamod, men det är tur att den dumma katten är söt.
Det är ju inte varje dag man får dammsuga kl. 06.30 på morgonen...
                                                                                    

Söndagstrött

Gårdagens inköp blev mycket lyckat! Förutom persienner (som blev en modell i trä) köpte vi nya gardiner till vardagsrummet, en ny blomma - också den till vardagsrummet, blommor till balkongen och vitaminer till både mej och Dennis.

Idag har jag fixat i ordning köket som såg ut som tredje världskriget efter gårdagens matlagning, och har klarat av en tvättid. Nu sitter Dennis och kollar på We were soldiers, och därför försöker jag underhålla mej själv så länge. Synd bara att det fina vädret från igår har försvunnit, annars hade jag kunnat sitta ute på balkongen bredvid mina nya fina blommor.
                                                                                    

Kise på balkong

                                                                                    

Alla älskar vi mörker

Nu har det äntligen slutat regna! Solen skiner igen och det är varmt och skönt, vilket uppskattas inte minst av Akilles, som gärna vill vara ute på balkongen.
Snart kommer Dennis föräldrar och hämtar oss, så ska vi åka till Jysk och köpa persienner, rullgardiner eller i alla fall nåt som gör att sovrummet blir mörkt. Det är inte längre så kul att vakna kl. 05.15 och tro att det snart är dags att gå upp, för att det är så ljust i rummet.
                                                                                    

Grillning

I onsdags åkte jag, Rikard och Linnéa ut till ett ställe som heter Hedlandet för att grilla.
Mycket trevligt och mysigt.

 

Grillplatsen låg precis vid en bäck.
Jag blev glad, eftersom jag hade med mej kameran!



Ja, precis...



Rikard väntar på den där elden.


Den där elden!

                                                                                    

Dagens goda gärning

När det är fredag, skolböckerna ligger på hög och världen utanför fönstret är grå och regnig, tror jag inte att det finns så mycket som kan vara uppmuntrande. Så tänkte jag idag i alla fall, ända tills jag fick ett sms av Ingrid. Hon skrev att hon skulle baka en kladdkaka, och frågade om jag ville komma och fika. Underbara människa, du lyste upp min fredag ♥
                                                                                    

Så värt det!

Idag var det dags för årets Medåkerslopp. Medåker ligger utanför Arboga och en gång om året är det just Medåkersloppet, med en knattebana, en kort bana på 6 km, och en lång bana på 12 km. Familjen Vidin har det som tradition att vara med, och även jag har nu börjat med det; det var mitt tredje år idag. Vi har sprungit den "korta" banan (vilket för mej känns ungefär som att springa härifrån till Skåne och tillbaka), och dagen till ära så ösregnade det, och jag funderade hela rundan på vad som har flugit i mej som gör att jag gör nåt sånt frivilligt. Men med hjälp av Dennis och pappa Vidin kom jag i mål, och jag gjorde det under en timme!
Okej, det kanske inte är en särskilt bra tid i andras ögon, men jag är så NÖJD. Och inte en människa kan säga att jag inte gjorde mitt bästa.
                                                                                    

Underbart

Jag tror att det nästan alltid måste vara nåt fel på mej.
Nu när mit fot känns bra igen, är det min axel som spökar. Okej, det brukar den göra, eftersom jag inte kan räta ut min vänsterarm så är det axeln som ständigt får lida för det, och detta leder till att den då och då "flyttar" på sej, alltså att den åker halvt ur led och sen tillbaka. Mindre trevligt. I alla fall, förra veckan tyckte jag att det blev värre, nu räcker det med att jag ska tvätta händerna så känner jag att axeln inte riktigt sitter kvar där den ska vara, och jag har dessutom fått en konstig känsla i skulderblad och nyckelben.
I natt vaknade jag och tyckte att det inte kändes riktigt som det skulle, och jag kände på min axel, och kände att axeln satt en bit längre ner än vad som är meningen. Livrädd blev jag och satte mej försiktigt upp och plötsligt så satt den där den skulle igen. Den kan inte ha varit helt ur led, för det gjorde inte särskilt ont, men det räckte för att jag inte skulle våga lägga mej ner igen. Så, jag har suttit och försökt sova inatt.
Sen ringde jag vårdcentralen, för när man inte längre vågar sova så kan det nog vara en bra idé att kolla upp det. Hon i telefonen frågade snällt om axeln faller fram när jag bara står upp som vanligt. Jag svarade nej, och ångrar mej nu. För jag fick inte tid förrän den 31/5. Så jag vet inte vad hon tycker att jag ska göra, vara vaken tills dess kanske?
Hm.
                                                                                    

Ännu en helg förbi

Igår var det mysfaktor på Sommarrogatan. Vi skulle ner på stan en sväng, och jag tyckte att vi kunde ta en fika samtidigt och bara ha det mysigt. Men eftersom min studentplånbok inte är särskilt fet, och eftersom Dennis är emot allt som har med café att göra (för att det är så dyrt, och jag kan hålla med honom om det) så bestämde vi oss för att köpa med oss fika hem. Sen lagade vi god mat och kollade på film och tog ett långt bad. En kväll som vi ägnade åt bara varandra, helt enkelt. Det behövs ibland.

Idag är Dennis och spelar airsoft och jag är hemma med Akilles. Dock ville den lilla skiten följa med och spela trots att jag har sagt till honom många gånger att han är för liten och faktiskt får stanna hemma med matte istället. Han har suttit ända sen igår kväll och vaktat Dennis packning, han sitter gärna i nån väska också, för att hålla koll på om det finns nån liten chans att han får följa med ändå.
Nu har jag i alla fall precis kommit hem från affären. Tänk vad det kan ta tid att hitta en sån liten sak som ströbröd.
                                                                                    

Efterlängtad helg

Fredag är det idag och jag har hunnit med att plugga och göra en blogg åt kära Sosso, hennes blogg hittar ni här.
Nu ska det snart bli mys med bästa älskling och sen blir det bara en lugn helg utan något speciellt inplanerat.
                                                                                    

The sun is shining, and I'm feeling good

Med dagens gympass bakom mej, nyduschad och med havregrynsgröt i magen är jag redo att snart traska till skolan för dagens föreläsning. Men eftersom jag inte behöver gå förrän om 10 min så tänkte jag att jag kunde slänga ihop ett blogginlägg lite snabbt!
Dom håller på att sanera nånting nere på gården tror jag, det har hängt lappar om det överallt. När jag kom hem från gymmet såg jag att vår port var inplastad och jag funderade på att gå hem till Ingriid och fråga om hennes dusch och nåt klädesplagg var ledigt, men sen såg jag att det stod en man vid inplastningen som släppte in mej. Nu hoppas jag bara att jag blir utsläppt också, annars tycker jag inte om dom längre.
                                                                                    

Andas

Mina blodkärl är inte sämre än någon annans, minsann.
Idag har jag varit på sjukhuset igen för att besöka blodcentralen (för att det nu har gått 6 månader sen jag tatuerade mej). Jag och Ingrid traskade dit, för hon skulle ändå till sjukhuset med sin käke
(stackars ♥). Och den här gången fick jag inte höra nåt trams om dåliga blodkärl eller handikapp, nejnej han som tog prover på mej var jättetrevlig och sa att många blodgivare har såna blodkärl som jag och att det inte alls ska vara några problem. Så, nu väntar jag på att dom ska få provsvaren på mitt blod, och sen får jag en tid "på riktigt".

Sen var det ju det här med skolan. Ingenting känns roligt i den här kursen, för den är bara för mycket. Men det är som Sara sa till mej för en stund sen i telefon; det är bara att andas.
                                                                                    

Om en månad

Idag har första föreläsningen på den nya kursen varit. Samhälle i förändring. Identitet, kultur, arbete och konsumtion heter kursen, och ska tydligen vara sociologi. Det blir mycket jobb, men jag får försöka tänka på att om en månad (exakt från idag) skriver vi tentan, och sen har vi sommarlov. Alltså, ett år på högskolan. Känns som att det var nyss jag gick iväg till uppropet och var så nervös att jag trodde att jag skulle dö, för att jag inte kände nån. Men det gick ju bra och se vart det har tagit mej nu.
För övrigt så känns det som det var nyss jag tog studenten. Det är ju förresten om exakt en månad från idag det är ett år sen vi stod på flaket. Oj vad jag saknad ESBD06.
Jag saknar er massor ♥
                                                                                    

Fixat!

Nu har vi nya, fina kranar i badrummet och i köket. Både dusch, handfat och disk blir nu mycket lättare att hantera, eftersom vi nu har engreppsblandare istället för tvågreppsblandare från medeltiden. Och nytt handfat fick vi med, han som fixade kranarna råkade nämligen spräcka vårt gamla handfat.
Ibland lönar det sej att ha ett handikapp!
                                                                                    

Gosnos



Vem var det som sa att man kunde bli för stor för gosedjur?
                                                                                    

Shaun the sheep

Ojdå, lite dött har det kanske varit några dagar.
Hemtentan är klar och inlämnad, och jag är nöjd med ena delen av den i alla fall. Ny kurs börjar på tisdag, och det verkar bli en riktigt tuff kurs.

Idag har det varit jättefint väder, varmt och skönt. Jag fick sms av Ingrid i morse och så gick vi på promenad, vilket kändes hur bra som helst. Slöseri att sitta inne en dag som denna.
Dennis har varit och spelat airsoft hela dagen, och jag har varit hemma på Muningatan en sväng och blivit bjuden på middag, vilket var väldigt mysigt. Och sen kollade på på Shaun the sheep, hahaha så söt!